Patates

PATATES AÇIKLAMA 1

Yeraltındaki yumruları yenen, beyazımsı veya pembe renkli çiçekler açan yumruları hariç zehirli bir otsu bitkidir. Yumrular nişasta, B ve C vitaminleri bakımından zengindirler.Patates Bl, B2, PP vitaminlerini ihtiva etmektedir. Ayrıca potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir, alüminyum, manganez, çinko, nikel gibi değerli madenler vardır. Pişirilince kaybolurlar, çiğ patates suyu içilirse bütün bu faydalı vitaminlerden istifade edilmiş olur.Çiğ patates suyu karın ağrılarını dindirir, mide ekşimesini önler, safra kesesi taşını düşürür karaciğer şişliğini iyileştirir, iltihabı giderir, kansere karşı korur. Gastritte, ülserde, 12 parmak ülserinde faydalıdır, yüksek tansiyonda ve damar sertliğinde kullanılır, idrar söktürücüdür, albüminde ve basurda faydalıdır, taş ve kumların dökülmesini temin eder.

Kullanılışı: Karaciğer yetersizliği ve safra kesesi taşında öğle ve akşam yemeklerinden evvel 1 fincan patates suyuna bir miktar limon sıkılarak içilirse faydalı olur. Kabuğu soyulmuş patates suyundan sabahları aç karna 1 çay bardağı içilir 1 ay kadar devam edilirse çeşitli mide rahatsızlıklarında faydalı olur.Yüksek tansiyonda ve damar sertliğinde 3 bardak suya, 30 gr patates kabuğuyla beraber ince ince doğranır 30 dk kaynatılır, süzülür, günde 2 bardak içilir bir müddet devam edilmelidir, bu su aynı zamanda bol idrar söktürür, taş ve kum dökmeyi sağlar, safra akışım kolaylaştırır, bağırsak solucanlarının düşürülmesinde yardımcı olur.

Radyasyon ve kimyasal artıklara karşı kanı zehirlerden temizler, hücreleri yeniler.Albümin hastaları bol bol haşlanmış patates yerlerse şifasını görürler.Patates içerisinde nişasta bulunması sebebiyle şeker hastalarının kan şekerini hızla yükseltir. Aynı zamanda şişmanlatıcıdır. Bu sebeple şeker hastalan ve şişmanlamak istemeyenler patatesi az yemelidirler.Ülserde patates kabuklan ile beraber ezilir, püre haline getirilir, bir miktar saf zeytinyağı ile karıştırılır, yemeklerden önce 2-3 kaşık yenir.Haşlanmış patates toz taline getirilen altın başak otuna batırılarak yenir.Aç karna günde 1-2 çay bardağı patates suyu içildiğinde ülseri tedavi eder (denenmiştir) bir müddet devam edilmelidir.

Faydaları: Şeker hastalarına faydalıdır. Mide ve 12 parmak bağırsağı ülserinde yararlıdır. Karaciğer şişliğini giderir. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. Damar sertliğinde faydalıdır Safra akışını kolaylaştırır. Deri çatlamalarında faydalıdır. Basur memeleri, yanık ve kan çıbanlarının ağrılarını geçirir. Kanı temizler Skorbüt hastalığım önler. Kandaki şeker oranım düşürür Kansere karşı korur.

Haricen: Haşlanmış patates suyu el ve ayak çatlaklarında yıkama sureti ile faydalı olur. basurda patates fitil halinde dilimlenir makata sokulur, bütün gün orada tutulur. Diş sızılarında, sallanan dişlerde sinirlerin tam alınmaması neticesi meydana gelen diş ağrılarında patates dilimlenir veya ezilir ağrıyan dişin üzerine gelecek şekilde çeneye sarılır.


PATATES AÇIKLAMA 2

(Solanum tuberosum)

Kullanım alanları ve biçimleri: Patates yalnızca değerli bir besin değil, şifalı bir bitkidir de. C vitamini açısından çok zengindir. Onu öteki sebzelerden ayıran başlıca özelliği, pişirildiğinde veya kızartıldığında bile, C vitamininin en az yarısını bünyesinde saklayabilmesidir. Öteki bitkiler bunu başaramazlar. Çiğ patatesin özsuyu olağanüstü bir mide ilacıdır.

Asit fazlalığından kaynaklanan mide yanmasına karşı,
günde 3 çay bardağı, taze sıkılmış patates özsuyu yemeklerden önce içilmelidir. Mide yanması ve geğirti kısa sürede son bulacaktır. Mide hastalarının patatesi püre biçiminde tüketmeleri daha doğru olur. Yüksek oranda içerdiği potasyum, idrar arttırıcı etki de yapar.

Yorgun kalpleri rahatlatır. Sindirim sistemi rahatsızlıkları ve kabızlığa karşı, 3-4 günlük bir patates kürü uygulanabilir. Sabahlan patates kızartması ve kahve, öteki öğünlerde haşlama veya püre biçiminde yenebilir. 2-3 gün içinde rahata kavuşulacaktır. Yüzeysel iltihapların üstüne ince kesilmiş çiğ patates dilimleri uygulanabilir. Dilimler 1-2 saatte bir yenilenmelidir. Ezildikten sonra iyice ısıtılan çiğ patates uygulanarak, çıbanlar işletilip, yumuşatılabilir.

Yan etkiler: Patatesin ne gibi bir yan etkisi olabilir ki!


PATATES AÇIKLAMA 3

Nişastaca zengin bir besindir. Kalsiyum, demir, magnezyum ve fosfor içerir. A, C ve B vitaminlerini içerir. Alkoloid içerir. içerdiği "Solanin" adlı alkoloid zehirIidir. Patates üzerindeki sürgünler ve yeşil kısımlar solanin içerir.
Ülsere faydalıdır.
Gastrite faydalıdır.
Midenin asitlik derecesini dengeleyici özelliği vardır.
Hemoroide faydalıdır.
Şeker hastalığı için iyidir, kandaki şeker seviyesinin düşmesine yardımcıdır.
Kalp damar hastalıklarında faydalıdır.
Damar sertliğine faydalıdır.
Kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
Karaciğer rahatsızlığına iyidir.
Safra taşları için kullanılır.
İdrar söktürücüdür.
Beyinde bulunan "serotonin" adlı kimyasal maddenin yenilenmesini sağlar.

Kullanılışı 1: Yemekleri yapılır.

Kullanılışı 2: Bağırsak solucanlarının düşürülmesinde kullanılır.

Kullanılışı 3:Mide yanmasına karşı sıcak suyun içine patates doğruyarak suyu içilir.


PATATES AÇIKLAMA 4

SOLANUM TUBEROSUM

Patates B1, B2, PP vitaminlerini ihtiva etmektedir. Ayrıca potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir, alüminyum, manganez, çinko, nikel gibi değerli madenler vardır.

Pişirilince kaybolurlar, çiğ patates suyu içilirse bütün bu faydalı vitaminlerden istifade edilmiş olur. Çiğ patates suyu karın ağrılarını dindirir, mide ekşimesini önler, safra kesesi taşını düşürür karaciğer şişliğini iyileştirir, iltihabı giderir, kansere karşı korur. Gastritte, ülserde. 12 parmak ülserinde faydalıdır, yüksek tansiyonda ve damar sertliğinde kullanılır, idrar söktürücüdür, albüminde ve basurda faydalıdır, taş ve kumların dökülmesini temin eder.

Kullanılışı: Karaciğer yetersizliği ve safra kesesi taşında öğle ve akşam yemeklerinden evvel 1 fincan patates suyuna bir miktar limon sıkılarak içilirse faydalı olur. Kabuğu soyulmuş patates suyundan sabahları aç karna 1 çay bardağı içilir, 1 ay kadar devam edilirse çeşitli mide rahatsızlıklarında faydalı olur. Yüksek tansiyonda ve damar sertliğinde 3 bardak suya, 30 gr patates kabuğuyla beraber ince ince doğranır, 30 dk kaynatılır, süzülür, günde 2 bardak içilir bir müddet devam edilmelidir, bu su aynı zamanda bol idrar söktürür, taş ve kum dökmeyi sağlar, safra akışını kolaylaştırır, bağırsak solucanlarının düşürülmesinde yardımcı olur. Radyasyon ve kimyasal artıklara karşı kanı zehirlerden temizler, hücreleri yeniler.

Albümin hastaları bol bol haşlanmış patates yerlerse şifasını görürler. Patates içerisinde nişasta bulunması sebebiyle şeker hastalarının kan şekerini hızla yükseltir. Aynı zamanda şişmanlatıcıdır. Bu sebeple şeker hastaları ve şişmanlamak istemeyenler patatesi az yemelidirler. Ülserde patates kabukları ile beraber ezilir, püre haline getirilir, bir miktar saf zeytinyağı ile karıştırılır, yemeklerden önce 2-3 kaşık yenir. Haşlanmış patates toz taline getirilen altın başak otuna batırılarak yenir. Aç karna günde 1-2 çay bardağı patates suyu içildiğinde ülseri tedavi eder (denenmiştir) bir müddet devam edilmelidir.

Haricen: Haşlanmış patates suyu el ve ayak çatlaklarında yıkama sureti ile faydalı olur. Basurda patates fitil halinde dilimlenir makata sokulur, bütün gün orada tutulur. Diş sızılarında, sallanan dişlerde sinirlerin tam alınmaması neticesi meydana gelen diş ağrılarında patates dilimlenir veya ezilir ağrıyan dişin üzerine gelecek şekilde çeneye sarılır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp