Özgüven Ve Yaşama Sevinci

Özgüven Ve Yaşama Sevinci :

Teneffüste koşma... Erken yat... Uykusuz kalma... Uzun süre televizyon seyretme...vs, vs...


Kardeşi ehliyet alırken onun alamaması... Kontrollü yüzmesi... Başına darbe gelmesin diye pek çok sportif faaliyete katılamaması...Arkadaşları arasında (en iyisi olarak) acıma ile karışık kabul görmesi, yarışma grupları oluşturulurken çekinceli varsay ılması...Kendini beğendirmek ve tercih edilen olmak için doğal olarak kendinden ödünler vermeye bağımlı hissetmesi... “Ben yapamam!” “Ya nöbet geçirirsem!” endişesi ile yeteneklerini gösterememe... içe kapanma... izolasyon...Bütün bunlar ve daha fazlası, çocuğunuzusosyal ve akademik yaşantısında zorlayacak noktalar olacaktır.

Devreye girmelisiniz.

Kimse ve hiçbir şey çocuğunuzun özgüvenini elinden almamalı.Bunu başkalarına engel olarak, başkalarını hizaya getirerek yapamazsınız. Çocuğunuzun yaşam sevinci ve özgüvenini kazanması sizin elinizdedir. Ama, özgüven kişiye başkaları tarafından verilmez.

Özgüven kişinin kendi kendini yargılamasıdır.

İyi yönleri kötünün önünde ise kişi kendine saygı duyar, kendini beğenir, kendine güvenir. İşte bu yaşam sevincidir, yaşama dört elle sarılma demektir.

Siz çocuğunuzun iyi yönlerini ortaya çıkarmalısınız.
Özgüven, insanın battığı yerden çıkabilme yeteneğidir. Sizin çocuğunuza vermeniz gereken de budur.

Hazırlanan ''''''''Kendimi keşfediyorum, mesleğimi seçiyorum'''''''' çalışma ile yeni uygulanan öğretim teknikleri sayesinde engelli çocuklara özgüven, sorumluluk, sosyal bilinç, mesleğe yöneltme, yaşama sevinci duyguları kazandırılmaya çalışılıyor. Proje kapsamında 8 ayda 400 engelli çocuğa eğitim verildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Orta Karadeniz Engelliler Derneği işbirliğiyle engelli çocuklar için ''''''''Kendimi keşfediyorum, mesleğimi seçiyorum'''''''' çalışması hazırlandı. Projeye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlüler Destek Programı''''''''ndan alınan finansal destek ile 91 bin TL bütçeli proje 8 ay önce uygulanmaya başlandı. Projede il genelinde 400 engelli öğrenciye yeni uygulanan öğretim teknikleri kullanılarak özgüven duygusu, sorumluluk, farkındalık, sosyal bilinç, mesleğe yöneltme, çevreye uyum, yaşama sevinci duyguları kazandırılmaya yönelik eğitimler verildi.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp