Sirkenin Cilde Faydaları

Sirkenin Cilde Faydaları

• Duşta ya da tıpası açık küvette yıkanıp suyla durulanın. Sonra küveti suyla doldurup yarım su bardağı elma sirkesi ekleyin ve küvette uzanıp gevşeyin.
 
• Alternatif olarak, küvette ya da duşta yıkanın. Sonra büyük bir plastik kaptan dökeceğiniz ılık su ve yarım su bardağı elma sirkesiyle durulanın.

Elma sirkesi, geniş bir yelpazede cilt sorunları için popüler ilaçlardan biridir. Elma sirkesi güneş yanığı, yaşlılık lekeleri, akne, siğil, selülit, böcek ısırıkları ve kepek için bir çare olarak kullanılmaktadır. Öyleyse cilt bakımı için elma sirkesinin yararlarından bazılarına bir göz atalım.

-Sivilcelerden Kurtulun:

İnsan cildi doğal olarak asidiktir. Cilt alkali olduğunda, akne gibi çeşitli sorunlara yatkın hale gelir. Asidik özellikte olduğundan elma sirkesi cildin pH dengesini korumak için iyidir. Ayrıca antibakteriyel özelliklere sahip etkili bir antiseptiktir. Yani bakteri gibi patojenleri ciltten uzak tutar. Bir şişe organik elma sirkesi alın ve eşit miktarda distile su ile sulandırın. Bir pamuk ile cilde uygulayın. Beş-on dakika sonra durulayın. En iyi sonuç için, en az bir ay boyunca elma sirkesi kullanın.

-Yağlı Ciltten Kurtulun:

Elma sirkesi ne çok kuru veya çok yağlı alacak şekilde cildin normal pH dengesini sağlar. Sirkeyi sulandırarak bir tonik olarak kullanabilirsiniz. Bu amaçla iki ölçü su ile bir ölçü sirkeyi karıştırın. Hassas bir cilde sahip olanlar bir ölçü sirke ile üç ölçü suyu karıştırabilirler. Yüzünüzü duruladıktan sonra, bu çözeltiden bir miktar hafifçe sürün. Bu çözeltinin fazlası saça parlaklık katmak için de kullanılabilir. Saçlarınızı yıkandıktan sonra son durulama için kullanabilirsiniz.

-Yaşlılık Lekelerini Ortadan Kaldırın:

Elma sirkesi ve soğan suyunu eşit miktarda karıştırın ve yaşlılık lekeleri üzerine doğrudan uygulayın. Yarım saat sonra durulayın. İki çorba kaşığı portakal suyuna yarım çorba kaşığı elma sirkesi ekleyin. Karışımı sürün ve 30 dakika sonra yıkayın. Başka bir yöntem ise eşit miktardaki damıtılmış su ile elma sirkesinin seyreltilmesidir ve bir kaç damla bal ekleyin. Bu tarif aynı zamanda yaşlılık lekelerini azaltmak için de iyidir. Her şeyden önce güneşe maruz kalmaktan kaçının ve güneş kremi kullanın. Bu ilaçlar en az bir ay boyunca günde bir kez kullanılmalıdır.

-Güneş Yanıklarını Rahatlatır:

Elma sirkesi güneş yanığı için mükemmel bir ilaçtır. Temiz bir bezi seyreltilmiş sirkeyle ıslatın. Bu amaçla elma sirkesi ve eşit miktarda soğuk suyu karıştırın. Yanık cilde bu lifi yerleştirin. Ciltteki batma ve yanma hissi için bir rahatlama sağlayacaktır. Bir kaç dakika bekletin. Bezi kaldırdıktan sonra cilt kuruyunca, bir kaç damla hindistan cevizi yağı uygulayın. Hindistan cevizi yağı da cilt yanıkları için çok iyidir. Bu amaçla aloe vera yağı ile hindistan cevizi yağı değiştirilebilir. Alternatif olarak su ile dolu küvet içine bir ya da iki fincan elma sirkesi dökün. 20-30 dakika boyunca suda kalın ve çıktığınızda bir nemlendirici uygulayın.

-Selüliti Azaltın:

Bir ölçü masaj yağı ile üç ölçü elma sirkesini karıştırın. Cilt üzerine uygulayın ve nazikçe masaj yapın. Günde bir veya iki kez bu solüsyonu kullanın. Ayrıca solüsyonu uyguladıktan sonra, etkilenen parçayı sarıp durulamadan önce en az yarım saat boyunca sıcak tutabilirsiniz. Durulanmadan sonra bir nemlendirici kullanın. En iyi sonuçlar için ayda bir ya da iki kez işlemi tekrarlayın.

-Tırnak Mantarı ve Kepeği Tedavi Eder:

Cilt için elma sirkesinin yararlarından biri de tırnak mantarı için bir çare olarak kullanılmasıdır. Etkilenen tırnaklara günde en az üç kez hafifçe sirkeyi sürün. Sirkenin tırnak yatağına gittiğinden emin olun. Kendi kendine kuruduğundan emin olun ve durulamayın. Başka bir yöntem ise, etkilenen tırnakları elma sirkesi ve damıtılmış suyu eşit miktarlarda içeren bir çözeltinin içine batırmaktır. 30 dakika bekletin ve tırnaklarınızı kurulayın. En az bir ay boyunca günlük olarak tekrarlayın. Ayrıca sulandırılmış sirke ile birlikte epsom tuzu kullanabilirsiniz. Bu amaçla yarım ölçü sirke ve yarım ölçü epsom tuzu ile iki ölçü damıtılmış suyu karıştırın. Tırnaklarınızı günde yarım saat boyunca bu karışıma batırın.

Kepekten kurtulmak için ise, üç ölçek su ile bir ölçek elma sirkesini karıştırın. Kafa derisi üzerine bu karışımı uygulayın ve 30 dakika sonra yıkayın.

Sirkenin Diğer Faydaları

En çok elma ve üzümden fermente edilerek üretilen sirke, lezzeti haricinde diyetlerden cilt bakımına dek oldukça değişik ve farklı alanlarda kullanılmaktadır. Üzümden üretilen sirkeleri 3 temel noktada toplayabiliriz; beyaz, kırmızı ve balsamik sirke. Antioksidan olarak kullanılabilen üzüm sirkesi bunların dışında insülin düzeyini düşürerek tokluk hissinin daha uzun bir süre devam etmesine yardımcı olur.

Üzümden üretilen sirkeler yaklaşık %5 ile %10 arasında asetik asit barındırır ve bu özelliği ile iştah bastırıcı olarak geçer. Yapılan araştırmalar yemeklerin ardından kan şekeri ve insülinin belirli bir seviyede kalmasını sağlayan üzüm sirkesinin kan şekerinin düşmesi neticesi hissedilen açlık hissini hafiflettiğini ortaya koyar. Fakat mide ülseri olan kişilerin asitli üzüm sirkesi tüketmeden önce doktora danışması önemle tavsiye edilir.

Cilt tahrişlerinin tedavisi için sirke kullananların sayısı oldukça fazladır. Saç derisinde ve cildin diğer bölgelerinde ortaya çıkan kaşıntı ve tahrişler için ılık bir banyo ardından bu bölgelere 2 yemek kaşığı sirkeyi bir pamukla sürmek önerilir. Yine kaşıntılı ve tahrişe sebepolan böcek, sinek ısırıkları için aynı yöntemi kullanmak oldukça yarar sağlar.

Bir ölçek üzün sirkesini 2 ölçek su ile karıştırıp ayak tırnak mantarı için kullanabilmek faydalıdır. Her gün en az 15 dakika mantarlı tırnağı bu karışım içinde bekletmek gerekir.

Cilt yanıklarının su toplamasını önlemek (aşırı güneş yanıkları için de mesela) için buz gibi üzün sirkesini yanık üzerine sürmek oldukça yararlıdır.

Saçlar şampuanladıktan sonra 1 ölçek sirke ve 2 ölçek su ile hazırlanan karışımı durulama suyu olarak kullanmak, bir süre sonra kepek oluşumunu ortadan kaldıracaktır.

Sirkenin Zayıflama Etkisi

Diyet yapmayı düşünen ya da diyete başlayan çoğu bayan önce bir ön çalışma yapar ve araştırır.zayıflamaya etkisi olan besinler, nasıl çabuk kilo verilir, kilo verirken sarkmamak için ne yapmak gerekir vs..biz de sizler için bilgeis kadınca olarak bir araştırma yaptık ve en çok kullanılan yöntemlerden elma sirkesi ve elma sirkesinin etkilerini ele aldık.bu yazımızda elma sirkesi hakkında merak ettiğiniz herşeyi öğreneceksiniz.

Öncelikle şunu öğrenelim elma sirkesinin faydaları nelerdir ?
Elma sirkesi, doğal bir yaşam iksiridir!

Bileşim: Kalsiyum, fluor, potasyum, magnezyum, sodyum, fosfor, silisyum, A vitamini, Beta-carotin, B1, B2, ve B6 vitaminleri, C vitamini, sirke asitleri, meyve asitleri, pektin, doğal aroma maddeleri.

Yaşlılığımızda da sağlıklı olabilmek için hareketli bir yaşam ve sağlıklı bir beslenme biçimi oluşturmaya özen göstermeliyiz.. İşte burada elma sirkesi seçiminin değeri ile karşılaşıyoruz. İçerdiği çok değerli ve çeşitli maddeler nedeniyle, en sağlıklı sıvılardan biridir o. Elma sirkesi, bedenimizi içten ve dıştan tedavi edebileceğimiz olağanüstü bir doğal ilaçtır. Burada size, bedeninizi genel anlamda güçlendirmek, çeşitli hastalık belirtilerini hafifletmek ve gerekli cilt bakımını yapmak için elma sirkesini nasıl kullanabileceğinizi anlatmak istiyorum.

Kullanım biçimleri: Doğal elma sirkesinin en etkili kullanım biçimi, çiçek balı ile karıştırılarak oluşturulur:

*1 bardak su

*1 tatlı kasığı dolusu elma sirkesi

*1 tatlı kasığı dolusu çiçek balı

Hepsi iyice karıştırılır ve sabahları aç karnına küçük yudumlarla içilir. Sürekli kullanım sayesinde, öncelikle bedenin bağışıklık sistemi güçlenecek ve sizi pek çok hastalıktan koruyabilecektir. Bu enerji kokteyli ayrıca size canlılık ve güç kazandıracak ve ileri yaşlara kadar sağlıklı ve mutlu kalmanıza önemli katkılar sağlayacaktır. Ama burada çiçek balını da yakından tanımamız gerekiyor:

Çiçek balının bileşimi: Seker: %32 üzüm şekeri (glikoz), %39 meyve şekeri, %7 malt şekeri. 100g balda mineraller: Sodyum 7 mg, potasyum 45 mg, kalsiyum 5 mg, fosfor 20 mg, magnezyum 3 mg, demir 1mg. 100g balda vitaminler: B1 0,03 mg, B2 0,05 mg, Niacin 0,1 mg, C 1mg.

Sabahları aç karnına içtiğiniz bir bardak elma sirkesi-bal kokteylinin içindeki müthiş zenginliği öğrenmiş bulunuyorsunuz artık.
-bedenimiz güçlenir ve bedensel uğraşlara ve strese karşı koyabilecek dayanıklılığı kazanır. Sirkenin içerdiği yüksek orandaki potasyum sayesinde, kalp kasları dahil olmak üzere tüm kas yapısı da güçlenecektir. Kramplara karşı, kokteylinizi maden suyu ile hazırlayabilir ve her öğünde 1 bardak içebilirsiniz.

-Sık sık grip, soğuk algınlığı veya üst solunum yolları iltihabına yakalanan kişiler, bağışıklık sistemleri sirke-bal kokteyli sayesinde güçleneceği için, bu tür sıkıntılardan büyük çapta kurtulmuş olacaklardır. Ama bu tedaviyi aşağıdaki plana göre uygulamakla kalıcı sonuçlara ulaşabilmek mümkün olacaktır.

-Soğuk algınlığı ve grip zamanlarından önce, 4 haftalık bir sirke-bal kokteyli kürüne başlayın ve günde 3 bardak için.

-Sirke-bal kokteyli nezleye karşı da bedeni güçlendirecektir. Nezleye karşı ayrıca, 1 ölçü elma sirkesi 2 ölçü suya karıştırılır, kaynama derecesine kadar ısıtılır ve inhalasyon tedavisi uygulanır.

-Boğaz ağrısı ve ses kısıklığında, 1 ölçü elma sirkesi ile 3 ölçü ılık su karıştırılır ve saat başı derin gargaralar yapıldıktan sonra tükürülür. Bu gargaraların adaçayı ile dönüşümlü yapılması etkiyi daha da arttıracaktır.

-Öksürüğe karşı, 4 yemek kaşığı dolusu akışkan balla 3 tatlı kaşığı elma sirkesini iyice karıştırın. Öksürük gıcığına karşı yarım tatlı kaşığı alın ve yavaş yavaş yutun. Ayrıca, bolca kekik çayını balla tatlandırın ve yudumlayarak için.

-Yüksek kolesterole karşı, günde pek çok kere elma sirkesi-bal kokteyli içilir. Salatalarda öncelikle elma sirkesi kullanılır.

-Varise karşı, elma sirkesiyle ıslatılan bir bez baldıra sarılır ve 20 dakika etkilemeye bırakılır.

-Gaz şişkinliğine karşı, her öğünden yarım saat önce 1 bardak elma sirkesi-bal kokteyli içerek, sağlıklı bir bağırsak florasının temelini atın. Bu kokteyle rezene veya frenk kimyonu çayı da ekleyebilirsiniz.

-Kabızlığa karşı, günde pek çok kere, 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyerek için. Ayrıca, 4 litre ilik suya 1 su bardağı dolusu elma sirkesi ve 2 tatlı kaşığı tuz ekleyerek ayak banyoları alın. Banyo süresi 10 dakikadır.

-Yaraların çabuk iyileşmesi için, günde 3 bardak elma sirkesi-bal kokteyli için. İltihaplanmayı önlemek için, elma sirkesiyle ıslattığınız bir pamukla günde pek çok kere yarayı nemlendirin.

-Ergenlik sivilcelerine karşı, her yemekten yarım saat önce, içine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi eklenmiş 1 bardak su için. Yüzünüze buğu banyoları uygulayın: 1 litre kaynar derecede sıcak suya 4 yemek kaşığı elma sirkesi ve 2 yemek kaşığı dolusu mayıs papatyası ekleyin, 1-2 kere karıştırın ve başınızı büyük bir havluyla örterek 5- 10 dakika gözlerinizi yumarak bekleyin. Yüzünüzü suya çok yaklaştırmayın!

-Güneş yanığına karşı, inceltilmemiş elma sirkesi, kızarmış olan bölgelere dikkatle sürülür veya 3 yemek kaşığı elma sirkesi eklenmiş soğuk bir banyo alınır. Banyo süresi 10 dakikadır. Elma sirkesinin pH değeri(asit derecesi), derimizin pH değeri ile hemen hemen eşit düzeydedir. Dolayısıyla, derimizin asidik koruma örtüsünün güçlendirilmesinde elma sirkesinin kullanımı önemle önerilmelidir.

Uyarı: Elmanın ve elma sirkesinin bilinen hiçbir yan etkisi yoktur


SENDE YORUM YAP!

Whatsapp