Sinüs Dolgunluğu Ve Çınlama

Sinüs Dolgunluğu Ve Çınlama



Sinüs dolgunluğu ve çınlama şikayeti olan kişiler bu sosu kendileri için hazırlamalıdırlar. Bu tedavinin bir parçasıdır - ve bir gıda işlemcisi kullanmayın, yoksa tam etki sağlayamazsınız!
 
Bayırturbu kökü
 
 Elma suyu sirkesi
 
 Bal
 
1. Bir el rendesi kullanarak, bayırturbu kökünü ince ince rendeleyin. Gözleriniz yaşarana, burnunuz akana kadar rendeleyin. Bayırturbunun etkileri başladı!
 
2. Rendelenmiş bayırturbunu tatlandırmak için sirke ve bal ile karıştırın. Sosu, ağzı sıkıca kapanan cam bir kavanozda, 6 ay dayanacağı buzdolabında saklayın. Her gün 1 ila 2 çay kaşığı yiyin; Ben onu tahıllar ve sebzeler ile karıştırmayı veya krakerlerin üzerine serpmeyi severim. Çok lezzetlidir ve sinüs dolgunluğu için güçlü bir ilaçtır.

Sinüs 



Kafatasında (lat.Cranium) burun boşlukları çevresindeki kemiklerin içinde bulunan ve burun boşluklarına açılan kemik boşluklarına sinüs adı verilir (paranasal sinüsler). Genellikle doğumdan sonra gelişerek ortaya çıkan bu kemik boşlukları mukoza ile döşeli olup sağlıklı şartlarda içlerinde hava bulunur. Bu boşlukların kafa ağırlığını azaltmak, ses rezonansına katkı sağlamak ve solunum havasını ısıtmak gibi görevleri vardır. Üst çene kemiği (maksilla, lat. Maxilla) içinde sağ ve sol yanlarda bulunan "maksiller sinüs"ler (lat.Sinus Maxillaris) ve alın kemiği (frontal kemik, lat. Os Frontale) içinde yer alan "frontal sinüs" (lat.Sinus Frontalis)sinus etmeoidalis ve sinus sfeneoidalis olmak üzere 4 tane sinus vardır.

Sinüs nedir? Sinüslerin görevleri nelerdir?

Sinüs nedir?
Sinüsler, kafa kemikleri içinde yerleşen ve ağızları burun boşluğuna açılan havalı boşluklardır. Bunlar:

  • Maksiller sinüs: Her iki yanakta 2 adet maksiler sinüs vardır. Göz ve ağız içi, diş kökleriyle komşulukları vardır.
  • Frontal sinüs: Alında 2 adet frontal sinüs bulunur. Önemli komşuları arasında göz ve beynin ön kısmı bulunur.
  • Etmoid sinüs: Burun içinde birçok küçük havalı boşluktan oluşur. Aynı şekilde göz ve kafa tabanı ile komşuluğu vardır.
  • Sfenoid sinüs: Burun içinde kafanın daha derininde bulunur. Kafa tabanı, göz siniri ve önemli atardamarlarla komşuluğu vardır.

Sinüslerin görevleri nelerdir?
Sinüsler burunla birlikte, sesin tınısını ve karakterini belirleyen önemli yapılardır. Solunum havasının nemlendirilmesi ve temizlenmesinde de görevleri vardır. Ayrıca, havalı boşluklar olduklarından kafanın ağırlığını azaltırlar.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp