Dengeli Beslenerek Saç Sağlığınızı Koruyun

Dengeli Beslenerek Saç Sağlığınızı Koruyun :

Parlak ve Gür Saçlar için:  

Haftada 4 yumurta yiyin. Yumurtada saça parlaklık kazandıran bol miktarda kükürt vardır. Bol protein içeren besinler (et, balık, kümes hayvanları, peynir) salatayla birlikte yendiğinde saçlar gürleşir. Çünkü saçın % 97''''''''si protein maddesi olan keratinden oluşuyor.
 

Kepekten Şikâyet Ediyorsanız:

B12 vitamini: Karaciğer, sığır eti,yumurta, süt ve süt ürünleri
 
F vitamini: Sebze yağları, yer fıstığı, ay çekirdeği ve ceviz
 
B6 vitamini: Kurutulmuş besinler, maya, karaciğer, baklagiller, tam tahıllar, balık
 
Selenyum: Kepek, hububat tohumları, brokoli, soğan, domates ve tonbalığı tüketin.
 

Saçlarınız Çok Kuru, Mat ve Kırılgansa:

 
A vitamini kompleksi: Maya, bira mayası, kurutulmuş Uma fasulyesi, kuru üzüm
 
F vitamini: Bitkisel yağlar, yer fıstığı, ay çekirdeği, ceviz
 
İyot: Deniz mahsulleri, iyotlu tuz ve süt ürünleri tüketin.
 
Saçınız Dökülüyorsa:
 
Biotin: Bira mayası, yemiş, sığır ciğeri, börek, pirinç
 
İnsitol: Rafine edilmemiş pekmez ve karaciğer, lesitin, işlenmemiş tam tahıllar, turunçgiller, bira mayası
 
Klor: Sofra tuzu 
 
C vitamini: Maya, bira mayası, kuru üzüm
 
B kompleksi: Turunçgiller, yeşil biber, patates, taze yeşil yapraklı sebzeler, meyve ve karaciğer tüketin.

Kahvaltı önemli
Yeni bir iş gününe başlarken beyninizi tam kapasite çalıştırabilmek önemlidir. Sabahları uyandığımızda vücudumuz, uyku süresi boyunca devam eden açlıktan uyanmış olur. Dolayısıyla hazır enerji kaynaklarından yoksundur. Bu da dikkatimizin dağılmasına, odaklanma zorluğu çekmemize, hatta daha sinirli ve gergin olmamıza neden olabilir. Bunlar da işyerinde dezavantaj olacak özelliklerdir. Bu olumsuzlukların önüne geçebilmek için bir iki lokmalık da olsa bir kahvaltı etmeyi ihmal etmeyin.

Bol su için
Uykudan uyandığımızda vücudumuzdaki su seviyesi de tıpkı enerji seviyeleri gibi düşmüş olur. Yeteri kadar su içmemek beynimizin çalışma kapasitesini bile olumsuz etkileyebilir. O yüzden su içmek susamayı beklememeliyiz, uyanır uyanmaz bir iki bardak su içmeli ve gün boyunca belirli aralıklarla düzenli olarak su içmeye devam etmeliyiz.

Çay ve kahve tüketimini sınırlayın
Çay ve kahvede, kafein ve kafeinin türevi olan tein bulunmaktadır. Kafein, düşük miktarlarda tüketildiğinde çeşitli faydaları vardır ancak yüksek miktarlarda, tam aksine zararlı hâle gelir. Tein ise kafeine göre daha yumuşaktır, bu yüzden zararlı etkileri daha yüksek dozlarda ortaya çıkar; ama onu da çok tüketmemekte fayda var. Bunlara ek olarak çay ve kahvelere attığımız şeker, boş ve faydası kalori içerir ve kan şekerimizde ani dalgalanmalara yol açar. Bu da asabi olmamıza, ani açlık krizlerine sebep olarak dikkatimizi dağıtıp iletişim yeteneklerimizi kısıtlayabilir.

Öğün atlamayın
İşler çok ve acil olabilir, ancak vücudunuzun ihtiyaçları da acildir. Yolculuk yaparken bir an önce hedefinize varmak için benzin almaktan vazgeçiyor musunuz? Öğün atlamayı da bu duruma benzetebiliriz. Yemek yemediğinizde beyniniz açlığınıza odaklanır, dikkatinizi işe vermekte zorlanırsınız. Ayrıca besinsiz kalan beynin kapasitesi de azalır. Bu yüzden öğünleri 30-45 dakikadan fazla ertelemeyin.

Ara öğün atıştırın
Ara öğün atıştırması olarak kuruyemiş, kuru veya taze meyve gibi sağlıklı yiyecekler tüketin. İşyerinde satılan bisküvi, çikolata gibi abur cuburlardan uzak durun. Sağlıklı atıştırmalıklar metabolizmanızı yüksek tutar ve beynimizi uyarır.

Bunlara da dikkat
Düzenli egzersiz yapmak ofiste masa başında geçen uzun saatlerin olumsuzlarını atlatmanıza yardımcı olacaktır. Ara sıra bitki çayı içmeyi ihmal etmeyin. Atıştırmalık olarak da sizin için derlediğimiz beyni çalıştıran sağlıklı yiyecekleri yiyebilirsiniz.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp