Buğday Kullanım Alanları

Buğday Kullanım Alanları :

(Triticum a es tivum)

Tanım

Başaklı, dik, bir-yıllık bir bitkidir. Yaprakları uzun-mızrağımsıdır, çiçek dizilimi başakçıkların oluşturduğu bir başaktır. Başakçıklar tek 3-5 çiçeklidir. Kavuzlar (tohumu saran kabuk) kılçıklıdır. Meyve tek tohumlu, yarıklıdır.

Dağılım
Buğday güney-batı Asyaya özgüdür. Günümüzde dünyanın her yerinde ekimi yapılmaktadır.

Kullanılan Kısımlar
Tohumlar.

Özellikler
Allerji giderici, güç verici, kan basıncını düşürücü, antiseptik, şeker hastalığını önleyici, kanser oluşumunu önleyici.

Kullanım Şekilleri
Toz, lapa, kaynatma, filiz.

Besin Değeri

Buğday tohumlarının incelenmesi sonucunda aşağıdaki değerler elde edilir (100 gr için):
nem%13Karbonhidrat%70
Protein%11,5
Lif%3,2
Mineral%2,3
Kalsiyum30 mg
Demir3,5 mg
MagnezyumEser miktarda
ManganezEser miktarda
ÇinkoEser miktarda
BakırEser miktarda
B1 Vitamini0,4 mg
B2 Vitamini0,1 mg
Niyasin5 mg
Kalori344 Kcal
Buğday günümüzde tüm insanlar tarafından kullanılan en temel besin kaynağıdır. Bu durum onun önemini doğal olarak arttırmaktadır.

Tedavi Edici Kullanımlar
(a) Öğütülmüş buğday, karabiber ve tuzu karıştırın. Suda kaynatın ve süzün. Süzdüğünüz sıvıyı akşam yatmadan önce için. Saman nezlesine karşı bire birdir.
(b) Vücudu güçlendirmek için öğütülmüş buğdayı 2 bardak suda kaynatın ve süzün. Bu sıvıya süt ve şeker ilave edip 1 bardak sabah ve 1 bardak akşam alın. Pek çok rahatsızlığı ortadan kaldıracaktır. Kepekli buğday unu, bağırsaklarda sünger gibi davranan bol miktarda besin lifleri içerir. Pek çok zehirli ve tehlikeli maddeyi emer ve vücuttan atılmalarını sağlar.
(c) Yüksek kan basıncını normale döndürmek için, öğütülmüş buğdaydan ekmek hazırlayın. Bir gece bekletin, ki kuru ve bayat hale gelsinler. Ertesi sabah iki dilim kesin ve süte batırıp yumuşamalarını sağlayın. Bunları sabah kahvaltısı olarak yiyin. Kan basıncının kontrolünde etkili olacaktır.
(d) Parmak şişliklerinin tedavisi için öğütülmüş buğday unu ile tuzu karıştırın. Kaynatın ve ılınmasını bekleyin. Şiş parmakları el veya ayak, bu sıvının içinde bir müddet tutun. Bu işlemi günde iki defa tekrarlayın.
(e) Kanser gelişimi riskine karşı öğütülmüş buğday unundan ekmek hazırlayın ve bunu diyetinizin bir parçası haline getirin. Kepekli un tümör geİişimini engeller ve karaciğer, kalın bağırsak ve son bağırsağın kanser geliştirme olasılığını engeller. Bu noktayı asla göz ardı etmeyin.
(f) Şeker hastalığının tedavisi için 7 tane toprak kap satın alın içlerine toprak koyun. Birinci gün birinci kaba bir miktar buğday ekin ve sulayın. İkinci gün ikinci kaba ekim yapın ve sulayın. Bu işi 3., 4., 5., 6., 7. günlerde tekrarlayarak devam ettirin. Ve onları düzenli olarak sulayın. Kapları korunaklı bir yerde saklayın. 8. gün ekmiş olduğunuzbirinci kabın başına gidin. Filizlenen sürgünleri toprak hizasından kesip alın. Güzelce yıkayın ve ezip özsularını çıkarın. Sabah 1 bardak için. Kaptaki kökleri çıkarıp yeniden ekim yapın. Aynı şekilde ertesi sabah ikinci kaba ayni işlemi uygulayın. Bu işlemi bütün kaplara sıra ile uygulayın.
(g) Bu işlemleri dört defa tekrarladığınızda bir aylık bir tedavi kürü uygulamış olursunuz.
(h) Sürgünler büyümeyi uyaran hormonlar içerir, ki bunlar da kan şekeri seviyesinin normal düzeyde tutulmasını sağlarlar.
(i) Buğday unu ile kalın bir ekmek hazırlayın, bir tarafını ısıtırı. Diğer tarafa hardal yağı sürün ve toz zerdeçal serpin. Ekmeği, çıbanın üzerine hardal yağı ve zerdeçal sürülen tarafı gelecek şekilde, bağlayın. Ertesi gün kızarıklık ve iltihap gidecek veya çıban patlayıp tedavisi daha da kolay hale gelecektir.

Dikkat: Burada sözü edilen buğday unu kepekli, hiçbir aynştırmaya tabi tutulmamış buğday unudur. Hiçbir şekilde marketlerde satılan kepeği aynştınlmış beyaz buğday unu kastedilmemektedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp