Çeşitli Hastalıklar Ve Bitkisel Tedavi Reçeteleri

Çeşitli Hastalıklar Ve Bitkisel Tedavi Reçeteleri :

Akne, Sivilce:


Organizmanın kirlilikten arınması sırasmda deride oluşur. Sivilceler asido- zun bir belirtisi de olabilir. Sivilceler ergenlik yaşmda çoğalır.
 

Afoni :

Ses kısıklığıdır.
 

Ağız Kokusu:


Birçok hastalığın belirtisi olabilir. Genellikle ağızda kalan gıda artıklarının çürümesi ile oluşur. Ağız temizliğine çok önem verilmelidir. Organizmanın detoksikasyonu (zehirli atıklardan arındırılması) çok yararlıdır.
 
Aleıji : Vücudun belli bir şeye karşı aşırı duyarlı oluşu: herhangi bir besine, ilaca veya bazı alerji yapan maddelere karşı vücutta doğuştan veya sonradan gelişen aşın duyarlılıktır.
 
Anemi : Anemi kandaki yuvarlarda, yani eritrositlerde hemoglobin miktarının az olmasıdır. Normalde hemoglobin HB 12-14,5 mg. arasında değişir. Aneminin oluşumunda yetersiz beslenme önemli rol oynar.
 
Angina Pektoris : Kalp ağrısıdır. Bu ağrıların nedeni kalp kasının oksijen ihtiyacının kalp damarlarının yetersizliği sebebiyle karşılanamaması- dır. Bu yetersizliğin meydana gelmesinde nöro-psikolojik gerilimin önemli yeri vardır.
 
Apopleksi: Beyne kan sızması sonucu meydana gelen bir durumdur. Felce sebep olur. Apopleksinin oluşmasmda arterioskleroz büyük rol oynar. Ateroskleroz ise sürekli fazla yağ, nişasta, konserve edilmiş gıda maddelerinin kullanılmasından ve gıda maddelerinde bol miktarda inorganik sodyumun bulunmasından kaynaklanır. Bu durumlarda bol miktarda meyve ve sebzeli yemek çok yararlıdır. Günde içilen 1-2 lt. taze meyve suyu bu hastalıkta çok değerli bir ilaçtır.
 
Arterit-Ateroskleroz : Organizmada organik sodyumun yetersizliği ve inorganik sodyumun fazlalığıdır. Bunun sonucunda damarlar kendi elastikiyetlerini kaybeder ve kanın pıhtılaşma hızı artar.
 
Artrit : İltihaplı eklem romatizmasıdır. Artrit eklemlerde mikrobik olmayan vücut tarafından üretilen bir iltihaptır. İltihap sonrası dönemde eklem kıkırdağında inorganik sodyum birikir ve bu eklemlerde ağrılara daha sonra da deformasyona sebep olur. İnorganik sodyum konserve edilmiş besin maddelerinde bol miktarda bulunmaktadır.
 
Astım : Astım, aleıjik bir hastalıktır. Astımda, bronşlarda sertlik, daralma ve mukus (balgam) oluşur ve nefes darlığı kendini gösterir. Bazı besin maddeleri mukus oluşumunu artırır. Örneğin beyaz ekmek, süt ve süt ürünleri, peynir, konserve besin maddeleri, karbonhidratlı maddeler, astımın oluşmasına sebep olabilir. Bazı eneıji yapıcı ilaçlar, besin maddeleri ve kimyasal bileşimler astımın artmasına sebebiyet verebilir.
 
Ayaklarda Mantar Hastalıkları: Mantar bakterilerinin çoğalması için uygun şartların oluşması gerekir. Bu şartlar daha çok kaim derili ayakkabı giyerken meydana çıkar. Mantar yüksek asitli bir ortamda oluşur. Yüksek asitli ortam mantar bakterilerinin çoğalması için çok uygun bir ortamdır.
 
Bağırsak Gazı Sancısı : Karın sancılan, genellikle bağırsaklarda oluşan gazlardan kaynaklanır. Gazlar ise düzgün beslenmeme sonucunda oluşur. Bol miktarda bitkisel gıdalarla beslenen ve bol taze meyve sulan kullanan çocuklarda gaz oluşmaz. Kann sancılarında boşaltıcı lavmanlar çok iyi gelir.
 
Baş Ağrısı: Birçok hastalığın belirtisidir. Organizmamızda besin zehirlerinin yığılmasından kaynaklanır. Başta ödem oluşur ve organizmamız vücudumuzda gelişen patolojik bir durum için baş ağnsı ile bize sinyal verir.
 
Baş Dönmesi : Baş dönmesi birçok hastalıkta olur. Mesela; hipertansiyon, hipotansiyon, zehirlenmelerde, anemilerde, vastibulyar aparat hastalıklarında vb. Baş dönmesinin nedeni belirlenmeli ve bu nedene yönelik tedavi uygulanmalıdır. Baş dönmesinin sebebi bir intoksikasyon ise tabii ki, organizmanın toksinlerinden, yani zehirlerden arındırılması çok önemlidir.
 
Beyin Tümörleri : Beyin tümörlerinin oluşumunda, diğer tümörlerin oluşumunda olduğu gibi kanserojen maddelerin büyük rolü vardır. Beyin tümörleri beyne basınç yaparak bilinç, konuşma ve yürüme kaybına yol açabilir. Cerrahi girişimler yan yanya iyileşmeyi sağlar, ancak doğal besinlerin de, bu hastalığın tedavisinde önemli bir yeri olduğunu belirtmek gerekir.
 
Botulizm: Botulizm bir besin zehirlenmesidir. Konserve edilmiş, bozulmuş besin maddeleri ile beslendiğimizde ortaya çıkar. Bu zehir ette, sosislerde, balık ürünlerinde görülebilir. Böyle bir zehirlenme durumunda acilen doktora görünmemiz gerekmektedir.
 
Böbrek İltihabına Bağlı Albuminuria : Böbrekten protein atılmasıdır. İdrarda albumin bulunuşu, serum albuminin idrara geçişi.Böbrek Taşlan (23) (Bir limon bir bardak kaynar suda) 
 
Böbrekte Kum : (Bir limon bir bardak kaynar su ile): İnorganik maddeler genellikle de kalsiyum tuzlan böbreklerde kum şeklinde yığılabilir. Besin maddelerinde bol miktarda kalsiyum bulunması bu hastalığın oluşmasında rol oynar. Ekmek ve konsantre edilmiş nişastada bu maddeler bol miktarda bulunmaktadır.
 
Bronşit : Bronşit, bronşlann iltihabî bir hastalığıdır. Yeterli beslenen, fiziksel yapısı güçlü olan kişiler kolay kolay bronşite yakalanmazlar. Bronşit zamanında tedavi olmazsa pnömoni gibi daha ağır bir hastalığa dönüşebilir. Bronşit sık sık tekrarlanırsa kronikleşme olur.
 
Bursit : Bursit, sinovial dokunun iltihabî bir hastalığıdır. Bu hastalığın tedavisinde avokado sonuçlar vermiştir.
 
Cinsel Organlardaki Hastalıklar : Yetersiz beslenme, alkol, sigara ve diğer kötü alışkanlıkların ve mikropların cinsel organlardaki hastalıklarda önemli rolü vardır. Yetersiz beslenme cinsel ilişkileri olumsuz yönde etkiler ve cinsel organlarda fonksiyon bozukluklarına neden olabilir. Örnek: İmpontensiya, kilmaks.
 
Dermatit : Derinin iltihabî hastalığıdır. Endojen ve ekzojen faktörlerin sebep olduğu bu hastalığın oluşmasmda mikroplar önemli rol oynamaktadır.
 
Diş Çürükleri : Diş çürümeleri, dişlerin oluşumu için gerekli olan gıda maddelerinin eksik alınmasından kaynaklanır. Başlıca nedenleri aşın derecede nişasta ve şeker alınmasıdır.
 
Dizanteri : Dizanteri mikrobik bir enfeksiyöz, bağırsak hastalığıdır. Dizanteri mikropları bağırsaklarda toplanarak fonksiyon bozukluğuna sebep olur. Bunun sonucunda sıvı absorpsiyonu bozulur ve fazla mukus oluşur. Bağırsak damarlarının patlamasına ve kanlı ishale sebebiyet verir. İlgili antibiyotik kullanımına ilave olarak yeterli miktarda sıvı alınması zorunludur.
 
Fistula : İçten gelen akıntıların dışarı çıkarılması için açılan bir deliktir. Bazen cerrahi ameliyatlardan sonra gelişebilir. Bazen de cerrahlar ameliyat sonrası böyle bir fistül bırakabilirler.
 
Furonkul (Çıbanlar) : Saç folikullan ve çevresinin iltihaplaşması ile kendini gösteren, iltihabi bir deri hastalığıdır. Bu hastalığın meydana gelmesinde, bakteriler önemli rol oynar. Normalde derimizde her zaman bulunan mikroplar furonkula yol açmaz, ancak yetersiz deri bakımında ve organizmamızın zayıf düştüğü zamanlarda bu bakteriler furonkula sebep olurlar. Derimiz sayesinde organizmamızda yığılan zehirli maddeler dışa atılır. Tedavisinde yeterli beslenme ve deri bakımı çok önemlidir.
 
Gastrit : Gastrit bir madde hastalığıdır, genellikle düzgün beslenmeme sonucu ortaya çıkar. Tabii ki gastritin oluşmasmda bazı zararlı alışkanlıkların da önemli bir rolü vardır. Örneğin sigara, alkol, sirke gibi maddeler gastrite sebebiyet verebilirler. Taze meyve ve sebze sulan ve gıda maddeleri, pişirilmiş gıda maddelerinden veya sulanndan daha önemlidir
 
Gece İşemeleri : Gece işemeleri normalde 1-2 yaşlarında kaybolur, eğer devam ederse bu bir hastalığın belirtisidir. Bazı çocuklara 16:00’dan sonra su verilmemeli, gündüz saatlerinde de su kısıtlanmalıdır. Zamanını tayin ederek, işemeden 10-20 dakika önce çocuklan uykudan uyandırmak gerekmektedir. Böylece çocuklarda bir refleks geliştirmek mümkündür. Zaman içinde çocuklar artık kendi başına uyanabilirler. Böyle durumlarda ıspanak ve dereotu çok faydalıdır.
 
Gonore : Seksüel yolla bulaşan bir enfeksiyon hastalıktır. Gonokoklar neden olmaktadır. Fransız doktorları sandal ağacı yağının bu hastalığın tedavisinde çok iyi geldiğini bulmuşlardır.
 
Grip : Damlacık enfeksiyonu ile bulaşan organizmada daha çabuk gelişir. Grip virüslerinin çoğalması için uygun ortamın bulunması bu enfeksiyonun daha çabuk yayılmasına neden olur. Düşük oda sıcaklıkları, rutubetli ve soğuk hava, kalabalık yerler hastalığın yayılması için uygun ortamlardır. Bunun dışında yetersiz beslenme yüzünden zayıf olan kişiler daha savunmasızdır. Grip ateş yükselmesi, hapşırık, öksürük, baş ağrısı ve nezle ile kendini gösterir.
 
Gut : Bir purin metabolizması bozukluğudur. Eklemlerde, dokularda ürat kristallerinin oturması ve ağrılarla seyredilen bir hastalıktır. Gutun gelişmesinde aşırı alkol, aşın yağlı ve etli yemekler yenmesi önemli rol oynamaktadır. Gut ve romatizma birbirine benzer ikizler gibidir.

Hamilelik: Hamilelik sırasında kötü alışkanlıklar mutlaka bırakılmalıdır (sigara, alkol, esrar). Diyette şeker, nişasta gibi besin maddeleri kısıtlanmak ve bol miktarda taze meyve ve sebze sulan alınmalıdır. Böyle yapılırsa, ana rahminde çocuğun sağlam bir şekilde gelişmesi sağlanmış olur.
 
Hazımsızlık (Dispepsi) : Midede yüksek asitli durumlarda olur. Midede dolgunluk ve şişkinlik hisleriyle kendini gösterir. Dispepsi küçük çocuklarda daha sık görülür ki, bu da yetersiz ve sağlıksız beslenmeden kaynaklanan bir durumdur.
 
Hemoroid (Basur): Anal kanalda yer alan venlerin genişlemesidir. Venlerde bulunan kan ise pıhtılaşmaktadır. Bu durum da gıda maddelerinde fazla nişasta olmasından kaynaklanmaktadır. Elbette hemoroidin oluşmasında kabızlık, aşın ıkınma gibi diğer sebepler de de etkilidir.
 
Hipertansiyon : Hipertansiyon, damarların daralmasından kaynaklanan bir hastalıktır. Bunun dışında birçok hastalık kan basıncının artmasına sebep olabilir: böbrek hastalıkları, endokrin bozukluklar, kollagen hastalıklar, intoksikasyonlar, beyin tümörleri vb. En önemli nedenlerden biri de kanda inorganik maddelerin artmasıdır ki, bu da fazlasıyla kızartılmış, yağlı ve konserve edilmiş besin maddeleriyle beslenmekten kaynaklanır. Elbette bu inorganik maddelerin vücuttan atılmasına bir engel varsa durum daha da ağırlaşır. Örneğin böbrek hastalıkları meydana gelebilir.
 
Hipotansiyon : Kan basıncının düşmesidir. Tansiyon düşmesi yetersiz beslenmeden kaynaklanabilir. Yetersiz uyku da tansiyonun düşmesine sebep olabilir. Böyle durumlarda bol miktarda taze sebze ve meyve yenmesi, yeterli ölçüde istirahat etmek gerekir. Sigara alışkanlığı ve alkol de tansiyonun düşmesine ve artmasına sebep olabilir.
 
Hipotroidi (1/4 çay kaşığı yosun tozu veya deniz lahanası ile birlikte): Guatr, tiroid bezinin büyümesidir. Bu büyüme, besin maddelerinde organik iyot eksikliğinden kaynaklanır. İnorganik iyotun böyle durumlarda kullanılması zararlıdır. Organik iyot, en iyi şekilde, deniz yosunlarında ve deniz lahanasında bulunur.
 
İdrar Yapmada Zorluk : Ufak çocuklarda penis baş etinin deliğinde olan darlık (iimoz) sebebiyle, büyüklerde prostat adenomu, üretrit ve hatta mesane taşlan sebebiyle görülür. Sebebe yönelik tedavi gerekmektedir. Eğer sebebi yukanda anlattığımız gibi fimoz ise küçük çocuklarda sünnet problemi çözer.
 
İnpotensiya, : Organizmamızda (Na) natrium yetersizliğinden ileri gelen bir hastalıktır. Vücutta yanmamış maddeler böbrek üstü bezlere negatif etki gösterir ve bu hastalığın meydana gelmesine neden olur. Böyle hastalarda bol miktar natrium ve düşük potasyum bulunması gerekmektedir. Tedavisinde bol ıspanak kullanılmalıdır.
 
Kabızlık : Kaim bağırsakta gelişen bir motor ve fonksiyon bozukluğundan kaynaklanan bir durumdur ki, bunun oluşmasında yetersiz ve yanlış beslenmenin çok önemli yeri vardır. Sürekli fazla pişirilmiş gıda maddelerinin alınması, kaim bağırsağı bu duruma getirebilir.
 
Katalepsi : Kaslarda gelişen sertliktir. Bu sertliğin sebebi kaslar ve sinir sistemi arasında gerçekleşen bir iletişim bozukluğundan kaynaklanır. Kaslarda çabuk yorulma olur ki, böyle hastalar aniden düşebilirler.

Kemik Erimesi : Kemiklerin anatomik yapısmm bozulmasıdır. Gıda alımında süt ürünlerinin olmaması, konsantre olmuş nişasta ve şekerin alınması büyük rol oynar.
 
Kızamık : Kızamık vizürü ile meydana gelen bir çocuk enfeksiyonudur. Damlacık enfeksiyonu ile bulaşır. Vücutta döküntü ile kendim gösterir.
 
Klimaks : Klimaks kadmlarda ve erkeklerde yaşlılık dönemlerinde gerçekleşen bir hormonal değişimdir. Klimaks yetersiz beslenenlerde ve nöro-psikoloji bozukluğu olanlarda daha erken görülebilir.
 
Kolit : Kolit, kalın bağırsakların iltihabı bir hastalığıdır. Bu hastalık daha çok devamlı kabız olanlarda, nevrozlarda ve sindirim bozukluğu olan hastalarda gelişir. Yeterli beslenme çok önemlidir. Gıda maddelerinden yetersiz miktarda yağ alınması, kaim bağırsakların fonksiyonel bozukluğuna sebep olur. İyi rendelenmiş havuç ve başka meyve ve kereviz sulan böyle durumlarda çok yararlıdır. Boşaltıcı lavmanların bir alışkanlık haline gelme korkusu ise yanlıştır. İçten ya da dıştan temiz tutmak gerekir.
 
Larenjit : Gırtlağın iltihaplanmasıdır. (Nezle, grip gibi mikrobik hastalıklar sırasında oluşabileceği gibi tahriş edici maddelerle de oluşabilir.)
 
Lumbalzi: Sırt ağnlannın birçok sebebi vardır. Sırt ağnlan omurga kemiğinin kireçlenmesinden, kaymasından, eğilmesinden veya başka nedenlerden kaynaklanabilir. Böyle durumlarda uzman doktora görünmek gerekmektedir.
 
Mastoidit: Meme iltihabıdır. İnek sütü, un ve un ürünleri, bisküvi gibi yiyecekler mastoidin gelişmesine sebep olabilir. Bol miktarda taze meyve ve sebze sulan çok yararlıdır.
 
Melankoli: Psikolojik bir hastalıktır. Böyle insanlar kendilerine güvenmezler, depresyon belirtileri gösterirler, hareket etmede ve konuşmada zorluk çekerler.
 
Menenjit: Beyin ve omurilik zarlan- nm iltihabıdır. Hastalığa meningokoklar ve diğer mikroplar neden olabilir. Sağlam organizmada mikropların büyümesi için bir ortam olmadığından hastalık gelişemez. Zayıf düşmüş organizmada ise bu hastalık gelişebilir.
 
Mensturasyon Adet Kanamaları: Adet kanamalan normalde 12-13 yaşlarında başlayan, 45 yaşma kadar olan kadınlarda görülen ve ayda bir defa gelen kanamalardır. Normalde 3-7 gün sürer.
 
Migren : Baş ağrısı ile kendini belli eden bir hastalıktır. Beyin kan dolaşımındaki yetersizliklerden, nöro-psikolojik gerilimden ve yorgunluktan kaynaklanır.
 
Nefrit : Böbrek iltihabıdır. Böbreklerin iltihabı parenkim hastalığıdır. Böbreklerde asitlerin aşın derece yığılması bu hastalığın gelişmesinde önemli bir rol oynar.
 
Nevralji: Sinirler boyunca yayılan ağrılardır. Sebeplerinden biri de sinirlerin kötü beslenmesidir.
 
Nevrasteni : Nevrozun bir şeklidir. Sinir sisteminin zayıflığından kaynaklanır. Uzun süreli sinir gerginliği bu hastalığın meydana çıkmasına sebep olur.
 
Nevrit: Periferik sinir liflerinin iltihabî hastalığıdır. Nevritin nedenlerinden biri de organizmamızda, kas dokularında ürik asidin artmasıdır. Aşırı etle beslenenlerde bu daha sık görülür.
 
Nevroz : Merkezi sinir sisteminde herhangi bir etkene karşı aşın hassasiyetten kaynaklanan psikolojik bir hastalıktır. Organizmada organik alkalilet yetersizliğinden kaynaklanabilir.
 
Nimfomani: Bu hastalık kadınlarda görülen bir seksüel ilişki bozukluğudur ki, bu da hormonal fonksiyon bozukluklanndan meydana çıkar. Bunun dışında alkol, sigara ve esrar kullanan kadınlarda daha sık görülür.
 
Orşit : Erkeklerde testislerin, yumurtalıkların iltihabıdır. Orşitin gelişmesinde bakteriyel floranın yanı sıra organizmamızda patolojik maddelerin birikmesinin de önemli bir rolü vardır.
 
Osteomiyelit : Kemiklerin iltihaplanmasıdır. Yeterli organik maddelerin bulunmaması bu hastalığın ilerlemesinde önemli rol oynar. Yetersiz beslenen dokular tahriş olur ve parçalanır.
 
Ödem: Vücudumuzda aşın derecede sıvı toplanmasından kaynaklanan bir durumdur ki birçok hastalıklarda görülebilir. Genellikle böbrek hastalıklarında olur. Böbreklerin yetersiz çalışması sonucu organizmamızda biriken su atılmadıkça ödem şeklinde dokularda toplanmaktadır.

Öksürük (Bkz: Bronşit ve Soğuk Algınlığı): Öksürük, organizmanın solunum yollarında yığılmış mukustan kurtulması için gösterdiği çabadır. Taze limon suyu ile gargara yapılması yararlı olabilir.
 
Peptik Ülser: Mide salgısındaki gastrik asidin mukozayı tahriş etmesi sebebiyle mide, onikiparmak bağırsağı ya da yemek borusunun alt kısmında oluşan yaradır.
 
Raşitizm: Organizmada kalsiyum yetersizliğinden kaynaklanan bir hastalıktır. D vitamininin yetersiz alınması bu hastalığa neden olur. Kemikler yumuşar, deformasyona uğrar.
 
Rheumati Fever (Romatizmal Ateş, Akut Eklem Romatizması): A grubu Betahemolitik streptokok enfeksiyonunu takiben birden başlayıp yüksek ateşle seyreden, eklemlerde şişme ve şiddetli ağrı, deri altında nodüller oluşmasıyla kendini belli eden, çoğu kez sol kalp kapağında sekel bırakan hastalık 6-15 yaş arasında sık görülür. Boğaz enfeksiyonunun düzelişini takiben 10-12 gün sonra ortaya çıkar.
 
Rinit : Burun mukozasının iltihabî hastalığıdır. Nezle şeklinde görülür. Burundan akıntı olur, burundan solunum zorluğu olur.

Saçlar (53, 66): Sağlıklı ve canlı saçlar için yukarıda numaralanmış reçeteler çok yararlıdır.
 
Safra Kesesi İltihabı : Fazla yağlı ve kızartılmış yemekler ve alkol, karaciğeri çok olumsuz yönde etkiler, karaciğer ve safra yollan hastalıklanna neden olur. Karaciğer ve safra yollan hastalıklannda sindirim bozukluğu görülür, kannda ve bağırsaklarda şişkinlik ve ağnlar olur.
 
Saman Nezleleri :Alerjik bir hastalıktır. Boğazdan, burundan, bronşlardan ve gözden salgı ile karakterize olur. Gıdalarda aşın miktarda süt ürünlerinin ve nişastanın bulunmasıbu hastalığın artmasına neden olabilir. Genellikle bu hastalığın sebebi çiçek tozlandır ki, bu da sık sık bahar ve yaz aylarında görülmektedir.
 
Serebroskleroz : Beyin damar tıkanıklığıdır. Beyin ve omurgadaki beyin sinir hücrelerinin yetersiz beslenmesinden kaynaklanır. Bol miktarda nişasta kullananlarda daha sık görülür. Bu hastalığın tedavisinde, hergün 2-3 lt. taze meyve ve sebze sulannın içilmesi son derece önemlidir.
 
Siroz (Karaciğer Sirozu): Siroz, kronik karaciğer hastalığıdır. Bu hastalıkta karaciğer dokulannda regenarasiyon (sertlik) oluşur. Sirozun gelişmesinde aşın beslenme, aşın nişastalı gıda maddeleriyle ve beyaz ekmekle beslenme önemli rol oynar.
 
Siyatik : Sinirin tahriş olması sonucunda meydana çıkar.Skorbüt: C vitamini eksikliğinden kaynaklanan bir hastalıktır. Diş etlerindeki kanama ile kendini belli eder. Besin maddelerindeki bu vitamin eksikliği skorbüt hastalığının başlıca sebebidir.
 
Soğuk Algınlığı : Soğuk algınlığında, solunum yollarında fazla mukus ifrazatı gelişir. Soğuk algınlığının profîlaksisinde organizmanın soğuğa alışmasının büyük rolü vardır. Organizmanın gıda yıkımı sırasında meydana gelen atıklardan temizlenmesi, yeterli ve bol miktarda taze meyve ve kereviz sulannın alınması, bu hastalığının önlenmesinde ve tedavisinde önemli rol oynar.
 
Spazm : Spazmlar, kramplar herhangi bir kasta gelişebilir. Spazmlar vücudumuzda ürik asidin artması ile ortaya çıkar. Kann kaslanmızda gelişen spazmlar, bağırsaklarda oluşan gazlardan kaynaklanıyor olabilir.
 
Su Çiçeği : Bulaşıcı bir viral hastalıktır. Genellikle çocuklarda görülür, inek sütü ile beslenen çocuklarda daha sık görülebilir. Çünkü böyle çocuklann vücudunda mikroplann çoğalması için daha uygun şartlar oluşur. Suçiçeği, damlacık enfeksiyonu ile bulaşır. Ömür boyu bağışıklık bırakır.
 
Şişmanlık : Vücudumuzda yağ hücrelerinin artması ile kendini gösteren bir durumdur. Diyet böyle durumlarda çok önemlidir.
 
Tonsillitis : Bademcik iltihabı.
 
Tromboz : Damar tıkanıklığıdır. Kanın pıhtılaşması ile venöz damarlarda oluşur. Kanın pıhtılaşma hızının artmasında nişastanın ö- nemli rolü vardır. Böyle durumlarda nişastanın bol bulunduğu besin maddelerinin yenmesi kısıtlanmalıdır.
 
Uykusuzluk : Uykusuzluk, sinirsel gerilimden ve organizmanın aşın asitli durumundan kaynaklanır. Bazı hastalıkların belirtisi de olabilir.
 
Uyuz : Hayvani bir paraziter deri hastalığıdır. Kaşıntı ile kendini gösterir, kaşınan deride izler kalır.
 
Varis : Alt ekstremitelerde yüzeysel ve derin toplardamarların genişlemesidir. Hemoroid (basur) de bir tür varistir.
 
Yorgunluk : Yorgunluk birçok hastalığın ilk belirtilerinden biri olabilir. Yorgunluk hücrelerimizin yeterli enerji alamaması sonucu ortaya çıkar. Enerjiden yoksun kalan hücreler parçalanmaya başlar ve intoksikasyon oluşturur. Bu zehirlenmeyi zamanında önlemezsek bakteriyel bir enfeksiyon gelişebilir. Yorgunluğun giderilmesinde istirahat mühim bir rol oynar. Bunun yanı sıra yeterli miktarda taze meyve ve sebze sulan çok yararlıdır.
 
Yüksek Ateş : Organizmamızda olan patolojik bir durumun belirtilerinden biridir. Enfeksiyon ve iltihabî hastalıklarda görülür. Bu, vücudumuzun mikroplara karşı normal bir reaksiyonudur. Detoksikasyon ve boşalücı lavmanlar ateşin düşmesine yardımcı olabilir ve çok önemli etki sağlar.
 
Zayıflamış Arındırma Prosesi :Oksijenin yetersiz miktarda olması vücudumuzdaki arındırma, temizleme proseslerini zayıflatır. Oksijen yetersizliği vücudumuzdaki demir yetersizliğinden kaynaklanır.
 
Zihinsel Gelişimde Zayıflama : Zihinsel gelişimin zayıflamasında diğer faktörlerin yanı sıra organizmada biriken zehirlerin önemli rolü vardır. Bu toksinler (zehirler) organik maddelerle beslenmede yetersizlik sonucu ortaya çıkar. Elbette olumsuz duygu ve heyecanlar, korku ve beynin yorulması da çok önemli faktörlerdir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp