Ağrı Kesici Bitkisel Karışım

Ağrı Kesici Bitkisel Karışım :

Reçetenin Açıklanması

 
İbn-i Sina’ya göre bu karışım herhangi bir sıkıntıya sebep olmaksızın ağrıyı gideriyor ve baş ağrısını ortadan kaldırıyor. Karışım birkaç malzemeden oluşuyor bu yüzden de hazırlaması basit.
 

Burundan Çekilen İlaç Reçetesi

 
İbn-i Sina birkaç malzemeden oluşan reçeteyi şu şekilde açıklıyor: 36 gram tavşan kulağı, 9 gram süsen kökü, 4.5 gram kırmızı boraks
 

Reçetenin İçerisindeki Bitkilerin Açıklanması Boraks:

 
 İbn-i Sina’ya göre boraks yıkayıcı ve temizleyici özelliklere sahip bir madde. Bu madde mideye iyi gelmiyor; Sina bu maddenin ancak önemli bir sebep olursa yenebileceğini söylüyor; bu sebeple olsa gerek vücuda genellikle; damla, merhem gibi değişik yollardan alınmasını salık vermiş.
 
Süsen Kökü: Güzellikle ilgili kısımda detaylı açıklaması yapılan bu bitkinin, kökü, İbn-i Sina’ya göre temizleyici ve kurutucu bir etkiye sahip.

Floransa süseni (İridaceae familyası) çok yıllık rizom bir bitkidir. Geniş, kılıca benzer yaprakları ve tatlı bbir koku salgılayan koyu sarı boğazlı beyaz çiçekleri vardır. Provence''ta natüralize edilen bu süsen türü rizom üretimi için yetiştirilir.

GELENEKLER

Kokulu süsenlerin rizomunda, 3le 5 yılı bulan uzun kuruma sürecinden sonra koku bileşkelerini (ironlar) üreten öncü bir madde bulunur. Kuru rizom tozu eski güzellik ürünlerinde birçok şekilde kullanılırdı (pirinç tozu, vs.) . Günümüzde süsen esansı - ticaretiyapılan en pahalı ham madde- parfümeri ve kozmetikte kullanılmanın yanısıra çeşni olarakta kullanılmaktadır.

ÖZELLİKLERİ

Kök özünün yatıştırıcı ve su atıcı özelliklerinden dolayı kozmetik ürünler için çok değerlidir. Aynı zamanda astrinjan olduğundan karma-yağlı ciltlerin daha eşit bir doku kazanmalarına yardımcı olur.

 AĞRI KESİCİ BİTKİLER

Kekik yağı (romatizma): Kekik yağının içinde bulunan karvakrol ve timol Maddelerinin güçlü ağrı kesiciler olduğu ispat edilmiştir. Kekik yağı, romatizma ağrılarının giderilmesinde zeytinyağı ile karıştırıldıktan sonra dıştan ovularak kullanılır.

Haşhaş (çeşitli): Haşhaş meyvesinden elde edilen ve "opiatlar" denen afyon alkaloitleri (Morfin gibi) güçlü ağrı kesicilerdir.

Gümüşdüğme (migren): Ülkemizde de yaygın olarak bulunan Gümüşdüğme bitkisinin yaprakları migren ağrılarını gidermek amacı ile kullanılır. Bu kullanım özellikle İngiltere, Kanada gibi ülkelerde oldukça yaygındır.

Güzelavrat otu: Zehirli bir bitkidir. doktor koolünde kullanılması gerekmektedir. İltihaplı ağrıları kesici özelliği vardır.

Karanfil esansı (diş): Karanfil esansı ve etkili maddesi öjenol diş hekimliğinde kullanılan ağrı kesici ilaçların terkibine katılır. Halk arasında diş çürüğünün içine 1-2 damla koyularak kullanılmaktadır.

Şeytantırnağı kökü (hafif ağrı): Güney Afrika''da yetişen bu bitkinin kökünden hazırlanan çay dahilen hafif ağrı kesici olarak kullanılır.

Köpek üzümü, yaban mersini (yara): Kurutulmuş çiçekli dallarından hazırlanan çay ağrı kesici olarak içilir. Yaralar ve basur memeleri köpek üzümü çayı ile yıkanır.

Papatya çiçeği (basur): Papatya Çayı basur gibi iltihaplı yaralara karşı pansuman halinde ağrı kesici ve yara iyileştirici olarak kullanılır.

Zeytinyağı (baş) : Uzmanlar zeytinyağını da ağrıya karşı "birebir" Bitki yağları arasında gösteriyor. Bunun sebebi ise sızma zeytinyağında, ağrı kesici ilaçlarda da bulunan " İbuprofen " adlı maddenin bulunmasıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp