Zayıflık Sorunu

Zayıflık Sorunu : Zayıflık nedir sorusuna verilecek genel yanıt vücut ağırlığının boy göz önüne alındığında olması gerekenden daha az ağırlığa sahip olmasıdır.Boy, cinsiyet ve yaşa göre olması gerekilen kilonun yaklaşık %15-20i daha az olması zayıflık olarak adlandırılır. Bu oranlar herkesin kendi vücut yapısına göre değerlendirilir.

Birçok insan zayıflamayı amaçlayıp hatta bazen de bunu bir saplantı haline getirirken bunun aksine kilo almak için de birçok insan aynı şekilde çabalamaktadır. Uzmanların söylediğine baklırsa kilo almak kilo vermekten de zor görünüyor. Ancak zayıflık için umutsuzluğa kapılmaya da gerek yok.

Kilo alma için ilk adımı atmadan önce bu konuda bilgili ve bilinçli olmak ve de buna göre bir kilo alma diyeti uygulaması gerekmektedir. Bu yüzden önce zayıflık nedenleri, kilo alamama sebeplerinin ortaya çıkarılması ve de bunun sonucuna göre zayıflık tedavisi ve kilo alma yöntemleri için harekete geçilmesi gerekmektedir.

Zayıflık Hastalıkları Nelerdir?

• Gerekli besinlerin alınamaması bağışıklık sistemini olumsuz olarak etkiler. Hastalıklara karşı vücut yeteri kadar savunma gösteremez ve de hastalığa yatkın hale gelinir. Bazı kanser çeşitlerine yakalanma riski zayıf insanlarda daha yüksektir.
• Yetersiz beslenme sonucu kansızlık ortaya çıkar.
• Adet düzensizliklerine yol açabilir.

Yetersiz beslenme sonucu zayıflığın oluşması hamile kadınlarda bebeğin düşük kilolu ve bebeğin savunma sisteminin yetersiz olmasına sebep olabilir. Aşırı zayıf kadınlarda hamile kalamama gibi sorunlar görülebilir.

• Sürekli yorgunluk hali görülebilir.
• Boyuna göre kilosu yetersiz olan kadınlarda östeoporozun oluşma olasılığı daha fazladır.
• Sigara içen zayıf kişilerde kalp hastalıkları görülme olasılığı da artar.
• Aşırı zayıflık cilt sağlığını da olumsuz etkiler.
• Zayıflık psikolojik olarak kişiyi etkileyip kendine güvensizliğe ve de psikolojik sorunlara yol açabilir.

"Yukarıda yer alan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır."

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp