Terleme 2

Terleme

Sinir hastalıkları, tiroid bezinin fazla çalışması, skorbüt hastalığından veya tüberkülozdan dolayı fazla terleme olabilir. Ter kokusu, ter ve bakterilerin karışması sonucu oluşur. Sirke ile ovulur.

B6 vitamini, magnezyum ve çinko ter kokularını Engeller. Gerekirse koltuk altına yağ sürülebilir. Ayak ve genital bölgeleri her gün yıkamalıdır. Deodorantlar Vücudun doğal mekanizmasını bozar.

Adaçayı gece terlemelerini önlemek için içilir. Terlemeyi azaltır. Adaçayı yağı terlemeyi azaltır. 1 tatlı Kaşığı yaprak i su bardağı kaynar su içine konur, Demlenir. Üstü kapatılır. İki dakikadan daha fazla kaynatılmama1ıdır. 10 dakika demlenir. Süzüldükten Sonra günde 2-3 bardak içilir.

Ardıç yaprakları ve tohumları kaynatılır suyu İçilirse terletici etkiye sahiptir. Çiçekleri ve körpe yaprakları kaynatılır, demlenir ve tatlandılarak içilir. 200 gr, ardıç tohumu yarım litre bal ile karıştırır. 10-15 gr ardıç tohumu kaynatılır suyu içilir. Suyundan günde 1- 2 bardaktan fazlası içilmemelidir.

Aspir terletici etki gösterir. Ayva terlemeyi durdurucu etki gösterir. Biber terletici etkisi vardır. Çakal eriği teri eti cİ etki gösterir.

Çöven terletici özelliği vardır. Çöven kökü kaynatılır haricen ve dahilen kullanılır. Günlük 20-50 ml alınabilir.

Enginar kökü kaynatılır çıkan su soğutulur sabahları bir kahve fincan içilir. Çiçekleri, yaprakları, tohumu ve kökünden oluşan karışım çay gibi demlenir. Bal ile hazırlanan karışım yemeklerden önce ve yatmadan önce yenmelidir. Yemeği yapılır.

Erik ve yaprağı kaynatılır. Sıcak olarak içildiği zaman terleterek zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Frenk üzümü terletici etki gösterir. Yapraklarından ve meyvelerinden çay demlenir Meyveleri taze olarak tüketilir.

Güzel avrat otu terletici özelliği vardır. Hıyar (salatalık) ter bezlerinin düzenli çalışmasında etkisi vardır. Salatalık soyulmadan yenirse daha faydalıdır.Hodan terletici etkiye sahiptir. Aşırı terlemeye karşı huş ağacının çayı içilir. 1 kaşık huş ağacı kuru yaprağı 1 bardak sıcak suda demlenir. Bundan günde 1-2 bardak içilir. Ihlamur terletici etkisi vardır. Karanfil terletici özelliği var. Keçi sakal terletici etki gösterir. Kimyon terletici özelliği vardır. Lavanta terletici etki gösterir. Melek otu terletici etkisi vardır.

Menekşe terletici etki gösterir. Mürver terletici özelliği vardır. Papatya terletici etkisi vardır. Sebebi belli olmayan terlemelerdeler kokularını gidermek için koltuk altları yatmadan önce salatalık ile ovulur. Şimşir terletici etki gösterir, Yılan yastığı terletici etkisi vardır. Sığır kuyruğu terletici etkiye sahiptir.Sabun otu terletici etkisi vardır. Saparna kökleri kaynatılır suyu içilirse terletir ve soğuk algınlığına faydalıdır. 1 tatlı kaşığı toz halindeki saparna kökü 1 bardak suda kaynatılır ve bu sudan günde 1-2 bardak içilir. Sedef otu terletici özelliği vardır. Süt otu terletici etki gösterir. Papatya terletici etkisi vardır.
















SENDE YORUM YAP!

Whatsapp