Sıklıkla Yaşanan Alerjileri Nasıl Önleyebilirsiniz?

Sıklıkla Yaşanan Alerjileri Nasıl Önleyebilirsiniz? : ■ Çocuğunuza alerji yapabileceğinden şüphelenilen bir gıda maddesini gözetiminiz altında yedirebilirsiniz. Çocuğunuzun vücudunun herhangi bir reaksiyon gösterip göstermediğini yakından takip edebilirsiniz.

■ Çocuğunuza altı aylık olana kadar (daha da önemlisi, bir yaşını doldurana kadar) alerjik olması ile bilinen yumurta, balık, çikolata, kepek, portakal, yer fıstığı ve fındık gibi gıda maddeleri vermeyin. Çocuğunuz bir yaşma gelmeden, domates, patlıcan, patates ve biber gibi sebzeler yedirmeyin. Bu sebzelerin belirli oranda toksin içerdiği göz önüne alınırsa, baş ağrısı ve depresyona neden olma sebepleri de daha iyi anlaşılabilir. Çocuğunuzun vücudu sadece belirli sebzelerin içinde bulunan toksinlere karşı hassasiyet göstermeyebilir ancak yine de çocuğunuz bir yaşma adım atana kadar bu tür sebzelerden uzak durmanızda yarar var.

■ Pirzola et, yumurta ve süt birlikte reaksiyona girerek çocuğunuzda hassasiyete neden olabilir. Çocuğunuzun bu durumdan etkilendiğini gözlemliyorsanız, bu gıdaları çocuğunuza sadece belirli aralıklarla ikram edin.

■ Bebekler için piyasaya sunulan hazır gıdaların birçoğu mısır ve gıda endüstrisinde “tapioca” olarak bilinen bir tür nişasta içermektedir. Ayrıca hazır mamalarda inek sütü de bulunabilir. Bebeğinizin bu gıdalara karşı hassasiyeti varsa, hazır mamaların kullanımı konusunda daha dikkatli olmanız gerekmektedir. Olası bir gıda intoleraıısı durumunda, çocuğunuz dokuz aylık olana kadar mısır, nişasta ve inek sütünden uzak durun. Çocuğunuza yedirdiğiniz birçok gıdanın içinde mısır nişastası, mısır yağı, mısır şurubu, taze mısır, patlamış mısır ve mısır içeren müsli bulunabilir. Bu nedenle çocuğunuza yedirdiğiniz hazır gıdaların etiketlerini dikkatle okuyun.

■ Soya ürünleri, fındık ve fıstık gibi yiyecekler çocuklara anne ve babalarının gözetimi altında yedirilmelidir. Bu yiyeceklerin hepsini bir arada denemek yerine belirli aralıklarla ve teker teker denemeniz gerekmektedir.

■ Sütlü ürünleri çocuğunuz bir yaşına geldikten sonra kullanmanız daha doğru olur.

■ Midye ve çileği çocuğunuz iki yaşını doldurduktan sonra deneyin.

■ Çocuğunuz beş yaşma gelene kadar, fındık ve fıstık türü kuruyemişleri beslenme programınızdan uzak tutun. Bu tür kuruyemişler solunum yolunu tıkayarak, çocukların nefes alamadan boğulmasına neden olabilir. Bu gibi olumsuzlukların yanında alerjik olmaları da ölüm tehlikesini artırmaktadır.

■ Çocuğunuzun herhangi bir gıda maddesini sıklıkla ve aşırı miktarda tüketmesini önleyin. Çocuğunuzun günlük mönüsünü mümkün olduğu kadar çeşitlendirmeye çalışın. Genellikle çok sık tüketilmeyen tatlı patates, mercimek, böğrülce, kurutulmuş ve sülfür içermeyen meyveler, meyve püreleri, pirinç, kivi, mango ve nohut gibi yiyecekleri de beslenme sisteminize dahil edin.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp