Şeker Hastalığı Aşısı

Şeker hastalığı aşısı,şeker(diabet) hastaları için geliştirilen ve hağlen üzerinde denemeler yapılan şeker hastalığı aşısı olumlu sonuçların alınması takdirde piyasaya sürülmesi kararlaştırıldı.Şeker hastalığı aşısı hakkında bilgiler aşağıdaki makalemizde yer almaktadır.Şeker hastalığı aşısı hakkında bilgi sahibi olmak için aşağıdaki makalemize göz atmanız yeterli olacaktır.

Uzmanlarca geliştirilen diyabet aşısı, Londra‘da hastalar üzerinde denenecek ve olumlu sonuç alınması halinde piyasaya sürülecek. Aşının, ensülinin vücuda verdiği zararı önlediği belirtiliyor…

Şeker aşısının, yakında insanlar üzerinde ilk kez deneneceği bildirildi. The Times gazetesinin haberine göre, tip 1 şeker hastalığına karşı geliştirilen aşı, İngiltere‘de 40 yaşın üstündeki 18 hasta üzerinde denenecek. Bristol Üniversitesi‘nden Profesör Colin Dayan, Clinalfa şirketince üretilen aşının ilk denemeleri başarılı olursa 18 ay boyunca daha ayrıntılı testler yapılacağını söyledi.

Sayı gittikçe artıyor
The Times gazetesi, insan üzerindeki aşı deneylerinin, şeker hastalığı bakımından ensülinin keşfinden bu yana en önemli gelişme olduğunu yazdı.
İngiltere‘de 300 bin tip 1 diyabet hastası bulunuyor. Her gün ensülin iğnesi olması gereken bu kişiler, şeker hastalığının getirdiği birçok riskle de karşı karşıya. Tüm bunların yanında şeker hastalığının görülme sıklığı her geçen gün hız kazanıyor.

Tip 2 diyabet hastalığı daha çok yaşlı ve genellikle kilolu kişilerde görülürken, çocukluk çağındaki obezite sorununun artması ile gençlerde de görülmeye başlandı.

Farelerde denendi
Diyabet hastalığının ortaya çıkmasında genetik yatkınlık büyük rol oynuyor. İyileştirme kadar koruma amaçlı da kullanılacak yeni aşının, ailesinde diyabet riski taşıyanlarda hastalığın gelişimini engelleyebileceği belirtiliyor.

Londra‘daki Bristol Üniversitesi ve King‘s Koleji‘ndeki bilim adamlarının geliştirdiği aşı, fareler üzerinde başarılı sonuç verdi.
Aşı ile enjekte edilen protein, ensülinin vücuda verdiği zararı durdurdu, diyabetli hayvanları geri kalan yaşamlarında hastalıktan korudu.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp