Safra Kesesi Poliplerinin Belirtileri

Safra Kesesi Poliplerinin Belirtileri :

Safra kesesi kanseri son günlerde adını medyada sık duyduğumuz ve diğer kanser türleri gibi hayat tarzı ve beslenme gibi sağlığımızla birebir alakalı konulara dikkat ederek yakalanma olasılığımızı düşürebileceğimiz kanser türleri arasında.

Safra kesesi kanserinden korunmak ve kurtulmak için ne yapmak gerekir, safra kesesi kanserine ne iyi gelir, safre kesesi kanseri hakkında bilmediğiniz pekçok detay bu haberimizde. Safra kesesi kanserinde, kötü huylu kanser hücreleri safra kesesi dokularında bulunmaktadır. Nadiren, iç tabakada bu hücreler türemeye başlar ve ilerledikçe dış tabakalara yayılmaktdır.

Safra kesesi, üst karın içinde karaciğerin hemen altında uzanan küçük ve armut şeklinde bir organdır. Safra, karaciğer tarafında üretilen bir sıvıdır ve yağ sindirimine yardımcı olur ve bu sıvı safra kesesinde bir araya gelirler.

Safra genel safra yolu ile safra kesesinden ayrılır (bir tüp, safra kesesi ile karaciğeri ince bağırsağın ilk kısmına bağlar. Safra kesesi kanseri kadınlarda, erkeklere oranla 3 kat daha fazla görülür. Safra kesesi kanserlerinin çoğunluğu adeno kanserleridir ve sindirim sistemindeki hücrelerde gelişir.

Mikroskop altındaki tümör hücrelerinin görünüşüne bağlı olarak bazı alt türleri şunlardır: kabarcıklı, yumrulu, tüp şeklinde. daha az görülen türleri ise şunlardır: assı hücreli karsinoma, taşlı yüzük hücreli karsinoma ve adenöskuamöz karsinoma.

Risk faktörleri şunlardır.

Safra taşları: Safradaki sıvı zamanla sertleşir ve taşlaşır. Potansiyel safra akışını engelleyen bir ya da birkaç taş oluşur. Orta yaşlı kadınlarda çok görülür.

Koledok kisti: Safra yollarında gelişir, kanser öncesi bu hücreler gelişmeye başlar. ve kanser riskini artırır. Porselen safra kesesi: Safra kesesindeki duvarda kireçlenme durumudur. Kronik iltihaplanma ile safra kesesi kireçlenmesi arasında bağlantı olabilir.

Safra kesesi polipleri: Mukoza dokusunun birikmesi sonucu kese üzerinde anormal büyümeler görülür. Kolesterol polipleri gibi birçok türü vardır. Bir cmden daha küçüktür.

Safra yolu anormallikleri: Diğer koşullar potansiyel riski oluşturur, iltihaplanma görülür.

Kimyasal ekspozür: Kauçuk ürününe maruz kalma gibi bazı endüstriyel tekstil ürünleri ve kimyasallardan etkilenme vardır.

Yaş ilerledikçe, kanser riski artar. Kadınlarda daha sık görülür ve 65 yaş üzerinde daha sıktır.

Belirtileri:

- Sarılık (gözler beyaz, deri sarı renktedir)
- Kaşıntı
- Ateş
- Şişkinlik ya da karın ağrısı
- Bulantı
- İştah azalması ve kilo kaybı.

Safra kesesi kanserini tedavi edebilmek için, vücutta nasıl oluştuğunu, nerede etkili olduğunu ve türünü belirlemek çok önemlidir. Görüntüleme hizmeti tavsiye edilir. Klasik ve tamamlayıcı tedavi yöntemleri vardır.

Bu yöntemler:


- Cerrahi onkoloji
- Kemoterapi
- 3D konformal radyasyon
- Eksternal ışın radyasyonu
- Yoğunluk modülasyonlu radyoterapi
- Tomoterapi
- Biyoterapi.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp