Safra Kesesi Rahatsızlığı Belirtileri

Safra Kesesi Rahatsızlığı Belirtileri :

Safra kesesi 8-10 cm uzunluğunda,armuta benzeyen ,sağ karın bölgesinde karaciğerin altında bulunan bir organdır.

Karaciğerin görevlerinden biri dışarı atılabilmeleri için kanı zehirli maddelerden arındırmaktır.
Karaciğer bu zehirli maddeleri sindirim sisteminin bir parçası olan safra sıvısına boşaltır.Safra sıvısı kolestrol,safra tuzları,lesitin ve diğer bazı maddeleri de içermektedir.

Daha sonra safra sıvısı,safra kesesine gönderilir.(günde yarım litre kadar)Besinler midede sindirilip ince bağırsağa gelene kadar safra kesesi safrada bekletilir.Besinler ince bağırsağa ulaştığında safra sıvısı safra kesesinden salgılanır,safra kanallarından geçerek ince bağırsağa ulaşır.Böylece zehirli maddeler dışkı yoluyla vücuttan atılır.

Safra asitlerinin karışım oranlarındaki bozukluk,safra sıvısında bulunan kolestrol ve fosfolipidler safra taşlarının oluşumuna neden olurlar.Safra taşı oluşumuna kolelityazis denir.İnsanların yaklaşık onda birinde safra taşı bulunur büyük kısmı bunun farkında bile değildir.

Safra taşları mide bulantısı,kusma ve sağ karın bölgesinin üst kısmında ağrıya neden olur.Bu belirtiler kızarmış ve yağlı yiyecekler tüketildiğinde artar.Safra taşları bir kum tanesi büyüklüğünden bezelye büyüklüğüne kadar değişen büyüklüklere sahip olabilir.

Safra taşlarının % 75 i kolestrol kaynaklı,% 25 i ise pigment kaynaklıdır.Pigment taşları kalsiyum tuzlarından oluşur. Pigment taşlarının sebepleri bilinmemekle beraber,bağırsak ameliyatları,karaciğer sirozu ve kan bozuklukları durumlarında daha çok görülür.

Safra taşları safra kesesi iltihabına neden olabilir.Bu hastalık ateş,mide bulantısı ve kusma ile birlikte karnın sağ bölgesinin üst kısmında ve göğüs bölgesinde şiddetli ağrılara neden olabilir. Safra kesesi rahatsızlığının diğer bir belirtisi kaburga kemiğinin altından sağ veya sol omuza doğru uzanan,ordan sırta yayılan sürekli ağrıdır.Bu ağrılar 30 dakika ile birkaç saat arası sürebilir.İdrar koyu kahverengi renkli olabilir,titremeler,ciltte ve gözde sarıya kaçan renk bozuklukları ile cilt lekeleri görülebilir.

Safrakesesi ağrıları genelde akşamları olur.Ağrıların zamanlaması dağınıktır,her gün periyodik bir şekilde oluşmaz.Günlük periyodlar halinde oluşan ağrılar safra kesesinden başka bir rahatsızlıktan kaynaklanıyor olabilir.Safra kesesi ağrısı kalp krizindeki gibi göğüs bölgesinde şiddetli ağrıya neden olur.Safra kesesi iltihapları bir an önce tedavi edilmelidir,tedavi edilmezse ölümcül sonuçlara neden olabilir.

Safra kesesi için doğal çözümler:

Kaba yonca karaciğeri temizler ayrıca mineral ve vitamin kaynağıdır.Günde 2 defa 1 gr tablet veya kapsül formunda 1 bardak ılık su ile alabilir veya çayını içebilirsiniz.

Nane kapsülleri Avrupa‘da safra kesesini temizlemek için kullanılır. Safra taşları için zerdeçal kullanın.Taş oluşumunu engeller.

Maria Treben kitabında taze hindiba çiçek saplarının safra taşlarını ağrısız düşürdüğünü belirtir.Hindiba bitkisi karaciğer ve safra kesesi için çok faydalı bir bitkidir.

Amberbaris(sarı çalı) kökünün kabuğu,kedi nanesi,rezene,zencefil,at kuyruğu,maydanoz,yabani patates safra kesesi için faydalı bitkilerdir.Amberbaris(sarı çalı) hamilelerce kullanılma-malıdır. Safra kesesi ağrılarında 1 yemek kaşığı elma sirkesini bir bardak elma suyuna karıştırıp için.Bu ağrıyı keser.

Yorumlar

  • Sul*** Uzu*
    7 yıl önce
    yaklaşık 14 ay önce apandisit ameliyatı geçirdim ve ameliyattan kısa bir süre sonra ameliyat noktası kasıklar ve sağ sırt kısmımda sürekli ağrılar oluşmaya başladı. son birkaç aydır ağrılar daha sıklaştı ve daha fazla hissedilir oldu. özellikle yürüdüğüm zamanlarda ağrım artmakta.son 1 yıl içerisinde 1 defa arpa şehriye büyüklüğünde taş düşürdüm. bunun dışında 2 gün önce çektirdiğim ultrasonda sağ böbrekte 1(4-5 mm), solda multipl taşlar, safra kesesi içerisinde 3 mm polip saptanmıştır. gittiğim doktor böbrekteki taşların büyümesini engellemek için bir ilaç verdi. safra kesesi ile ilgili genel cerrahiye gözükmem gerektiğini söyledi.benim şuan ne yapmam gerekiyor acaba? safra kesesindeki polip beni çok korkuttu, ve artık sürekli ağrı çekmekten yoruldum. çok teşekkür ederim.
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Taşın çapı ve taşın cinsi önemlidir, böbrekleriniz sürekli taş üreten bir yapıya da sahip olabilir. Mevcut kristalleri kum haline getirip idrar yoluyla dışarı atılımını sağlamada belli başlı bitkiler vardır. Detaylar aşağıdaki linktedir inceleyebilirsiniz. Allah şifa versin.. Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp