mevsimsel alerji ilaçları

Alerji

Alerji, vücudun bazı madde veya hava şartlarından etkilenmesi ya da psikolojik etkenler sonucu aşırı reaksiyon göstermesi sonucunda oluşur. Vücudu koruyan bağışıklık sistemi, bazı insanlarda zararlı olmayan birtakım maddelere karşı da aşırı

tepki verir. Bu reaksiyonlara "aşırı duyarlılık" ya da "alerji'' adı verilir. Alerjik reaksiyona yol açan antijene "alerjen'' adı verilir. Alerjik reaksiyonlar tek tip değildir,

birçok yolla ortaya çıkar, vücudun değişik bölümlerinde meydana gelebilir ve farklı yoğunluklarda seyredebilir. Bağışıklık sistemi, yabancı maddelerle karşılaştığında, bu maddeleri tanımayı ve belleğine almayı öğrenir; yabancı maddelere (antijenlere) karşı antikarlar üreterek tepkisini hazırlar. Vücudun aynı antijenle karşılaşması durumunda devreye soktuğu "hatırlama özelliği" antijene karşı tepki verilmesini sağlar. Örneğin, saman nezlesi olan bir kişinin vücudu, her yıl karşılaştığı polenlere karşı (bağışıklık sisteminin "hatırlama özelliği" sebebiyle) uygun tepkiyi gösterir. En sık görülen alerji türleri besin alerjisi, polen alerjisi, ilaç alerjisi, temizlik maddelerine karşı alerji, ciltte görülen alerjiler ve stres sonucunda ortaya çıkan alerjilerdir. Alerji sonucunda vücutta görülen reaksiyonlar arasında kurdeşen, cilt kaşıntısı, astım, burun akıntısı ve saman nezlesi bulunmaktadır.

Alerji İçin Önerilen Modern Tıp Tedavileri

Histamine karşı antihistaminler, solunum yolları steroidleri ve kromolin sodyum kullanılır. Bu maddeler tek başına ya da doktorunuzun uygun gördüğü şekilde bir kombinasyon olarak kullanılabilir. Alerjilere karşı bağışıklık sisteminizi güçlendirici tedaviler de uygulanabilir.

Doğal Sağlık Tedavileri

Alternatif tıp uzmanları, alerjilerin vücudun dengesinde görülen bozulmalar sonucunda ortaya çıktığını düşünmektedir. Alerjilerin tedavisinde öncelikle insan vücudunun var olan doğal dengesinin geri kazandırılması amaçlanmaktadır. Vücudun doğal dengesinin yeniden sağlanması, ancak bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve toksinlerden arındırılması ile gerçekleşmektedir. çocuğunuzun yaşam alanını, toksik maddelerden arındırırsanız, vücudunun alerjiye karşı direncini de artırmış olursunuz. Aşağıdaki doğal tedavi yöntemlerini denemenizde yarar vardır:

• Ekinezya doğal antibiyotik görevi görür ve vücudun direncini artırır. Papatya, yonca, yonca yaprağı ve civanperçemi alerjik durumlarda kullanılabilir.

• Saman nezlesi gibi alerjik durumlara karşı vücut direncini artırmak için çocuğunuzun içeceklerine ginseng tozu karıştırabilirsiniz.

• Ilık suyun içine bir tatlı kaşığı bal ve iki yemek kaşığı elma sirkesi karıştırın. Bu karışım özelikle de saman nezlesi sezonunda oldukça faydalıdır.

• Ani bir alerjik reaksiyon esnasında, Bach Kurtarma Terapisi'ni uygulayabilirsiniz.

• Homeopati tedavilerinin alerjik durumlarda ne kadar işe yaradığı yapılan çalışmalar sonucunda da kanıtlanmıştır. Sertifikası Sağlık Bakanlığı'nca onaylanmış olan bir doğal sağlık uzmanı tarafından önerilen tedavileri uygulayabilirsiniz. Kurdeşen rahatsızlığının tedavisinde, homeopati tedavilerinin başarılı olduğu da söylenmektedir. Göz nezlesi ve göz enfeksiyonları için rüzgargülü adlı bitkiden elde edilen "pulsatilla' adlı maddeyi, kaşınan ve sulanan gözler için de "arsenik" adlı maddeyi kullanabilirsiniz.

• Astım krizi gibi alerjik durumlarda buharlaştırıcı bir tüpün içine birkaç damla papatya esansı damlatabilirsiniz.

• Lavanta yağı spazm çözücü olarak kullanılabilir, lavanta yağını masajlarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Lavanta bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde de kullanılır .

• Çuha çiçeği yağı ya da böğürtlen tohumu yağında önemli yağ asitleri bulunmaktadır. Bu yağ asitleri alerjiye karşı hassas olan kişilerin direncini artırır.

Faydalı Terapiler

Besin terapisi, Ayurveda, homeopati, geleneksel Çin terapileri, herbalizm, akupunktur, refleksoloji.

Evde Yapabilecekleriniz

• Çocuğunuzun beslenme sistemini denetiminiz altında bulundurun. Çocuğunuzun düzenli olarak taze meyve ve sebze yediğinden emin olun. Çocuğunuzun alerjik durumundan kaynaklanan belirtilerin "sızıntılı bağırsak sendromu" olarak bilinen hastalığın belirtileri olup olmadığından emin olmanız gerekmektedir. Sızıntılı bağırsak hastalığında, tüketilen her gıda maddesi ağız ve mide yoluyla ince bağırsaklara geçer. Bu arada enzim ve vücut salgılarına karışır. Sonuç olarak, gıda maddeleri farklı kimyasal yapılara döner. Bu yapılar, ince bağırsaklardan emilerek, kana karışır ve kan dolaşımı ile vücudun belirli organlarına geçer. Bu da alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

• Çocuğunuz stres altında iken ya da endişeli iken alerjiye karşı daha hassas olur. Duygusal çalkantıların yaşandığı dönemlerde bağışıklık sisteminde dirençsizlik yaşanır. Çiçek esansları çocuğunuzun duygu dünyasını zenginleştirir ve olumsuz duygularla başa çıkmasını sağlar. Bu nedenle çocuğunuzun bağışıklık sistemi ile duygusal dünyası arasında yakın bir ilişki bulunmaktadır. Çocuğunuzun bağışıklık sistemi ne kadar güçlü olursa, alerjiye karşı direnci de o kadar büyük olur.

Anafilaktik şok (anafilaksi), temas ettiği bir maddeye karşı duyarlılık kazanmış olan bir kişinin bu maddeye bir daha temas etmesi durumunda aşırı reaksiyon göstermesi ile oluşur.

• Çocuğunuz huzursuzsa ve çok korkmuşsa bıldırcın otu kullanabilirsiniz.

• Çocuğunuz soğuk soğuk terliyorsa "çöpleme" adı verilen ve diğer adı "çemah" olarak bilinen bitkinin kullanımı uygundur.

• Kaza ya da yaralanma sonrasında oluşan ani şoklar için "arnika" adı verilen ve halk arasında "dağ öküzgözü" olarak bilinen bitkinin kullanımı uygundur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp