mesane dolumu yetersizliği nedir

MESANE YETERSİZLİĞİ (İDRAR KAÇIRMA)

BELİRTİLERİ:
Öksürürken hapşırırken gülerken veya ortada hiçbir şey yokken idrar kaçırılması mesane yetersizliğinin belirtileri arasındadır.

NEDENLERİ:

Mesane yetersizliği iki ayrı tipte oraya çıkar.
Tip 1:Kişi mesane kaslarını hiçbir durumda kontrol edemez ve tuvalete çıkma ihtiyacı duymadığı zamanlarda bile idrar kaçırır.Buna neden olan büzgen kaslarının zayıflamış olması veya gülmek ağlamak gibi bedensel etkinliklerdir.
Tip 2:Kişi idrara çıkmadan önce güçlü bir baskı hisseder.Mesane duvarının kasları aşırı bir basınç oluşmasına yol açar.

ŞİFALI REÇETELER

SICAKLIK:
Bu hastalıktaki en önemli ilaç sıcaklıktır! Sıcak oturma banyolarıtam banyolar veya ayak banyoları yapmalısınız.Ayaklarınızı hiçbir zaman soğuk tutmamalısınız.Sıcak kompresler de yararlı olabilir.

SEBEP SOĞUK ALĞINLIĞI OLDUĞUNDA:Civanperçemi ve sarı kantaron bitkilerin eşit karıştırılmasından elde edilen çay sabah ve akşamaç karnına soğutulmadan içilmeli.Ayrıca iki günde bir yatmadan önce atkuyruğu bitkisiyle hazırlanmış sudaoturma banyosu yapılmalıatkuyruğu çayı da sabah ve akşam saatlerinde birer bardak içilebilir.
Tip 2: Mesanede oluşan basınçla ortaya çıkan ve özellikle ruhsal nedenlerden kaynaklanan mesane yetersizliğine karşı şunları yapın:İdrar söktürücü ilaçlardan kaçının. Alkol kahve veya kafein içerikli içecekler yüksek derecede idrar söktürücü etkiye sahiptir.Madensuyu veya bitki çaylarını tercih etmek daha doğru olur.

Arslanpençesi: 
Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki, orta boy bir su bardağı kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3-4 bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan yudumlanır.
 
Çobançantası tentürü: 
Kas yapısını dışardan uyarabilmek amacıyla, mesane bölgesine çobançantası tentürüyle friksiyonlar yapılabilir. Toplanan taze bitkiler iyice yıkandıktan sonra ince kıyılır ve bir şişeye % oranında doldurulur. Üstüne 38-40 derecelik kanyak veya votka eklenir. Çalkalanabilmesi için, şişenin boğazında biraz boşluk bırakılmalıdır. Sıcak bir ortamda en az iki hafta kadar bekletilen şişe arada bir çalkalanır. Süre sonunda dört kat tülbentten geçirilerek süzülür ve koyu renkli şişelerde muhafaza edilir.
 
Kuşekmeği(Polygonum aviculare): 
Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki, bir bardak soğuk suda 12 saat bekletildikten sonra ısıtılır ve süzülür. Gün boyuna yayılarak 4 bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan yudumlanır. Bir kerede demlenen günlük çay miktarı, bir termosta sıcak olarak muhafaza edilebilir.
 
Yemek tuzu oturma banyosu: 
Eski çağlardan günümüze ulaşan reçetelerden biri de, mesane yetersizliğine karşı başarıyla uygulanılabilen, yemek tuzu oturma banyolarıdır. Beden ısısına eşit sıcaklıktaki banyo suyuna bir avuç dolusu tuz eklenir. Banyo suyu böbrek bölgesini örtmelidir. Banyo süresi 20 dakikadır. Süre sonunda kurulanılmadan bir bornoz giyilir ve sıcak yatakta bir saat süreyle ter atılarak dinlenilir.
 
Oturma banyoları: 
Çobançantası veya civanperçemi veya atkuyruğu oturma banyoları da mesane yetersizliğinde büyük rahatlıklar sağlayabilir. Banyo başına lOOg ince kıyılmış kuru bitki, 5 litre suda 12 saat bekletildikten sonra ısıtılır, süzülür ve sıcak banyo suyuna eklenir. Banyo suyu böbrek bölgesini örtmelidir. Banyo süresi 20 dakikadır. Süre sonunda kurulanılmadan bir bornoz giyilir ve sıcak yatakta bir saat süreyle ter atılarak dinlenilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp