Mesane Ağrıları

Mesane Ağrıları

Yakıotu(küçük çiçekli):Yakıotu, tüm mesane hastalıklarına karşı kendini kanıtlamış önemli bir bitkidir. Her tür mesane ağrısına son vermek için, sabahları aç kamına bir bardak ve akşam yemeğinden yarım saat önce bir bardak olmak üzere, günde içilen 2 bardak taze demlenmiş çay yeterlidir.Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2 bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan yudumlanır.

Mesane ağrısına Ne İyi Gelir

Tarif 1
PAPATYA: Papatya haşlanır, lapa halinde mesanenin üzerine ko-nur.

Tarif 2
REZENE: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr bitki konur, 10 dk bekleti-lir, günde 2-3 bardak içilir. Rezene toz haline getirilir, günde birkaç defa 0,5-1 gr içilir. (Üşütmeden mütevellid ağrılar-da)

Tarif 3
YULAF SAMANI: Yulaf samanı çay gibi kaynatılıp içilir.

Tarif 4
ÜZERLlK TOHUMU: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr tohum veya ince kıyılmış kök konur, 10 dk bekletilir, günde 1-2 bardak içi-lir.

Tarif 5
ÇOBAN ÇANTASI: 1 bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı ufalan-mış bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir.
3 bardak kaynar suya, 3 tatlı ka-şığı ufalanmış bitki konur, 10 gr hatmi çiçeği ilave edilir. 10 dk bekletilir, 1 güncde tüketilir.
4 bardak soğuk suya, 4 tatlı kaşı-ğı ufalanmış bitki konur, 8 saat bekletilir, 1 günde tüketilir.

Tarif 6
AT KUYRUĞU: 1 bardak kaynar suya, 2-10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içi-lır.

Mesane enfeksiyonları

Sık işeme ve çok az idrar çıkmasına rağmen, işeme ihtiyacı duyma.
Gece işeme ihtiyacı duyma.
İdrar yolu yangısı: İdrar yolu ağzında rahatsızlık veya ağrı; işeme sırasında idrar yolu boyunca bir yanma duygusu.
Sistit: Orta idrar yolunda ağrı.
Piyüri: İdrarda irin veya idrar yolunda iltihap akıntısı.
Hematüri: İdrarda kan.
Pireksi: Ateş (tıp)
Bulanık ve kötü kokulu idrar
Acil servise gelen yaşlı hastalarda akıl karışıklığı ve bağlantılı düşmeler idrar yolu enfeksiyonunda sıkça görülür.
Bazı idrar yolu enfeksiyonları bir belirti göstermezler.

İnterstisyel Sistit (Ağrılı Mesane Sendromu) nedir?
İnterstisyel Sistit (IC) mesanede veya pelvik bölgede ağrıya sebep olan bir rahatsızlıktır. Belirtiler kişiden kişiye hatta aynı kişide bile değişkenlik gösterir. Hastalar mesanede ve pelvik bölgede hafif bir rahatsızlık, baskı, hassasiyet ya da şiddetli ağrı hissedebilir. Acil işeme isteği, sık sık işeme veya her iki belirti birden görülebilir.. Hissedilen ağrının şiddeti mesane idrarla dolarken ve idrar boşaltılırken değişir. Kadınların belirtileri adet döneminde daha da kötüleşir.

Belirtisi ve şiddeti değişkenlik gösterdiği için çoğu araştırmacı bu rahatsızlığın tek değil birçok çeşidi olduğuna inanmaktadır. Son yıllarda bilim insanları interstisyal sistit (IC) tanımına uymayan ağrılı üriner belirtili vakalar için ağrılı mesane sendromu (PBS) terimini kullanmaya başlamıştır. IC / PBS, böbrek taşı ve enfeksiyon kaynaklı olmayan üriner ağrılı rahatsızlıkları kapsar. Interstisyal sistit ise sadece Ulusal Diyabet, Sindirim ve Böbrek Hastalıkları Enstitüsü (ABD) tarafından belirlenmiş kriterlere uyan hastalıklar için kullanılan bir terimdir.

IC / PBS, mesane duvarı tahriş olmuş, yaralanmış veya sertleşmiş olabilir. Mesane duvarında glomerülasyon (küçük kanama noktaları) ortaya çıkabilir. Ayrıca IC vakalarının yüzde onunda Hunner ülseri görülür. Bazı IC/PBS hastaları mesanelerinde çok fazla idrar tutamadığı için sık sık idrara çıkmak zorunda kalırlar. İdrara çıkma sıklığı mesane büyüklüğüyle alakalı değildir; normal mesane kapasitesi olanlar da aynı sorunu yaşar. IC / PBS hastalarında çoğu zaman geceleri de dahil (nokturi), günde 60 kereye kadar idrara çıkma görülebilmektedir. Bu rahatsızlığa kadınlarda daha çok (9/1 oranında) rastlanır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp