Masajın Vücuda Etkileri

Masajın Vücuda Etkileri :

MASAJ

Çoğunlukla amatörler tarafından uygulanan ve insana iyi gelen masaj, bu iş için özel olarak eğitilmiş masörler veya psikoterapistler tarafından uygulandığında ağrıyı önemli ölçüde dindirebilmektedir.Uygulama alanları ise kronik bel ağrıları, sırt ağrıları ve kasılmadan kaynaklanan baş ağrılarıdır. Hafif ya da kuvvetli baskılarla kasların yumuşak bölümleri, damarlar, doku bağlan ve eklemler hareketlendirilerek, hasta rahatlatılır. Masaj diğer başka fizyoterapi yöntemleriyle birlikte ve sırasıyla uygulandığında da hastaya çok iyi gelmektedir. Ancak bu kesinlikle sürekli hale gelmemelidir.Masaj, hafif dokunma şeklinde olduğu gibi derine nüfuz eden kuvvetli bastırma şeklinde de olabilir.
 

Derin masaj

Kuvvetli bastırmayla dokunun kanlanması sağlanır ve böylece hastada ısınma hissi yaratılır. Klasik olan bu yöntem, kas kasılmalarında olduğu gibi yapısı bozulmuş ve artrit gibi omurga ve eklem hastalıklarında da uygulanır. Aynı şekilde kas atrofisi (küçülmesi) ve parezi (kısmi felç) durumlarındaveya eklem ameliyatlarının sonrasında uygulanır. Akut eklem artritinde kesinlikle uygulanmamalıdır!
 

Bağ dokusu masajı

Ciltte ve iç kısımlarda bulunan yara dikişlerine de masajla tedavi uygulanır. Bağ dokusuna uygulanan masaj, iç organların işlevlerini yerine getirmesini sağlar ve bu nedenle de reflekszon masajı olarak adlandırılır. Bağ dokusu masajını zorunlu kılan işaretler, damar hastalıklanndan kaynaklanan kan dolaşım bozuklukları ve organlarda görülen işlev bozukluklarıdır.
 
Ayak reflekszon masajı 
Ayakreflekszon terapisine göre, ayak tabanında bulunan bazı bölgelerle vücudun belli bazı bölgeleri arasında doğrudan bir ilişki (refleks bağı) vardır.Ayak tabanındaki baskı noktasına uygulanan masajla, refleks bağı üzerinden iç organların işlev bozuklukları giderilebilir. Vücudun bir tarafındaki organlara karşıt (sağ ya da sol) ayak tabanı üzerinden etkide bulunulur. Ayak tabanına yapılanmasaj çok rahatlatıcıdır ve herkes tarafından uygulanabilir. Ne var ki reflekszon terapisinin etkileri bilimsel olarak kanıtlanmamıştır.Klasik masajın etkisinin iki prensibi vardır. 
 
Birincisi; bununla hem ağrı eşiği yükseltilir, hem kaslardaki kasılmalar gevşetilir hem de hareketlerimiz düzeltilir. İkincisiyse; terapistle hasta arasındaki psikolojik etkilenme, masajın etkili olmasındaönemli bir rol oynar. Hastanın bedenini yoklayan ve elleriyle, kasılan yerleri keşfeden terapiste diğer terapistlerden daha çok güvenilir. Hastanın hoşnutluğu, terapistin hastaya güven veren bilgileri vermesiyle daha da artar. Tedavi süresince bu güven artarak büyür.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp