Kilo Aldırıcı Tozlar

Kilo Aldırıcı Tozlar

Kilo aldırıcı tozlar,kilo aldırıcı tozlar hakkındaki makalemiz aşağıda yer almaktadır.Kilo aldırıcı tozlar konusu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için makalemize mutlaka göz atmanızı öneririz.

Son yıllarda kilo verdiren haplar ne kadar moda olduysa kilo aldırıcı tozlar en az o kadar popüler oldu. Bu yazımızda kilo aldırıcı tozlar neden yapılır, etkili biçimde nasıl kullanılır sorularına cevaplar bulabilirsiniz.

Günümüzde kilo vermenin inanılmaz boyutta bir sektör haline geldiği düşünüldüğünde kilo aldırıcı tozlar ve kilo almak içim kullanılan diğer ürünlerin gerçekten alıcısı olduğuna inanmak zor. Ancak bu ürünlere güvenen ve kilo almak isteyen pek çok insanın bulunduğu da bir gerçek. Kilo aldırıcı tozlar sadece kilo almak isteyenlerin değil vücut geliştirme ile uğraşanlarında günlük diyetlerinde sıkça kullandığı ürünlerden biri.

Kilo aldırıcı tozların içeriğinde bulunan karbonhidrat, protein ve yağların esas amacı vücut kitlesini değil kas kitlesini artırabilmektir. Uygun bir diyetle beraber alınan kilo aldırıcı tozlar vücutta yağ oluşumunu değil kas oluşumunu destekler. Şimdi kilo aldırıcı tozlar ve etkileri hakkında bazı bilgilere bakalım.

Kilo Aldırıcı Tozlar Neler İçerir?
Kilo aldırıcı tozların büyük çoğunluğu masıl ve kazein proteinleri içerir. Bunun yanında keratin monohidrat, glutamik asit, maltoza çevrilebilen bir dekstrin olan maltodextrin bu tozların yapımında kullanılmaktadır. Masıl proteinler vücut tarafından daha hızlı emildiği ve kilo alımını daha kısa sürede sağladığı için tercih edilmektedir. Kazein proteinlerinin emilmesi daha yavaştır. İyi bir kilo aldırıcı tozun içinde kullanılan yağ oranı az olmalıdır.

Proteinlerin vücut tarafından işleme konulma süresi değişiklik gösterebilmektedir. Bu süre farkına her proteinin kendi “biyolojik değeri” neden olmaktadır. Kısaca biyolojik değeri yüksek proteinler daha hızlı emilerek hızlı kilo alınmasını sağlar. Protein tipine göre biyolojik değerleri aşağıdaki listede bulabilirsiniz.

Kilo Aldırıcı Tozlar ve Besinlerin Biyolojik Değerleri
İzole Masıl Protein - 159
Konsantre Masıl Protein - 104
Kazein Protein Tozu - 77
Yumurta - 100
Yumurta Akı - 88
Hindi ve Tavuk - 79
Soya - 74

Kilo aldırıcı tozların etkisi her insanda farklı olmakla birlikte bu gibi beslenme desteklerini uzman tavsiyesi ve kontrolünde kullanmanız önerilir. Ayrıca kilo aldırıcı tozlar ve vitamin hapları iyi bir diyet ve düzenli egzersizlerle desteklenmelidir. Örneğin beslenme rutininize günde 1 defa önerilen oranda toz alımı ekleyebilirsiniz. Uzun süreli kilo aldırıcı toz kullanılması vücudun sindirim sistemi üzerinde olumsuz etki yaratabilmekte ve metabolizmanın yavaşlamasına neden olabilmektedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp