Kalın Bağırsak, Karaciğer Ve Safra Kesesi Temizleme Usulleri

Kalın Bağırsak, Karaciğer Ve Safra Kesesi Temizleme Usulleri : Amaç

İnsanlar yaşam enerjilerini devam ettirebilmek için beslenir ve nefes alır. Günümüzde tüketilen gıdalar ve solunan hava sağlıklı değil. Aynı zamanda hayat ritmini günlük yaşam içinde düzenleyememenin tesiriyle stresin de etkisi altında kalınıyor. Bu nedenle vücudun, metabolizma ritmi bozulur. Bu durum insan vücudunu psikolojik ve me- tabolik toksin içinde bırakır.

İşte bu gibi nedenlerden dolayı insanlar hastalanmamak veya hastalıklardan korunmak için kendi vücudunu temizlemeye mecburdur.30 yaşından sonra insan vücudunun temizlenme ihtiyacı daha fazla artmaktadır. Bunun sebebi bu dönemde koruma direncinin zayıflaması nedeniyle hastalık, rahatsızlık ve diğer olumsuzlukların oluşma oranının daha fazla olmasıdır. İnsan vücudunu koruma ve tedavi için psikolojik ve metabolik olarak temizlemek gerekir.İnsan vücudunda fizyolojik temizleme sıralamasında ilk olarak kalın bağırsak, karaciğer ve safra kesesi gelmektedir.

Kalın Bağırsak

Kalın bağırsak insan vücudunda emme, boşaltma, ayırma, mikroflora, ısıtma, enerji oluşturma, stimüle etme gibi birçok fonksiyona sahiptir. İnsanların genel olarak algıladıkları gibi kalın bağırsağın sadece boşaltım fonksiyonu yoktur. Aynı zamanda kalın bağırsak bir gaita deposu değildir. insanlar doğru beslenmedikleri için metabolizmalarının diğer fonksiyonel özelliklerini azaltmakta veya tamamen yok etmektedirler. Bu özellikleri tekrar kazanmak için kalın bağırsağı temizlemeye mecburdurlar. Kalın bağırsak temizlenmeden karaciğer temizliği yapılamaz.

Karaciğer

Karaciğerin, sindirim, kan dolaşımı, metabolizma ve detoksikasyon gibi görevleri vardır. Bütün damarlarda dolaşan kan karaciğerden geçer ve burada kontrol edilir. Sadece kalın bağırsağın alt rectus collum parçasının kanı karaciğerden geçmemektedir. Karaciğer, kalın bağırsak içindeki zehirli maddelerin zararlı etkilerini azaltmakta veya tamamen yok etmektedir.

Aynı zamanda kan, lenf ve safra hücresi üretildiği; karbonhidrat, protein, yağ, su, mineral, pigment, vitamin ve hormonların sentezlerinin son aşamasının yapıldığı organdır. Bu sentezlerin son aşamasında insan vücudu için zararlı olan üre meydana gelmektedir. Oluşan üreyi laktik aside çeviren ve böbreklerden atılmasını sağlayan organ karaciğerdir. Karaciğer insan metabolizmasının iç dengesini tutmaktadır. Karaciğer oluşturduğu safranın bir bölümünü safra kesesi içinde, diğer bölümünü ise onikiparmak bağırsağından sindirime vermektedir.

Safra Kesesi

Safra kesesi karaciğerde üretilen safrayı depo eder. Safra bağırsaklardan sindirime katıldığında:© Sindirilmekte olan gıdaların asit seviyesini nötralize eder.

© Yağların formatını değiştirir ve emilim için hazırlar.

© Kalın bağırsağın peristaltik hareketini sağlar.

© Fazla kollestrinin dışarı atılmasını sağlar.Karaciğerin safra üretimi, beslenmeye göre değişiklik gösterir. Açlık ve vücut sıcaklığının artması üretilen safra miktarını azaltır. Bunun tam tersi şeklinde vücut sıcaklığı azalınca ya da protein ve yağ bakımından zengin gıdalar alındığında safra üretimi yükselir. En fazla yükselmeye yağlı yiyecekler neden olur. Bu yüzden safranın üretimi insan metabolizması için önemlidir.

Ne zaman karaciğerfonksiyonlarında bozukluk meydana gelirse safra üretimi de bozulur ve vücudun diğer fonksiyonları da bundan olumsuz yönde etkilenir.Her insan doğru beslendiğini düşünebilir ama beslenme ne kadar sağlıklı olsa da vücutta devamlı toksin oluştuğu için bu organları her sene 1 defa olmak üzere temizlemek gerekir. Bu temizleme belli bir usulle ve sıralama ile yapılır. Bu usul ve sıralamaya dikkat edilerek yapılan vücut temizliğiyle insan sağlığı korunabilir ve sahip olunan bazı hastalıklardan kurtulma söz konusu olur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp