Güven Eksikliği Duygusu

Güven Eksikliği Duygusu

Güvensizlik duygusu birçok çocuğu olumsuz yönde etkileyen duygusal bir belirtidir. Okulda karşılaşılan bir problem, hormonel değişiklikler, stres, anne ve babanın boşanması, duygusal çalkantılar ve öz güven eksikliği gibi etkenler güvensizlik duygusunun temelini oluşturmaktadır. Güven eksikliği duygusunun giderilmesinde rol oynayan en önemli faktör çocuğunuza öz güven kazandırabilmenizdir. Çocuğunuz başına gelen herhangi bir olayın üstesinden gelebileceğini görürse güven

eksikliği hissi de zaman içinde azalır. Çocuğunuzun iyi anlaştığı arkadaşlarıyla hobilerini gerçekleştirmesini ve başarabileceği spor müsabakalarına katılmasını sağlayın. Çocuğunuzla birlikte zaman geçirmeye çalışın ve hissettiği olumsuz düşünceleri unutmasını sağlayın. Çocuğunuzla her gün düzenli olarak sohbet edin.

Güven eksikliği duygusu belirli bir hastalığın belirtisi de olabilir. Bu nedenle çocuğunuzun kendisini güvende hissetmemesinin nedenini iyice araştırın. Küçük çocuklar okula başlama ve yürümeyi öğrenme gibi önemli değişim dönemlerinde güven eksikliği hissine kapılırlar. Çocuğunuzun güven eksikliği nedeniyle yaptığı bazı davranışlar çekilmez bir hale gelse bile, çocuğunuzu her zaman destekleyin ve moralini bozmaktan kaçının. Güven eksikliği hisseden bazı çocuklar çevrelerinde bulunan insanların dikkatlerini çekmek için farklı davranışlar sergilese de, ergenlik çağındaki çocuklar içlerine kapanır. Bu tür durumlarda çocuğunuza kendisini ne kadar çok sevdiğinizi ve ihtiyacı olduğu her an yanında olacağınızı söyleyin. Çocuğunuz ergenlik çağında ise ilginizden rahatsız olabilir ama yine de bu tür sözleri sizden duymak kendisini rahatlatacaktır.

Doğal Sağlık Tedavileri

• Güven eksikliği hissini gideren birçok doğal tedavi mevcuttur ama bu tür tedaviler ancak çocuğunuzun içinde bulunduğu durumu tüm detaylarıyla göz önünde bulundurduğunuzda işe yarayacaktır. Homeopati alanında uygulanan tedavilerin uzun bir süreye yayılması gerekse de aşağıdaki homeopatik tedavi türleri kısa zamanda etkisini gösterebilir:

• Travmaya neden olan olayların yaşanması sonucunda ortaya çıkan güvensizlik duygusu bıldırcın otunun kullanılması ile giderilebilir.

• İgnat fasulyesi, sevilen bir kişinin vefat etmesi gibi belirli bir olay sonucunda ortaya çıkan güven eksikliği hissini tedavi eder.

• Rüzgargülü bitkisi sürekli ağlayan ve yalnız kalamayan çocuklar için uygundur.

• Halk arasında mercanköşkleri adı ile bilinen "marjoram" yağı çocuğunuzun öz güven kazanmasını kolaylaştırır. Bu yağ uyku getirdiğinden, özellikle akşamları kullanmanızda yarar vardır. Mercanköşkleri yağının etkisini göstermesi için çocuğunuzun bu yağı teneffüs etmesini sağlayın.

• Çiçek esansları güven eksikliği hissinin giderilmesi konusunda mucizeler yaratmaktadır. Mimulus adlı bitki her türlü korku duygusunu önler. Lach bitkisi aşağılık kompleksine kapılan ve kendine hiç güvenmeyen çocuklar için kullanılabilir. Elm bitkisi kendisini hiçbir konuda yeterli görmeyen çocuklar için uygundur. Ceviz yeni bir okul, yeni bir çevre, taşınma, ergenlik çağına geçiş gibi değişim dönemlerinde çocukların rahatlamasını sağlar.

Faydalı Terapiler

Duygusal sorunları hafifleten her türlü terapi, güven eksikliği sorunu için de uygundur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp