grip nedir slayt

Grip

Diğer adı "influenza'' olan grip, üst solunum yolunda ortaya çıkan viral bir hastalıktır. Grip hapşırma ve öksürme yoluyla insandan insana bulaşan enfekte olmuş zerrecikler nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Gribin birçok türü vardır. Bazı grip vakalarında çocuğunuzun bağışıklık sistemi gribe neden olan etkene karşı bağışıklık kazanırken, bazı grip vakalarında vücutta bağışıklık sağlanamaz. Bunun nedeni ise gribe neden olan virüsün sürekli mutasyon geçirerek değişikliğe uğramasıdır. 2000 yılının başlarında görülen grip salgınında birçok kişi hayatını kaybetmiştir. Bu salgına hazırlıksız yakalanan pek çok ailenin çocuğunun vücudu gribe neden oları-bulaşıcı virüse karşı savunma geliştirememiştir. Grip aşısı uzun yıllardan beri gribe karşı uygulanan geleneksel bir korunma yöntemi olmuştur (kitabımızda "bağı-şıklık" konusu ile ilgili olarak işlediğimiz aşı ve bağışıklık kavramlarını dikkatle inceleyiniz). Birçok uzmana göre, insanların gribe yenik düşmesinin nedenleri arasında aşırı ilaç kullanımı, yetersiz beslenme ve sağlıksız bir yaşam tarzı yer almaktadır. Tüm bu nedenler bağışıklık sistemini zayıflatmaktadır. Grip virüsü her an karşılaşılabilecek bir virüstür. Bu nedenle anne ve babaların yapabileceği en önemli şey çocuklarının bağışıklık sistemlerini güçlendirmektir. Grip virüsünün kuluçka evresi genellikle 2-3 gün sürer. Grip virüsü kuluçka evresinde bulaşıcıdır.Her geçen gün yeni bir grip virüsü ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle çocuğunuzu tüm virüslere karşı aşıyla koruyabileceğinizi düşünmeyin. Gribin belirtileri yüksek ateş, titreme, boğaz ağrısı, öksürük, burun akıntısı, hırlama, nefessiz kalma, halsizlik, baş ağrısı, eklem ağrısı, kas ağrısı, baş dönmesi, iştahsızlık ve bazen de depresyon ve uykusuzluktur.

Grip İçin Önerilen Modern Tıp Tedavileri

"Asetaminofen" gibi belirtileri hafifleten ilaçlar, öksürük şurupları ve "antihistamin" türü ilaçlar kullanılmaktadır. Grip vakalarında antibiyotik kullanılmamalıdır çünkü antibiyotiklerin gribal virüsler üzerinde hiçbir olumlu etkisi bulunmamaktadır.

Doğal Sağlık Tedavileri

• Homeopati alanında uygulanan terapilerin grip için oldukça etkili olduğu belirtilmektedir. Benim oğlum yıllar önce ortaya çıkan grip salgını sırasında grip olduğunda karın ağrısı, yüksek ateş ve sayıklama gibi şikayetlerle kıvranıp dururken, homeopati uzmanının tedavisinden 15 dakika sonra salonda top oynamaya başladı. Homeopati terapisinin grip üzerindeki olumlu etkisi bu örnekle daha iyi anlaşılabilir. Oğlumun gribi birkaç gün sonra yine nüksetti, ancak yeniden uygulanan homeopati terapisi ile etkisiz hale geldi. Birkaç gün sonra çocuğum tamamen iyileşmişti. Homeopati alanında uygulanan aşağıdaki tedavi türleri gribe iyi gelmektedir:

• Kas güçsüzlüğü, kas ağrısı ve kas yorgunluğu gibi gribal kökenli şikayetlerde yasemin kullanılabilir.

• "Rhus Tox." adlı madde yağmur altında kaldıktan sonra ya da buna benzer

nedenlerle ıslandıktan sonra ortaya çıkan gribal durumlarda kullanılabilir.

Bu tür durumlarda eklemlerde ağrı görülürken kaslarda ağrı görülmemektedir. Çocuk eklem ağrısı nedeniyle kendisini çok huzursuz hisseder ve kendisini rahat hissedeceği bir pozisyon bulamaz.

• A.kasma bitkisinin kökünden elde edilen seyrelti gribal durumlarda görülen baş ağrısı ve kuru öksürükler için kullanılabilir. Bu tür durumlarda çocuklar sessiz ve sakin bir ortamda hareket etmeden dinlenmek ister.

• Grip otu adı verilen ve homeopati alanında "Eupatorium Perfoliatum" olarak bilinen bitki gribal durumlarda sırt ağrılarına ve titremelere iyi gelir.

• Güzelavrat otu yüksek ateşten kızarmış yanaklara ve göz dalmalarına iyi gelmektedir.

• Papatya gribal nedenlerden dolayı ağrı çeken çocuklar için kullanılabilir.

• Homeopati alanında kullanılan arsenik adlı madde, su kaybı nedeniyle halsiz kalan çocuklar için, sulu ishal ve kusmalar için kullanılabilir.

• Arpa suyu yüksek ateş için kullanılabilir. Gribin nedeni özellikle de enfeksiyon ve iltihap ise arpa suyunun kullanımı uygundur.

• Sinüsleri ve göğsü açmak için okaliptüs ve nane yağı asidini kullanın. Bu yağ asitlerinin teneffüs edilmesi bronşları da açar.

• Çayağacı yağı ve sardunya yağı ile göğüse ve başa masaj yapın. Bu şekilde gribin belirtileri hafifler ve çocuğun vücudunun enfeksiyonla mücadelesi hızlanır. Papatya, melisa ve çayağacı yağları ateş dürücü özelliğe sahiptir.

• Batı Asya'da yetişen üç yapraklı, sarı çiçekli bir bitkinin kurutulmuş tohumu olan "çemen otu" limon ve bal ile karıştırıldığında ateşi düşürür ve ağrıyı dindirir.

• Ateş, baş ağrısı ve boğaz ağrısı için önerilen doğal sağlık tavsiyelerini de okumanızda fayda vardır.

Faydalı Terapiler

Aromaterapi, akupunktur, herbalizm, geleneksel Çin terapileri, homeopati, çiçek esansları, besin terapisi gibi terapi türleri gribal durumlar için uygundur. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ya da vücudun dengesinin sağlanması için tavsiye edilen terapi çeşitleri de gribe karşı uzun vadeli koruma sağlar. Bu terapiler gribal enfeksiyonların iyileşme süresini kısaltır.

Evde Yapabilecekleriniz

• Hastalanan çocuklar için yapılması gerekenleri yapmanız yeterli olacaktır. Çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirmeye çalışın.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp