Göz Alerjisinin Tedavi

Göz Alerjisinin Tedavi :

Antihistaminikler ve dekonjestanlar gibi ağız yoluyla alınan ilaçlar sulanmış, kızarmış, kaşıntılı gözler için genellikle yararlıdır. Ama gözde ortaya çıkan belirtiler çok şiddetlenmişse, göz damlalarına iş düştü demektir. Göz damlası kullanmadan önce gözlerinizi bol serin suyla yıkayın. Bu işlem şikâyetlerinizi azaltabilir ve polen gibi alerjenleri gözlerinizden uzaklaştırmanızı sağlar.

Burun dekonjestanlarma benzer çok sayıda göz damlası vardır. Kan damarlarını büzerek şişme ve kızarmayı azaltan bu ilaçlara damar büzücü anlamında vazokonstriktör denir. Burun dekonjestanları gibi, bunlar da geri tepme etkisi yaratabilirler. Çok fazla kullanırsanız, gözleriniz ilaca bağımlı hale gelmeye başlar. Damlayı kestiğinizde ise gözleriniz daha da fenalaşıp kan çanağına döner. Bu nedenle belirtiler kötüleşmedikçe, hekimler göz damlası vermek istemezler. Art arda üç günden fazla kullanılmasını da önermezler.

Günümüzde antihistaminikli birçok göz damlası vardır. Dekonjestanlar kızarmaya, antihistaminikler ise kaşıntı ve sulanmaya karşı etkilidir. Bu sorunlara aynı anda müdahale edebilmek için, birçok göz damlası dekonjestanlar ile antihistaminikleri birlikte içerir.

Alerji ilaçlan üzerine bu genel bilgilerden sonra, geriye alerjiyle mücadelenin üçüncü raundu, yani alerji aşıları kalıyor. Evet, alerjenle temastan kaçınmak için elinizden geleni yaptınız ve hekiminizin önerdiği bütün ilaçları kullandınız. Peki, alerjiden yine de kurtulamazsanız ne olacak? Bunun cevabını alerji aşısının anlatıldığı sonraki bölümde bulacaksınız. Bu yöntem kusursuz sayılmaz ve herkese de uygun değil; ama belki sizin için bir çıkış yolu olabilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp