Fistül Ameliyatı Videosu

Fistül Ameliyatı Videosu :

Anal Fistül hastalığında kendiliğinden iyileşme, ot-püsür tedavisi ya da ilaçla tedavisi gibi bir durum söz konusu değildir. Bu nedenle tedavi denildiğinde; en kısa zamanda planlanması gereken cerrahi tabanlı tedaviler kastedilir.

Çok az sıkıntıları, sorunları ve/veya yüksek operasyon riski olan bir hastada en iyi yaklaşım kontrollü basit gözlem ve takiptir. Ancak bu takibin en belirgin riski tekrarlayıcı apse ataklarıdır. Bu apseler yine insizyon ve drenaj ile takip edilebilir. Ancak bu apseleşme sıklaşırsa ki o zaman zaten semptomatik (sıkıntı yaratan) hale gelmiştir.

Tedavisiz kalan, semptomatik (sıkıntı yaratan) fistüllerde zamanla yeni apse ataklarının ve buna bağlı yeni, yan-kör tünelciklerin gelişimi, yani hastalığın dallanıp budaklanma, ilerleme (komplike olma) riski artar. Bu durum; bir taraftan hastalığa bağlı yaşanacak sıkıntıları, diğer taraftan ise uygulanacak tedavi şekli ve tedavi sonrası yaşanması olası riskleri tetikler.

Anal Fistülde cerrahi tedavinin öncelikli amacı; hastada var olan enfeksiyonu olabildiğince erken aşamada yok edebilmek ve olası riskleri en aza indirgeyebilmektir. Bu amaçla; iç-dış ağızlar ile makat kasları arasında seyreden enfekte tünelin ortadan kaldırılması hedeflenir. Bu amacı gerçekleştirebilmek için çok çeşitli tedavi alternatifleri geliştirilmiş olsa da en iyi tercihi; hastanın kendisinde ziyade hastada var olan fistül anatomisi ve cerrahın Anal Cerrahitecrübesi belirler.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp