Diz Artroskopi

Diz Artroskopi : Artroskopi, ortopedide en sık yapılan cerrahi prosedürdür. Küçük bir kamera ile eklem içi dokular değerlendirilir. Bu yöntem hekim çok açık ve net bilgi verir. Teşhis ve tedavide çok faydalıdır.Teknik olarak yüksek çözünürlüklü bir kamera ve monitör kullanılır. Bunlar ve diğer yardımcı enstrümanlar artroskopi denilen sistemi oluşturur ve diz problemlerinin tedavisinde çok efektiftir. Amerikada her yıl 4 milyon insana artroskopi yapılmaktadır.

Tanımlama

Artroskopi diz kapağı kenarından çok küçük bir giriş ile yapılır. Hekim diz içine bu küçük girişten kamera yerleştirir ve televizyon monitöründen görüntü alır ve bu ekrandan diziçi tüm anatomik yapılar (menisküs, ön çapraz bağ, arka çapraz bağ, eklem yüzeyleri vs tüm yapılar) çok detaylı incelenir.Hekim bu sistem ile tüm hasarlı yapıları tamir edebilir ve ortadan kaldırabilir. Bu işlemler için diz kapağının diğer yanından ikinci bir küçük giriş hazırlar.

Artroskopiye Hazırlık

Artroskopiye karar verildiyse hekim öncelikle hastayı genel sağlık yönünden değerlendirip anesteziye hazırlık yapar. Ameliyat öncesi hekiminize mevcut sistemik hastalıklarınız ve kullandığınız ilaçlar hakkında bilgi vermelisiniz.Artroskopi öncesi rutin olarak, hekiminiz kan değerlerini görmek için kan tetkiki ve kalp grafileri yaptırmak isteyecektir.

Hastanede Kalış Süresi

Tüm artroskopik diz cerrahileri, günübirlik ayaktan hastalardır. Hastalar genellikle aynı gün taburcu olabilmekte veya bir gece hastanede kalabilmektedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp