Belirtilerin Tespiti Ve Masaj Yöntemlerinin Seçimi

Belirtilerin Tespiti Ve Masaj Yöntemlerinin Seçimi : Belirtilerin Tespiti

1. Duygusal üzüntülerle ilgili belirtiler

© Kalp çarpıntısı,
© Unutkanlık,
© Uykusuzluk,
© Uykunun sürekli bölünmesi,
© Baş dönmesi,
© Yüzde ani kızarıklıklar,
© Göz kızarıklığı,
© Sinirlilik veya depresyon,
© ilgisizlik,
© Endişe,
© Korku,
© Kan tükürme ve bayılma,
© Depresif haller, idrar tutamama, koma veya ağız ve gözlerin anormal hale gelmesine yol açan kalp krizi şeklinde ortaya çıkabilir.
© Eğer karaciğer, dalak, akciğer ve böbrekler duygusal üzüntüden etkilenmişse kaburga altı bölgesinde acı hissedilir. Dismenore, amenore, kemiklerde acı hissi, dizlerde güçsüzlük, anormal boşalma, iştahsızlık, karında boşluk ya da doluluk hissi, ishal, ağızda acılık, acı veren ya da rahatsız edici idrara çıkma ve kabızlık ortaya çıkabilir.

2. Aşırı yorgunlukla ilgili belirtiler
© Kalp çarpıntısı,
© Unutkanlık,
© Uykusuzluk,
© Kalp beslenmesinin yetersiz olmasından dolayı ortaya çıkan uyku bozulması veya iştahsızlık,
© Midede boşluk hissi,
© Dalak fonksiyonlarının bozulması sonucu ishal, bel bölgelerinde ve sırtta acı ve halsizlik hissi,
© Baş dönmesi,
© Kulak çınlaması,
© Halsizlik,
© Cinsel fonksiyonlarda düşüş,
© Anormal boşalma,
© İktidarsızlık.

3. Yanlış beslenmeyle ilgili belirliler
© Fazla yemek yemek, hazımsızlığa, ekşi gaz çıkartmaya, tat duyusunu kaybetmeye, kusma ve ishale yol açabilir.
© Çiğ ve soğuk yiyeceklerin aşırı tüketimi, karın bölgesinde acı hissine ve ishale yol açar.
© Sıcak ve yağlı yiyeceklerin aşırı tüketilmesi sonucunda susama, kabızlık, midede acı ve boşluk ya da doluluk hissi, hemoroit görülür.

4. Sümük ve sümüksü zarlarla ilgili belirtiler

Sümüksü zarların üzerindeki salgılar, akciğer, dalak ve böbreklerin fonksiyonlarının bozulması sonucu olan vücuttaki sıvı değişimi sebebiyle oluşur.Sümüksü belirtiler ve sümüksü sıvı belirtisi, sümüğün hangi bölgede biriktiğine bağlı olarak kendini gösterir. Astım, öksürük ve göğüs hırıldaması, sümük akciğerde biriktiği zaman ortaya çıkar. Göğüste sıkılma hissi, kalp çarpıntısı, sümüğün kalpte toplanması sonucu oluşur. Bayılma, entelektüel yavaşlama, uyuşukluk, sümüğün yukarılara çıkarak zihinde biriktiği zaman ortaya çıkar. Epilepsi veya psikolojikhastalıklar, sümüğün harareti kalbi uyardığı zaman; mide bulantısı, kusma, mide boşluğunun üst kısımlarında doluluk veya boşluk hissi midenin sümükle tıkanması sonucu ortaya çıkar.

Baş dönmesi ve başta ağırlaşma, yoğun sümüksü sıvı kafaya doğru yükseldiğinde, boğazda bir şey varmış ya da bir şeyler boğazını sıkıyormuş hissi ise sümüğün boğaz bölgesinde birikmesi sonucu ortaya çıkar.Derinin altında biriken sümük; ödem, terlemede azalma, vücutta ağırlık ve acı hissi verir. Sümüksü sıvının göğüs ve diyafram bölgesinde birikmesi, göğüs kafesinin sıkılması hissini yaratır, öksürme ve astım ortaya çıkar. Eğer sümüksü sıvı göğüs kafesinin kaburga altı bölgesinde toplanıyorsa göğüs kafesi şişmesi oluşur; mide boşluğu ve bağırsaklarda biriken sümük bağırsakta gürültülerin artmasına neden olur.

5. Dalak ve mideyle ilgili belirtiler

Dalak, yaşam enerjisinin ve kanın kaynağıdır. Dalağın, besinleri iletme ve hazmetme fonksiyonlarının bozulması, yaşam enerjisi ve kanın yetersizliğine yol açabilir. Tat alma duyusunun kaybolması, tatlı veya yağlı tat, karında şişlik, sık ishal, iştahsızlık ve hatta zayıf düşme gibi bazı belirtiler ortaya çıkar. Besinleri iletme ve vücut sıvılarının işlenmesi fonksiyonlarının bozulması sonucu buhar birikimi ve sümük ve sümüksü sıvı oluşur, bu da baş dönmesi, uyuma arzusu, vücutta ağırlık hissi, şişkinlik, kol ve bacaklarda ağrı ve ağırlık, hatta su inmesi şeklinde ortaya çıkar.

Dalaktaki yaşam enerjisi boşluğu uyuşukluğa, baş dönmesine, karın şişmesine hatta iç organların inmesine yol açabilir. Dalağın kan dolaşımıyla ilgili fonksiyonunun bozulması; kanlı idrar, gaitada kan, rahim kanaması gibi durumlara yol açabilir.Mide fonksiyonlarının bozulması ise mide boşluğunun üst kısmında şişkinlik ve doluluk hissinin oluşmasına, iştahsızlığa, ağız kokusuna, devamlı kabızlığa, ekşi gaz oluşumuna, mide bulantısına, kusmaya ve hıçkırığa neden olur.

6. Hemostaz (Kan Durgunluğu) ile ilgili belirtiler

Hemostaz, patojen bir faktördür. Kalp çarpıntısı, göğüste sıkılma ve ağrı, dudak ve tırnaklarda erguvani renk; gibi belirtiler kanın kalpte durmasının sonuçlarıdır. Göğüs kafesinde ağrılar ve kan öksürme, kanın akciğerde toplanmasından dolayı ortaya çıkar. Kan kusma (hemotemezis) ve katrana benzer gaita ise kanın, mide ve bağırsaklarda toplanması sonucu olur. Kaburga altı bölgesinde ağrı veya karın şişliği, kanın, karaciğerde toplanması sonucu ortaya çıkar. Mide boşluğunun alt kısmında ağrı ve gerilme hissi, düzensiz âdet görme, ağrılı âdet görme, âdet görememe ve sancılı âdet görme ise kanın, rahimde birikmesi sonucudur.
7. Karaciğer ve safra kesesi ile ilgili belirtiler

Karaciğer, çeşitli maddelerin naklinden ve vücuttan çıkarılmasından sorumlu bir organdır. Karaciğer fonksiyonunun zayıflaması ve karaciğerin yaşam enerjisinin durgunlaşması, mideyi kötü etkileyebilir. Bu da gaz çıkartma, asitlerin ters yönde ilerlemesi ve mide boşluğu bölgesinde ağrı gibi sonuçlar oluşturur.Karaciğerin dalak üzerindeki zararlı etkisi, mide boşluğunda ağrılar ve sık ishale yol açabilir.Karaciğerde birikmiş yaşam enerjisi, sümüksü sıvı ve kanla birleştiği zaman histeri düğümü, guatr, göğüs bezlerinde şişme ve gerilme hissi oluşturur. Böyle bir kan durgunluğu ayrıca karnın alt bölgelerinde gerilmelere, erkeklik bezlerinde şişme ve gerilmelere; dismenore- ye ve hatta amenoreye yol açabilmektedir.Karaciğerin dağıtım fonksiyonunun aşırı çalışması karaciğer ısısını yükseltebilir.

Bu durum baş dönmesi, baş ağrısı, yüz yanması, gözlerde kızarıklık, sinirlilik, kulaklarda ani çınlama veya sağırlık şeklinde kendini gösterebilir. Karaciğer ısısının, akciğer ve midenin colateral damarları üzerindeki zararlı etkisi sonucu olarak kanlı balgam, kan kusma ve burun kanaması ortaya çıkabilir.Karaciğer kan boşluğu, kol-bacak ve genel olarak vücutta uyuşukluk, kol-bacak ve eklemlerde hareketsizlik, baş dönmesi, gözlerde kuruluk hissi, bel bölgesinde ve dizlerde ağrı ve güçsüzlük, âdet düzensizliği ve hatta amenore şeklinde ortaya çıkar.Safra kesesinin safrayı muhafaza etme ve çıkartma fonksiyonunun bozulması, sindirim bozukluklarına, sarılığa, kaburga bölgesinde gerilmelere ya da ağrılara veya kusmaya yol açabilir. Safra kesesi sıcaklığı, sümüksü sıvıyla birlikte çıkarak kalple beyni uyarır, bu da sinirlilik, uykusuzluk ve uyku bozuklukları şeklinde ortaya çıkar.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp