bebeklerde normal ateş

ATEŞLENME( Yüksek ateş)

Vücut ısısı 36,2- 37,5 O c normaldir. 40 O c tehlikeli ateştir. Grip, soğuk algınlığı, bademcik iltihabı, sinüzit, böbrek hastalıkları v.b yüksek ateşin sebeplerindendir. Sebebi doktorlar tarafından tespit edilmelidir. Yüksek ateş organizmanın bir infeksiyonla mücadele ettiğinin belirtisidir. Hamilelerde ve koroner yetmezliği olanlarda yüksek ateş düşürülmelidir. Çocuklar ateşlendiği zaman tülbentle fazla soğuk olmayan suda ıslatılır ve sıkılır koltuk altı ve alna konur. Fazla ateşli ise bütün vücuda konur.

Maydanoz çayı, karanfil çayı, papatya çayı, kantaron çayı ve lavanta içilirse iyi gelir. Hindiba, domates, melisa, zeytin, kişniş, kuşburnu, sumak ve safran faydalıdır. Bal, limon karıştırılır ve içilir.

Portakal, üzüm, greyfurt ve havuç yenmelidir. Anason yağı harareti giderir. Tohumu çay gibi demlenir. Arpa ve papatya çayı içilir.

Abdest bozan otu ateş düşürücüdür. Kök ve gövdeleri kaynatılır. Suyu günde birkaç defa içilir. At kestanesi ateş düşürücü etki gösterir. At kestanesinin kuru yaprağı ve çiçeğinden 25 gramı yarım litre suda kaynatılır. Suyu günde birkaç bardak içilir. Toz halinde 1 gr almalıdır.

Adaçayı ateş basması ve gece terlemeleri gibi Şikayetlerde etkili olur. 1 tatlı kaşığı yaprak ı su bardağı kaynar su içine konur, demlenir. İki dakikadan daha fazla kaynatılmamalıdır.. 10 dakika demlenir. Süzüldükten sonra günde 2-3 bardak içilir.

Ayçiçeğinin çiçeği ve yapraklarından hazırlanan Çay ateş düşürücü etki gösterir.

Ahududu ateşli hastalıklara faydalıdır. Terletir ve ateşi düşürür.

Dalak otu ateş dürücüdür.

Defne ateş düşürücüdür Defne yaprağının çayı günde 1-2 bardak içilir. Dev dikeni ateş düşürücü etki gösterir. 1 tatlı kaşığı kuru dut yaprakları 1 bardak sıcak suda demlenir. Hazırlanan bu çay ateş düşürücü etkiye sahiptir. Dut beyaz dut yapraklarının suyu içilirse ateş düşürücü etki gösterir.

Ebegümeci ateşi düşürüp vücuda rahatlık verir.

Hodan ateş düşürücü etkiye sahiptir.

Ihlamur ateşli hastalarda terleme yaptırır.

Isırgan otu ateş düşürücü etki gösterir. İğde çiçeği ve yaprakları 1 bardak suda demlenir. İğde çiçeği çayı ateş düşürücü etki gösterir. Kantaron çayının ateş düşürücü etkisi vardır. Karabiber ateş düşürücü etki gösterir. Kayın ateş düşürücü etki gösterir. 1 bardak suya 1 kaşık kınakına katılır, demlenir ve içilir. Kızılcık ateş düşürücü etkisi vardır.Kiniş ateş düşürücü özeliliği vardır. Koca yemiş ateş düşürücüdür. Kuru erik kaynatılır içilir.

Limon otu ateş düşürücü etki gösterir.

Maydanoz çayı ve Ökse otu çayı içilir.

Mayasıl otu ateş düşürücü etkisi vardır.

Meşe palamudu ateş düşürücü etki gösterir.

Misvak ateş düşürücü özelliği vardır.

Mürver ateş düşürücü etkisi vardır.

Nane ateşi düşürür. Nane çayına limon katılarak içilir. Nar şurubu ateşi ve ağrıları keser ve susuzluğu giderir. Nergis ateş düşürücü etkisi vardır.

Papatya ateş düşürücü etki gösterir.

Pelin ateş düşürücü etkisi vardır, 1 bardak suya 1 çay kaşığı katılır ve demlenir. Bu çaydan günde 2-3 bardak içilir.

Portakal ateşi düşürücü etkisi vardır. 20-30 gr portakal çiçeği yarım kg suda kaynatılır bu su içilirse ateş düşürücü ve spazm giderici etki gösterir. 1 kısım portakal kabuğu kısım suda kaynatılır. Elde edile sudan günde 2-3 defa içilir.

Radika vücut ısısının düşürülmesine yarar. Salep bedenin ısınmasına faydalıdır.

Sarımsak ateş düşürücüdür.

2 çay kaşığı turunç çiçeği 1 bardak suda demlenir.

Bundan günde 3 defa yarımşar çay bardağı içilir. Vişne ateş düşürücüdür.

Yaseminin ateş düşürücü etkisi vardır.


























SENDE YORUM YAP!

Whatsapp