Bebeklerde Emekleme

Bebeklerde Emekleme

Bebeklerde Emekleme hakkında bilgiler.

Bebeklerin emeklemesi hakkında detaylı bilgi edinmek için aşağıdaki makalemizi okuyabilirsiniz.

Bebekler oturmayı öğrendikleri andan itibaren çevresine olan merakından dolayı çeşitli şekillerde denemelerle keşfetmeye başlarlar. Yeni doğan bir bebek de ayağa kaldırılıp sert bir zemine bastırılırsa bir kaç adım attığı görülür. Yalnız bu adımlar yürümeye başlayacağı anlamına gelmez. Bu refleks doğumla birlikte ortaya çıkan kavrama emme gibi adım atma reflekslerinin sonucunda oluşur.

emekleme

Oturmayı öğrendikten sonra keşetme çabaları gelişir demiştik. Bunlardan bir tanesi de emeklemedir. Yalnız öncelikle başını, omuzlarını ve vücudunun belden yukarısını kaldırabilme yeteneği olmalıdır. Gerekli yetenekleri kazanmış bebek bu otururken önceleri öne ve arkaya doğru sallanır ve bir yere gitmeye başladığında ise önce geri geri gider.

Bebek bir süre sonra emekleyerek doğru yöne gidecek duruma gelir. Yalnız her bebek emeklemez ve bazıları karın üzerinde sürünmeyi tercih edebilir.

Emekleme sadece elleri ve dizleri üzerinde değildir. Bir kısım bebek dirsekleri, kolları, koların dirsekten aşağı kısımları ve bacaklar kullanılarak yan yatarak sürünebilir. Sırt üstü yatarak ayakları ile kendilerini itme şeklinde hem de çok hızlı hareket ederek emekleyenler de vardır. Yalnız bu şekillerde emekleyen bebekler geç yürüme eğiliminde olanlardır.

Erken yürümeye başlayan bebekler oturmaya başlamadan bir yerlerden tutunarak ayağa kalkmaya çabalarlar ve tutnarak yan yan giderler.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp