arpacık çıkmasının nedenleri nelerdir

Arpacık

Arpacık, kirpik dibinde bulunan salgı bezlerinin mikrobik enfeksiyonudur. Belirtileri arasında şişlik, kızarıklık, ağrı, batma, yanma, çapaklanma, görme duyusunda azalma yer alır. Arpacık ortaya çıkmadan birkaç gün önce gözde kaşınma ve batma hissi başlar. Arpacık bir iki günde ortaya çıkar. Küçük, ağrılı bir nokta biçiminde başlayan arpacık şişerek belirgin kırmızı bir püstül (içi irin dolu kabarcık) halini alır. Arpacık yaklaşık 7 gün sürebilir, ancak enfeksiyon yayılırsa bu süre uzayabilir. Arpacık vücut direncinin düştüğü durumlarda ortaya çıkar.

Arpacık İçin Önerilen Modern Tıp Tedavileri

Ilık kompres uygulaması gözdeki arpacık sorununa iyi gelir. Antibiyotik içeren bir göz merhemi arpacık sorununun nüksetmesini engeller.

Doğal Sağlık Tedavileri

• Sürekli nükseden arpacık sorunu homeopatik tedavilerle tedavi edilebilir. Ancak bu tür tedavilerin uzun bir zamana yayılması gerekmektedir. Aşağıdaki homeopatik tedaviler daha kısa zamanda etkin sonuç elde etmek isteyen hastalar için uygulanabilir:

• Rüzgargülü bitkisi arpacık sorununa oldukça iyi gelmektedir.

• Homeopati alanında "staphisagria" olarak anılan ve halk arasında bit otu, kokarat otu ya da mezvek olarak bilinen bitki de arpacık sorunu için kullanılabilir. Bu bitki saat başı 10 doza kadar kullanılabilir.

• Ekinezya bağışıklık sistemini geliştirir ve nükseden arpacık sorununa karşı vücut direncini artırır.

• Papatya ya da göz otu demlenir ve göze tatbik edilirse, şişmeye iyi gelir.

• Temiz bir sünger parçasına sulandırılarak damlatılan lavanta ya da çay ağacı yağı arpacığın üzerine doğrudan tatbik edilir. Sulandırılan yağın göze kaçmasını engellemek için gözü pamuk yardımı ile kapatın.

Faydalı Terapiler

Homeopati, Ayurveda, herbalizm, geleneksel Çin terapileri, refleksoloji.

Uyarı

Sürekli nükseden arpacık sorunu şeker hastalığının bir belirtisi olabilir. Bu tür durumlarda çocuğunuz bir uzman gözetimi altında bulundurulmalıdır .

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp