ağız ülserinin bitkisel tedavisi

Ağız Ülseri

Çocukların ağzının iç kısmında kenarları şişkince beyaz noktalar belirir. İçleri cerahat dolu bu noktalar, çocuklara hayatı zehir edebilir. Ağız ülseri özellikle de bir-şeyler yiyip içen çocukların canının yanmasına neden olur. Stres, dişleri sert bir fırça ile çok hızlı bir şekilde fırçalamak gibi etkenler ağız ülserine neden olabilir.

Çok fazla şeker yemek, yorgunluk, yarılışlıkla diş etinin ısırılması gibi etkenler de ağız ülserinin bilinen nedenleri arasında yer almaktadır. Kansızlığın da ağız ülserlerinin nedenleri arasında yer aldığı belirtilmektedir. Ağız ülseri genellikle iki üç hafta içinde geçer. Bu dönemde ağız temizliğine özellikle dikkat edilmelidir. Bazı durumlarda, ağızda çıkan ülserler sindirim sistemi sorunlarının habercisidir; örneğin, Crohn hastalığı bu sorunların başında yer almaktadır.

Ağız Ülseri için modern tıp tedavileri

Modern tıp alanında çocuklara tuzlu su ile gargara yapmaları ve beslenme planlarını değiştirmeleri önerilmektedir.

Doğal Sağlık Tedavileri

• çocuğunuzun ağzını ülserden korumak istiyorsanız, beslenme programını zenginleştirmeli ve çocuğunuza bol bol taze meyve ve sebze yedirmelisiniz. Çok acılı yiyeceklerden, işlenmiş ve rafine gıdalardan, gazlı içeceklerden, kafeinden, rafine şekerden ve asitli ürünlerden kaçının. Portakal gibi asit içeren meyveler ve çikolata, yer fıstığı, Hindistan cevizi, yulaf, buğday ve jelatin içeren gıda maddeleri de ağız ülserine neden olabileceğinden dikkatle tüketilmelidir.

• Çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirin. Ekinezya, sarımsak ve homeopati alanında "astragalus" adı ile bilinen geven gibi doğal ürünler çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirir. Isırgan ve dulavrat otu toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayarak ağız ülserlerinin nüksetmesini önleyebilir. Dulavrat otu, dulavrat otu çayı olarak da tüketilebilir.

• Mür adı verilen bitki kaynatılmış ve soğutulmuş bir bardak suya ilave edilerek ülserli bölgelere sürüldüğünde ağız içindeki enfeksiyonları yok eder. Pamuklu bir bez yardımı ile süreceğiniz mührün faydasını göreceksiniz.

• Ülserli bölgeye bir miktar aloe vera jeli sürebilirsiniz.

• Nükseden ağız ülserleri için uygulanabilecek en iyi tedavi zamana yayılmış bir tedavidir. Homeopati tedavisi bu şekilde uygulandığında etkili sonuçlar verebilir:

• Homeopati alanında kullanılan arsenik maddesi dil ucundaki aftlara ve

ağızda yanma hissine iyi gelir.

• Homeopati alanında kullanılan "merkür" maddesi damakta ve dilde olu-şan sarı renkli ve süngerimsi ülserler için uygundur.

• Homeopati alanında kullanılan "Kali. Bich." maddesi kalın, sert ve batma

hissi veren aftların tedavisinde kullanılabilir.

Faydalı Terapiler

Çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirici ve stresi yenmesini sağlayıcı her türlü terapi ağızda oluşan ülserlere de iyi gelmektedir. çocuğunuzun ağzında olu-şan aft ve yaraların sebebi beslenme tarzından kaynaklanıyorsa, besin terapileri uygulanmalıdır. Sürekli nükseden ağız aftları ve yaraları homeopati, herbalizm, Ayurveda, refleksoloji, aromaterapi ve geleneksel Çin terapileri ile tedavi edilebilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp