Omurga Hastalıkları Nelerdir

Omurga Hastalıkları Nelerdir

Skolyoz ve omurga cerrahisinde, çocukluk ve erişkin dönemi skolyozları, bel ve boyun fıtıkları, kırıklar ve çıkıklar, enfeksiyonlar, tümörler, bel kaymaları (spondilolistezis) ve dejeneratif omurga problemleri son bilimsel gelişmeler ışığı altında tedavi edilmektedir. Ülkemizdeki ilk kez "endoskopik bel fıtığı tedavisi" 2002 yılında ve "total disk protezi uygulaması" 2003 yılında hizmete başlamıştır ve başarı ile uygulanmaktadır. Kliniğimiz, omurga hastalıklarında dünya çapında bir referans yer olarak kabul edilmektedir. Özellikle, kırıktan omurga tümörlerine kadar uygulama alanı bulan posterior yolla gerçekleştirilen vertebra rezeksiyonlarında ve skolyoz cerrahisinde dünyanın en deneyimli birimler arasındadır. Hastalarımızın tüm tetkikleri, branş hekimlerimiz, ağrı ve fizik tedavi klinikleri ile radyoloji uzmanlarımız eşliğinde değerlendirilerek, konservatif tedavi (ilaç ve fizik tedavi uygulamaları), sinir kökü ve faset eklem bloğu veya endoskopik ya da açık olsun cerrahi tedavi seçeneklerini içeren uygun tedavi yöntemi, her hasta için bilimsel olarak belirlenmektedir. Omurga hastalarında kullanılan EOS yöntemi ile de, normal radyografilerin 10 katı kadar az radyasyon kullanılması mümkün olabilmektedir.

Artroskopik cerrahi ve spor hekimliği bölümümüzce, diz, omuz, kalça, ayak bileği ve diğer büyük eklemlerin endoskopik yöntemle (artroskopi) tanı ve tedavileri en son teknolojik aygıtlar kullanılarak yapılmaktadır. Tüm spor yaralanmalarına bu şekilde müdahale edilebilmektedir. Ekibimiz, gerek diz gerekse ayak bileği bağ yaralanmaları konularında büyük bir deneyime sahiptir. Bölüm hekimlerimiz, amatör spor yaralanmaları yanında birçok profesyonel sporcunun tedavisini de başarıyla gerçekleştirmeye devam etmektedir.

Artroplastik cerrahi departmanımız, protez cerrahisi gereken hastalarımıza en yeni teknikler ve en son teknoloji ürünü protezlerle vücudun tüm eklemleri düzeyinde hizmet vermektedir. Tüm tıbbi yenilikler hastalarımızın hizmetine sunulabilmektedir. Son yıllarda daha fazla kullanım alanı bulan dizdeki tek kompartman artroplastileri kliniğimizde hastalarımıza başarı ile uygulanmaktadır.

Omuz ve dirsek hastalıkları bölümümüzde her türlü omuz ve dirsek sorunu, konularının uzmanı hekimlerimizce değerlendirilmekte ve modern tedavi yöntemleri ile tedavi edilebilmektedir. Omuz ve dirsek eklemlerindeki hastalıklara artroskopik olarak müdahale edilmekte ve birçok hastalık bu şekilde açık cerrahi gerektirmeden tedavi edilebilmektedir. Branş hekimlerimiz özelikle omuz eklemindeki bağ lezyonları ve sıkışma sendromunun kapalı (artroskopik) yöntemlerle tedavisinde referans kabul edilebilecek tecrübeye sahiptir.

eos-bigOrtopedik travma cerrahisi bölümümüz, tüm kırıklar açısından deneyimli ekipleriyle hastalarımızın hizmetindedir. Kırıkların yeri ve yapısı yanında hastalarımızın özellikleri de dikkate alınarak tedavi planlaması yapılmakta, gerekli durumlarda en güncel tespit yöntemleri kullanılarak cerrahi müdahaleler gerçekleştirilebilmektedir.

Deformite cerrahisi birimimiz kompleks kemik kırıkları, kırık sekelleri, iltihapları ve kaynamamış kırıkların tedavisinde en ileri yöntemlerle hizmet vermektedir. Kliniğimize ortopedinin güncel tedavi yöntemlerinden olan eksternal fiksatörler ve uzayabilen çivilerle her türlü doğuştan sakatlıklar düzeltilmekte, kol ve bacak kısalıkları tedavi edilmekte ve boy uzatma ameliyatları gerçekleştirilmektedir.

Kozmetik boy uzatma bölümümüz, ayrı bir klinik departmanı olarak ayrılmış olup, bu konuda dünya çapında deneyimli ekibi ile ilgili hastaların sorunlarına cevap vermektedir. Özellikle motorlu çivilerle gerçekleştirilen uzatma ameliyatları konusunda ekibimiz dünya çapında birçok yeniliğin ilk uygulayıcısı olmuştur.

Skolyoz(Omurga Eğriliği) Nedir?

Skolyoz Omurga Eğriliği Nedir? İnsan omurgasına yandan bakıldığında tam düz değildir. Boyun ve bel bölgesinde hafif çukurluk (lordoz) ve sırt bölgesinde hafif kamburluk (kifoz) vardır. Arkadan bakıldığında ise tam düz olmalıdır. Skolyoz (Omurga eğriliği) omurganın, sağ ya da sol yana doğru eğrilmesi anlamına gelmektedir.

Skolyoz aslında bir hastalık değil bir bulgudur. Nasıl ki farklı hastalıklara bağlı olarak ateş ya da ağrı gibi bulgular ortaya çıkabiliyorsa, çeşitli hastalıklar da skolyoza neden olabilir. Bu nedenle skolyoz, sağlıklı bir omurga yapısında oluşan biçimsel bir deformite olarak tanımlanabilir.

Skolyoz, birçok hastalığa bağlı olarak ortaya çıkabileceği gibi, farklı yaşlarda ve omurga yapısının çeşitli bölgelerinde görülebilir. İki farklı kişide aynı sebeple ortaya çıkan skolyoz, aynı şekilde seyir göstermez. Skolyozun kişilere göre değişen kendine özgü tedavi yöntemi yöntemleri vardır.

Kuyruk Sokumu Ağrısı

Bu kemiğe halk arasında büzdüm, poçik ve tıp dilinde ise koksiks adı verilir. Koksiks ağrısına sürekli oturarak çalışanlarda, kuyruk sokumu üzerine düşenlerde ve bu bölgeyi sert bir yere çarpanlarda daha sık rastlanır. Kadınlarda erkeklere göre daha sıktır. Kadınlarda zor doğum da büzdüm kemiğinde kırığa veya bağ zorlanmasına yol açabilir.

Boyun, sırt ve bel ağrılarında ne zaman acil olarak hekime gitmek gerekir?
  • Yeni başlayan şiddetli ağrı
  • 20 yaş altı, 50 yaş üstü hastalar
  • Travma
  • İstirahatle geçmeyen ağrı
  • Gece uykudan uyandıran ağrı
  • Ateş yüksekliği
  • Halsizlik, kilo kaybı
  • Kollarda ve ellerde uyuşma ve kuvvetsizlik
  • Boyun ağrısına eşlik eden idrar ve barsak şikayetleri varsa
  • Yürüyüş güçlüğü ve bacaklarda sertlik

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp