Siğil Neden Çıkar

Siğil Neden Çıkar

Siğil deride meydana gelen et benine benzeyen bir infeksiyon hastalığıdır. Siğil bulaşıcı bir hastalık olduğu için oldukça tehlikeli ve risk taşıyan bir hastalıktır. Vücudun her yerinde bulunan siğiller arasında en önemlisi genital bölgede çıkan siğillerdir. Hayati önem arz etmektedir.

Genital bölge siğili tedavisi geç kalındığı sürece rahim ağzı kanserine yol açmaktadır. Siğillerin bulaşmasında bir sürü faktörler bulunmaktadır. Mesela; ayakta çıkan siğiller plaj kenarlarından, banyolardan, spor salonlarından veya havuzlardan bulaşabilir sadece genital bölgedeki siğiller cinsel temasla bulaşır. Balık, et ve kümes hayvancılığıyla uğraşan insanların ellerinde diğer mesleklerle uğraşanlara göre daha çok görülmektedir. Elde hasar, yara, çizik ve zedelenme varsa siğilin bulaşması çok kolaydır. Doktor gözetimi altında tedavi edilmelidir. Bağışıklık sistemiyle çok alakalı bir hastalık olduğu için erken teşhis çok önemlidir.

Siğil, gebelerde, çocuklarda ve gençlerde çok sık görülmektedir. Siğilin oluşmasındaki en önemli etkenlerden bazıları stres, depresyon ve psikolojik nedenlerdir. 10 ile 20 yaşları arası siğilin çıkmasındaki en önemli yaş grubudur. Siğil günümüzde fazla dikkat edilmeyen bir hastalık olduğu için vücutta kendi üremesinden daha çok kişilerden bulaşmaktadır. Arkadaşlar arasın da ortak eşya kullanan ve suyla fazla uğraşan kişilerde daha sık görülmektedir.

Siğil hastalığının tedavisi artık çok kolay ve çok çeşitlidir. Hastalara ilk önce karbondioksit lazer tedavisi uygulanmaktadır. Bu tedavi yöntemi siğili buharlaştırarak o bölgeden yok etmektedir. El, ayak ve genital bölgede tekrarlayan siğiller için karbondioksit lazer tedavisi önerilmektedir. Fakat bir de pastal yapay tedavi yöntemi vardır.

Bu yöntem sadece el ve ayak siğilleri için kullanılmaktadır. Cerrahi bir yöntem olmadığı için genital bölgedeki siğiller için kullanılmamaktadır. Pastay lazer tedavisinin dezavantajı çok seanslı bir tedavi olmasıdır. Siğiller tedavi sonrası vücutta tekrar çıkma yapabiliyor. Hastanın tekrar doktora başvurması gerekir. Siğillerin bulaşmasına göre yaklaşık yüzde 80 den fazla çeşidi vardır. Siğiller genellikle kahverengi ve tenin renginde olmaktadırlar. Vücutta çıkan siğillerle asla oynanmamalı o bölgeyi kavlatmamalı ve kopartılmamalıdır. Hasta kendi kendine siğili yakmayı kesinlikle denememelidir.

HASTALIK PLANTAR SİĞİLİ

Tezahürü: Viral orijinli ayak tabanında olan üst deriye ait bir tümör.   Semptomlan: Ayak tabanında siğil teşekkül etmesi, genellikle birden fazla siğilden oluşan granüler bir yüzey.   Reiki Tedavisi: Yumuşatmak için ayağı her gün otuz dakika suda bırakın, sonra E vitamini yağı uygulayın, ondan sonra tüm bedene ve ayaklara Reiki verin. Siğilin üzerine sargı bezi uygulayın. Siğilin üzerine yeşil papaya suyu sürmenin faydası görülmüştür.   Beslenme İhtiyaçtan: İncir ve kuşkonmaz.   Vitaminler: A, B kompleks, E.   Homeopatik Doku Tuzlan: Kali Mur.   Tıp: Ayak hastalıkları mütehassısı.   Zihinsel Neden: Siğilin yeri bireyin başka psikofiziksel geriliminin tezahürü ile ilişkili olabilir. Mütekabil beden kısmını bulmak için refleksoloji kartından yararlanınız. Anlayışınızın kaynağına duyulan öfke, geleceğe yansıtılan düş kırıklığı.   Tavsiye Edilen Onaylama : Güvenle ve huzur içinde ilerliyorum. Yaşam sürecine güveniyorum ve kendimi hayatın akışına bırakıyorum.

Genital Siğil Tedavisiyle İlgili Bilmeniz Gerekenler

Eğer genital siğillerinizden kurtulmak için bir tedavi yöntemi arıyorsanız en iyisini bulmak için araştırma yapmanız gerekecektir. Siğillerinizden evde kendi kendinize kurtulabilir ya da bir hekime başvurabilirsiniz. Ancak herkes bazen oldukça masraflı olabilecek bu tedavinin masrafını karşılayamayabilir. Ayrıca bazen insanlar rahatsızlıklarından utandıkları için doktora gitmek yerine kendi kendilerine tedavi yöntemlerini denemeyi seçebilirler. Eğer siz de kendi kendinize siğillerinizden kurtulmak istiyorsanız hangi tedavinin sizin için en iyisi olacağına karar vermeli ve bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmalısınız.

Eğer genital siğil tedavisi konusunda biraz araştırma yaptıysanız birçok tedavi yöntemi olduğunu zaten görmüşsünüzdür. Peki size en uygun olanın hangisi olduğunu nasıl bileceksiniz? Her şeyden önce eğer bir krem ya da bitkisel ürün satın alacaksınız mutlaka Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı bir ürünü tercih etmelisiniz. Siğillerinizden kurtulmaya çalışırken başka cilt problemleri yaşamak istemezsiniz, değil mi?

İkinci olarak satın alacağınız ürün ya da tedavi yöntemini daha önce uygulamış olan kişilerin olumlu görüş bildirmiş olmalarına dikkat etmelisiniz. Sadece ürünün kendi sitesinde yazan “kullananlar ne dedi” kısmına bağlı kalmayın, araştırın. Böylece ürün ya da yöntemin ne kadar işe yaradığı konusunda bir fikir edinebilirsiniz.

Eğer alternatif bir tedaviyi tercih ediyorsanız mutlaka içeriğini bilmelisiniz. Bitkisel bir ilacın içeriğinde yalnız ve yalnızca bitkiler bulunmalıdır. En ideali organik bitkilerden üretilmiş kremlerdir. Bu şekilde en azından yan etki riskini azaltmış olursunuz.

Ayrıca size bu tedaviyi öneren kişi/şirketin uzun zamandır bu işi yapıp yapmadığına da dikkat etmelisiniz. Eğer bu şirket/kişi uzun zamandır ortalıklarda ise bu ürün ya da tedavi yönteminin kalitesine işarettir. İşe yaramayan ürünler pazarlayan kişi ya da şirketler genelde kısa sürede işten çekilir.

Genital siğillerinizi tedavi ederken kendinize de iyi bakmanız gereklidir. Taze organik meyve ve sebzeleri tüketin. İyice dinlenin ve vücudunuza iyileşmesi için zaman verin. Toksinleri atabilmek için su için. Human Papilloma Virus kapabileceğiniz ortamlardan uzak durun. Eğer genital siğiliniz varsa mutlaka pamuklu iç çamaşırları giymelisiniz.

Eğer yukarıda saydığımız tavsiyeleri tutarsanız evinizin konforunda kendi kendinize genital siğillerinizden kurtulabilirsiniz. Seçeceğiniz tedavi yöntemindeki talimatları uygulayın ve genital siğillerinizden kurtulana kadar devam edin.

Siğil Nedir

Siğil esasında bir virüs rahatsızlığıdır. Human papilloma virüs denilen bir virüsün insana bulaşması ile oluşan ve deride bazı et beni şeklinde dokuların meydana gelmesine sebep olan bulaşıcı bir rahatsızlıktır. Birçok insanda vücudunun belli yerlerinde siğiller vardır. Çocuklar siğile daha yatkındır. Bulaşıcı olduğu için riskli sayılabilir ama genital siğiller hariç hayati tehlike doğuran bir hastalık değildir. Genital bölge siğillerinde kanser riski ihtimali olduğu için onlar tehlikeli olabilir. Genital siğiller dışında daha birçok siğil çeşidi vardır. Yüzde, elde, ayakta çıkan siğiller gibi vücudun her noktasında siğiller ortaya çıkabilir.

Virüsler nereye bulaştı ise o bölgede siğil ortaya çıkabilir. Bu da genellikle temasla ortaya çıkar. Ya da ortamda virüsün olması nedeni ile mesela plaj, havuz kenarları, gibi yerlerde dolaşırken virüs bulaşabilir. Ama virüsün bulaşabilmesi için deride yara veya kesik bulunması gerekir. Sağlam deriden kolaylıkla girmez. Bu yüzden et, balık ya da kümes hayvanları ile uğraşan, ıslak iş yapanlarda da siğil fazlaca görülmektedir. Siğil virüsünün seksen taneden fazla çeşidi olduğunu söyleyen uzmanlar siğilin çeşidinin bulaştığı yere göre değiştiğini belirtiyorlar. Genellikle çocuklar ve genç insanlarda görülmektedir. Daha çok elde ve yüzde rastlanmaktadır. İki ya da üç mm. çapında kahverengi, ten rengi ya da pembe renkte küçük hafif çil havasında olabilir. Pek çok çeşidi bulunan siğillerin tedaviden sonra tekrar ortaya çıkma riski vardır.

Kişide ne kadar virüs bulunduğunu belirlemek mümkün olmaz. Bu ancak takiple anlaşılabilir. Siğil kendiliğinden gerileyen bir rahatsızlıktır. Bazı siğiller çıktıktan sonra birkaç ay içinde kendiliğinden kaybolabilir. Bunun aksine yıllarca iyileşmeyen siğiller de vardır. Ama genellikle tedavi edilmesi gerekir. Siğil tedavisi sabır gerektirir. Tedavinin değişik türleri vardır. Basitçe ağızdan ilaç alınarak ya da iğne yoluyla tedavi edilmemektedir. Bunun yerine hasta olan noktayı yok etmek gerekmektedir.

Bunun bazı yöntemleri vardır. Bunlardan bazıları şunlardır:

*Dışarıdan sürülerek uygulanan asitler,

*Virüsü zayıflatan ya da bağışıklık sistemini kuvvetlendiren maddeler,

*Cerrahi yöntemler,

*Dondurma yöntemi,

*Yakma yöntemi,

*Nadiren de olsa lazer yöntemi

uygulanan başlıca tedavi yöntemleridir.

SİĞİL NASIL BULAŞIR? NASIL KORUNMALIDIR?

Siğil insan derisinin üst tabakasında çıkan nasır görünümlü bir virüs hastalığıdır. Elde, parmakta, tırnak çevresinde çıkan siğiller tırnak yeme alışkanlığı olan çocuklar da çok rastlanılmaktadır. Ayak tabanında görülen siğiller diğer siğillere göre içine gömülü olduğu için vücut ayaklara basınç yaptıkça ağrı hissi verebilir. Ayak tabanında görülen siğillerde siyah renkli kanama odaklı noktacıklar görülebilir. Ağrı hissi siğilin ebadına ve derinliğine göre değişmektedir. Sayıları oldukça fazla olan şekilleri düz ve batık olan siğiller oldukça yumuşak olup saçta ve yüzlerde çok görülmektedir.

Düz olduklarından dolayı gözden çok kaçmaktadırlar. Özellikle bayanlar da vajinal bölgede bulunan siğiller servix iç kısımlarında görülüp önlem alınmadığı sürece rahim ağzı kanserine yol açmaktadır. Bayanlarda çok eşlilik gibi durumlarda korunma yapılmadan ilişkiye girilmesi halinde genital bölge siğiline çok rastlanılmakla beraber kansere kadar yol açmaktadır.

Siğil nasıl bulaşır?
Siğilleri olan kişilerin ellerinde eğer yara varsa tahriş olmuşsa ve zedelenmişse o ellerindeki siğiller bir tokalaşma esnasında karşı tarafa bulaşabilir. Hemen bulaştığı anlaşılmaz uzun bir kuluçka döneminin ardından belirlenmeye başlarlar. Siğiller arasında bulaşması en hızlı olan ve en tehlikeli olanı genital siğilidir. Bulaşması sadece ilişkiyle olup ilk kez ilişkiye girenler için bulaşma riski % 50 olup bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler için ise bu ihtimal daha yüksektir.

Siğilin tedavi yöntemi nasıldır?
İnsanın vücudunda bulunan siğillerin tedavisi artık kolay olup 100’ü aşkın tedavi yöntemi vardır. Fakat bu tedaviler hastanın bağışıklığına, yaşına, siğilin tipine, siğilin bulunduğu yere ve maddi imkânlara göre değişmektedir. Evde kontrolünde siğilin üzerine sürülmesi için verilen ilaçlar biraz sabır gerektirmektedir. Düzenli kullanım sürecinde ilaçlar tedaviye yanıt vermektedir. Siğilleri yok etmede en başarılı yöntem elektro koterlerle yakma ve dondurma yöntemidir. En kolay yöntem ise pulse dye lazer yöntemidir. Bir iki dakikalık yöntemdir. Lazer tedavisinden sonra siğilli derinin bulunduğu bölgede hafif şişme ve renk değişimi olabilir fakat korkulacak bir durum değildir. Basit olan siğiller 1 veya 2 seans sonrasında normale dönmektedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp