Biber

BİBER AÇIKLAMA 1

A vitamini, B1-B2 vitaminleri, nikotilamidasidi, C vitamini, sodyum, potasyum, kalsiyum, demir, bakır, fosfor ihtiva eder. Dispepside, dizanteride, bağırsak fermantasyonlarında, rahim kanamalarında, mide ve bağırsak gazlarını giderici, bakterileri yok edici (dolayısı ile ülseri tedavi edici) mide tembelliğinde, ishal kesici, terletici, zekayı güçlendirici, mide ifrazatını artırıcı, dolaşım yetersizliğinden meydana gelen rahatsızlıklarda, kusmayı önleyici, cinsi arzuyu artırıcıdır. Acı biber bakterisittir, ülseri iyileştirir.

Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 2 gr biber konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Fazlası halsizlik, mide bulantısı, karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları yapar, egzama, yüksek tansiyon, üremi, damar sertliği, sistit, basur, varis ve gastriti olanlar kullanmamalıdır.

Haricen: Romatizmada, eklem yerleri iltihabında, iltihap giderici olarak, grip ve soğuk algınlığında, nevralji ve lumbagoda faydalıdır.

Kullanılışı: 10 gr biber 60 gr ispirtoda eritilir, deri üzerine masaj yapılır veya lapa şeklinde konur.

Çocuğu olmayan kadınlarda acı biber soğanla pişirilir, zeytinyağı ile lapa haline getirilir, kasıklara bağlanır veya kırmızı biber yakılır alttan tütsü yapılır.

Kırmızı Biber (Salçalık): 100 gr toz biberde 318 kalori, 12 gr protein, 17,5 gr yağ, 25 gr posa, 148 mg. Kalsiyum, 293 mgr fosfor, 2014 mg potasyum, 4160 gr vitamin A 0,33 mg vitamin Bl, 0,9 mg vitamin b2,9 mg niasin ve 6 mg vitamin C ihtiva eder.


BİBER AÇIKLAMA 2

Özellikleri


• Sivri ve dolmalık olmak üzere iki türü tanınır .

• Tropik iklim bitkisidir.

• Çok miktarda yenirse zehirlenmelere sebep olur.

• Karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına sebep olabilir.

Faydaları

• Kan dolaşımını hızlandırır,

• Romatizmal hastalıkları için şifa vericidir.

• Eklem iltihaplarını kurutur.


BİBER AÇIKLAMA 3

Gaz söktürücü:
Yemek arasında yenen biber gaz söktürür. iştah açıcı: Yemekle beraber yenen yeşil biber iştah açar. Hazım kolaylaştırıcı: Yemekle beraber yeşil biber hazmı kolaylaştırır. Vücudu kuvvetlendirici ve ısıtıcı: Yemekle beraber yenen yeşil biber, vücuda kuvvet verir ve içerisini ısıtır (tatlı biber de). İdrar artırıcıt'Yerıen yeşil biber idran artırır. Biber, biberiye ile beraber kaynatilıp balla tatlandınlarak içilir.

Cilt güzelleştirici: Biber sapı kaynatıhp balla tatlandınlarak içilir. Ve bu çayla cilt yıkanır. Zekayı artırıcı: Biber yemek zekayı artırır. Hayız söktürücü: Biber kaynatılıp balla tatlandınlarak içitir. Yeşil biber yenir. Dalak yarası: Biber kaynatı1ıp balla tat1andınlarak içilmeye devam edilir. Stres: Biberi çiğ yemek Endorphinin salgısını harekete geçirir. Kişiye mutluluk verir.

Tavsiye

Biber; hem yeşilliktir, iştah açar, hem yemektir, vücuda kuvvet verir. Biberin sapını ve çekirdeğini de yiyiniz, asıl kuvvet veren kısımlarını çöpe atmayınız. Her şeyin olduğu gibi, biberin de aşırısı zararlıdır.


BİBER AÇIKLAMA 4

Hayatımızdaki Yeri


Yemeklere ve salatalara lezzet katan biberin, beslenmemizdeki rolü inkar edilemez. Yeşil sivribiber, dolmalık biber, salçalık biber gibi çeşitleri, mutfağımızdan eksik olmaz. Çiğ olarak tüketildiğinde, besin değeri daha fazladır.

Yararları

a) Taze iken yeşil ve çoğu acı olan meyvesi sebze ve baharat olarak kullanılır.

b) Yeşil sivribiber, C vitamini ve bilhassa nadir yiyeceklerde bulunan P ve K vitaminlerini içerir.

c) P vitamini ile damarları yumuşatır, kanamaları önler. K vitamini ile de kanın pıhtılaşma kabiliyetini artırarak kanamaları durdurur.

d) A, B, D vitaminlerini bir arada içeren nadir sebzelerimizdendir.

e) Kırmızı biber, kolesterolü düşürür.

f) Vücudun günlük ihtiyacı olan Beta Karotenin tamamı ve C vitamininin 2 katını içermektedir.Bu nedenle, çeşitli kanser tiplerine ve kardiyovasküler hastalıklara karşı koruyucu özelliği vardır.

g) Soğuk algınlığı belirtilerini hafifletebilir ve ağrıyı kontrol altına alabilir.

h) Kalp krizi riskini azaltır

i) Felce karşı koruyucu özellikler taşır.

j) Bronşite olumlu etki yapar.

k) Eklem iltihabı ağrılarına iyi gelir.


Kimlere Yaramaz


a) Acı biber fazla yenirse, mide ve böbrek iltihaplanmasına neden olabilir.

b) Halsizlik,kusma, ishal gibi şikayetler ortaya çıkabilir.

c) Safra kesesine zarar verebilir.

d) Mide ve bağırsak rahatsızlıkları olanların uzak durması gerekir.

e) Hemoroit üzerinde, biber kadar olumsuz etki yapan sebze yoktur.


BİBER AÇIKLAMA 5

(Yeşil Veya Kırmızı Biber)

Avitamini, B1-B2 vitaminleri, nikotilamidasidi, C vitamini, sodyum, potasyum, kalsiyum, demir, bakır, fosfor ihtiva eder. Dispepside, dizanteride, bağırsak fermantasyonlarında, rahim kanamalarında, mide ve bağırsak gazlarını giderici, bakterileri yok edici (dolayısı ile ülseri tedavi edici) mide tembelliğinde, ishal kesici, terletici, zekayı güçlerıdirici, mide ifrazatını artırıcı, dola-şım yetersizliğinden meydana gelen rahatsızlıklarda, kusmayı önleyici, cinsi arzuyu artırıcıdır. Acı biber bakterisittir, ülseri iyileştirir. Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 2 gr biber konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3. bardak içilir. Fazlası halsizlik, mide bulantısı, karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları yapar, egzama, yüksek tansiyon, üremi, damar sertliği, sistit, basur, varis ve gastriti olanlar kullanmamalıdır.

Haricen: Romatizmada, ekı em yerleri iltihabında, iltihap giderici olarak, grip ve soğuk algınlı-ğında, nevralji ve lumbagoda faydalıdır.

Kullanılışı: 10 gr biber 60 gr ispirtoda eritilir, deri üzerine masaj yapılır veya lapa şeklinde konur. Çocuğu olmayan kadınlarda acı biber soğanla pişirilir, zeytinyağı ile lapa haline getirilir, kasıklarabağlanır veya kırmızı biber yakı-lır alttan tütsü yapılır


BİBER AÇIKLAMA 6

Özellikleri

• Sivri ve dolmalık olmak üzere iki türü tanınır.

• Tropik iklim bitkisidir.

• Çok miktarda yenirse zehirlenmelere sebep olur.

• Karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına sebep olabilir.

Faydaları

* Kan dolaşımını hızlandırır.

* Romatizmal hastalıkları için şifa vericidir.

* Eklem iltihaplarını kurutur.


BİBER AÇIKLAMA 7

Biber (Perper, Capsicum annuum, İsot)

Bir sebze türüdür. Taze iken yeşil ve sarımsı bir meyvesi bulunan biberin tatlı ve acı türü bulunmaktadır. Baharat olarak da kullanılır. Çokça C vitamini içermektedir. Özellikle kırmızı biberin kansere karşı koruyuculuğu kanıtlanmıştır. Biber, bolca antioksidan içermektedir.

Faydaları: İştah açar ve hazmı kolaylaştırır. Mideyi kuvvetlendirir. Cinsel istek uyandırır.Uyarıcı etkisi vardır. Vücudun zinde kalmasını ve bazı toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Birçok iç hastalıklara ve yaralara iyi geldiği bilinmektedir.Bazı kanser türlerinin oluşumunu önler, antioksidan özellikler gôsterir.


BİBER AÇIKLAMA 8

Yeşil biber C vitaminince oldukça zengindir. A vitamini, B vitaminIeri, protein, karbonhidrat, kalsiyum, fosfor ve demir içerir. "Capsicin" adlı maddeden dolayı acılık olur.

İştahı açar.

Hazmı kolaylaştırır.

Mide hastalıklarına faydalıdır.

Gaz söktürücü etki gösterir.

Cinsel arzuları artırır.

Ağız salyasını artırır.
İdrar söktürücü etkisi vardır.

Terletici etkisi vardır.

Şeker hastalığı için faydalıdır.

Cildi güzelleştirir.

Zekaya faydası vardır.

Acı Pul Biber: Portakaldan daha fazla C vitamini içerdiği kabul edilir. Zona hastalığının sebep olduğu ağrıları dindirmek için hazırlanan kremlerde kullanılır.

Kullanılışı 1: Sebze olarak çiğ veya pişirilerek tüketilir.

Kullanılışı 2: Baharat olarak kullanılır. Acı biberden uzun süre fazla tüketilirse sindirim sistemine ararlı. etki gösterebilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp