Ünlü Kitap Yazarları

Ünlü Kitap Yazarları Yaptıkları Ve Ülkelerine Ve Dünya ya Kazandırdklarıyla Ünlü Olmuş Şahıslardır.Aşağıda Türk Ve Yabancı Yazarlar Bulunmaktadır.Lütfen Makaleyi Okuyunuz.

YABANCI YAZARLAR

Molıere, jean baptiste
Posted by admin in Yabancı Yazarlar
Doğum ve Ölüm Tarihi 1622-1673
Fransız komedi yazarıdır. Paris’te doğdu. Hukuk öğrenimi gördü. Ancak tiyatro hayatına girdi, aktörlük yaptı. Şehir şehir gezerek, oyunlar sundu. Hem yazıyor hem oynuyor hem de tiyatro grubunu yönetiyordu.

O dönemin komedi anlayışının yalnızca güldürmeyi amaç edinmesine rağmen o, güldürürken düşündüren bir komedinin çığırını açmıştır. Sayısı yirmiyi geçen eserlerinde Moliere, insanlığın gülünç yanlarını en doğal, en yalın, ancak en geniş bir biçimde yansıtmıştır. Moliere’in karakterleri, mizah dolu gerçek kisilerdir.

Eserlerini, gülünç gelenekler ve toplumsal aksaklıklar üzerine oturtmuştur. Kibarlık budalalarını, hastalık hastalarını, cimrileri, züppe soyluları, bilgisiz ve şarlatan doktorları, bilgiç kadınları, iki yüzlüleri büyük bir başarıyla canlandırmıştır.

Başlıca eserleri
Gülünç Kibarlar, Kocalar Mektebi, Kadınlar Mektebi, Zorla Evlenme, Tartuffe, Adamcıl, Zoraki Hekim, Cimri, Kibarlık Budalası, Hastalık Hastası, Scapin’in Dolapları

Temmuz 10th, 2008
Zweig stefan
Posted by admin in Yabancı Yazarlar, Yabancı Şairler

Doğum ve Ölüm Tarihleri 1881-1942
Avusturyalı roman, oyun yazarı ve şairdir. Viyana’da doğdu, iyi bir eğitim gördü. Tarih, psikoloji ve Germanistik öğrenimi yaptı. Edebiyat çalışmalarına çeviriler yaparak başladı. Özellikle Belçikalı şair Emile Verhaeren’in duygulu şiirlerini büyük bir başarıyla aktardı. Şiir de yazıyordu.

Birinci Dünya Savaşı çıktığında Zvveig, aydınların fikirleri çevresinde birleşmeleri fikrini savundu. 1934′te Londra’ya yerleşti, ingiliz uyruğuna geçti. Brezilya’nın Petropolis şehrine yerleşti. Karısıyla birlikte orada intihar ettiler. Stefan Zvveig, bir fikir adamı, bir tarihçi, metotlu düşünen bir insan, ruh çözümlemelerini büyük bir dikkatle ve Freud’un koyduğu temelere dayanarak başaran bir romancı olarak dünya edebiyatının sayılı isimlerindendir.

Başlıca eserleri
Üç Büyük Usta (Balzac, Dickens, Dostoyevski), Kendileri ile Savaşanlar, Kendi Hayatının Şiirini Yazanlar, Yıldızın Parladığı Anlar, Marie Antoinette, Yürek Çöküntüsü, Acımak, Korku, Bir Kadının 24 Saati, Dünün Dünyası I”

Temmuz 10th, 2008
Zola, emile
Posted by admin in Yabancı Yazarlar

Doğum ve Ölüm Tarihleri 1840-1902
Fransız roman yazarı ve natüralist roman akımının en kuvvetli öncüsüdür. Paris’te doğdu. Öğrenimini Paris’te tamamladıktan sonra yazı hayatına atıldı. Romancılığının yanı sıra, Dreyfus Davası’nın ateşli bir savaşçısı oldu. Bu yüzden hapse girdi. Haklı olduğu anlaşıldı. Bir sabah odasında hava gazından zehirlenmiş olarak bulundu.

Zola, bütün eserlerinde kalıtım kanunlarının toplum üzerindeki etkilerini incelemiş, romanlarındaki kahramanları bu açıdan görmüştür. Üslûbunun sistemli aşırılıkları, betimlemelerinin çapkınca çıplaklığı dolayısıyla çok kez saldırıya uğrayan Zola, yine de Fransız edebiyat tarihinde geniş bir yere sahiptir. Şair ruhlu, içli bir yaradılışı vardır.

Başlıca eserleri
L’Assomoir, Bir Aşk Sayfası, Nana, Eser, Toprak, Doktor Pascal, Gerçek, Meyhane, Rahip Mouret’in Günahı, Therese Raquin, Tohum Yeşerince, itham Ediyorum

Temmuz 10th, 2008
Wılde, oscar
Posted by admin in Yabancı Yazarlar
Doğum ve Ölüm Tarihi 1856-1900
Ünlü İngiliz şair ve tiyatro yazarıdır. Aslen İrlandalıdır. Dublin’de doğdu. Oxford Universitesindeyken şiir yazmaya başladı, 25 yaşındayken de kitap halinde yayımladı. Ama umduğu ilgiyi bulmadı.Amerika’ya gitti, orada sanat, estetik, şiir konulu konferanslar verdi. Bu arada piyes yazmaya başladı.

Fransızca olarak yazdığı, konusunu İbrani tarihinden alan “Salome” trajedisi, büyük ilgiyle karşılandı. Eser, Paris’i yerinden oynatırcasına tutundu. Oysa aynı eser, kendi ülkesinde ahlaka aykırı görülürek yasaklanmıştı. Fransa’ya yerleşti. Paris’te öldü.

Oscar Wilde, ingiliz Edebiyatı’nda önemli bir yer tutan, kendini şöhretin zirvesine çıkaran oyunlar yazdı, içinde bulunduğu toplumun aksak yanlarını, gelenek ve görenekleri insafsızca hicvetti. Nükteli, alaylı ve insanları iğnelemekten hoşlanan bir dil özelliğine sahiptir.

Başlıca eserleri
Şiirler, Vera (Oyun), Mutlu Prens, Dorian Gray’in Portresi (Roman), Salome (Oyun), Leydi Vindermer’in Yelpazesi (Oyun), Önemsiz Bir Kadın (Oyun), İdeal Koca (Oyun), Reading Zindanı Baladı (Şiirler), Narlı Bahçe

Temmuz 10th, 2008
Voltaire, françois marie arouet
Posted by admin in Yabancı Yazarlar
Doğum ve Ölüm Tarihleri 1694-1778
Fransız düşünür ve yazarıdır. Paris’te doğdu. Cizvit papazlarının yönettiği bir koleji bitirdikten sonra, hukuk öğrenimi gördü. Özgür düşünceleri ve baskıya, gericiliğe karşı olması yüzünden hapse atıldı. Hapisten çıktıktan sonra düşünceleri, onu bu kez Fransa dışında yaşamaya itti. ingiltere, Almanya ve isviçre’de kaldı. 15. Louis’nin ölümünden sonra Paris’e dönüşünde, büyük törenlerle karşılandı. Ancak üç ay geçmeden öldü.

Voltaire, hayatı boyunca özgürlük, hoşgörü ve devlet işlerinde doğruluk adına savaşmıştır. Fransız ihtilali’ne ışık tutan düşünceleriyle, gericiliğe karşı amansız düşmanlığıyla, ilericiliğiyle, dünyanın en karakteristik filozof yazarlarından sayılır. Şiir, eleştiri, mektup, tarih, felsefe, öykü, roman, tiyatro türlerinde pek çok eser vermiştir.

Başlıca eserleri
Oedipe (Trajedi), Henriade (Destan), Brutus (Trajedi), İngiltere Mektupları, Charles Xll’nin Tarihi, Zaire (Trajedi), Felsefe Mektupları, Zadig (Roman), Louis XIV. Asrı, Törelerin Üzerine Deneme, Candide (Roman), Felsefe Sözlüğü

Temmuz 10th, 2008
Verne, jules
Posted by admin in Yabancı Yazarlar
Doğum ve Ölüm Tarihi 1828-1905
Fransız roman yazarıdır. Nantes’de doğdu. Paris’te öğrenim yaptı. Tiyatro oyunlarıyla yazarlık hayatına başladı. Yaşadığı dönem, icatlarla, keşiflerle, büyük denizlere seferlerle dolu bir dönemdi. Bu şartlar altında Jules Verne, hayale dayanan bilimsel buluşlar üstüne kurulan romanlara yöneldi. 1863′te yayınlanan “Balonda Beş Hafta Seyahat” adlı eseriyle yeni bir çığır açmış oldu.

Jules Verne, eserlerini kaleme almadan önce, o konudaki bilim, fen ve teknik kitapları, derinlemesine okuyup deneyler yaptığı, edindiği bilgileri hayal gücüyle derinleştirdiği için, hayal ettiği şeyler, günümüzde birçok icat ve keşfin yolunu açmıştır. Verne’in romanları, eğlendirici, heyecan verici, sürükleyici olduğu kadar, okuyanlara yeni bilgiler de vermektedir.

Başlıca eserleri
Deniz Altında Yirmi Bin Fersah, Kaptan Grant’ın Çocukları, Dünyanın Merkezine Yolculuk, Seksen Günde Dünya Gezisi, Misel Strogof, Afrika Ormanlarında, Ay’a Yolculuk, Karanlık Ülke, Esrarengiz Ada, iki Sene Mektep Tatili

Temmuz 10th, 2008
Twaın, mark
Posted by admin in Yabancı Yazarlar
Doğum ve Ölüm Tarihleri 1835 -1910
Amerikan edebiyatının en büyük mizah yazarıdır. Asıl adı Samuel Langhorne Clemens’dir. Missouri’de doğdu. Henüz on iki yaşındayken babasını kaybetti. Bir matbaaya mürettip olarak girdi. Birçok gazetede çalıştı. On yedi yaşındayken, nehirde işleyen gemilere miçoluk yaptı, kaptanlığa kadar yükseldi.

Batı Amerika’da maden kamplarında çalıştı. New York’ta bulunduğu yıllarda, bir turist kafilesiyle dünya turuna çıktı. Bu arada Türkiye’ye de uğradı. İstanbul hamamları ve Boğaziçi kıyıları ile ilgili yazıları dikkate değerdir.

Yazılarında kullandığı “Mark Tvvain” takma adını, gemicilerin suyu iskandil ederken kullandıkları ‘mark tvvain’ (iki kulaç) deyiminden almıştır.Mark Tvvain, mizah edebiyatının en ünlü yazarlarından biridir. Olayları, kişileri, görünümleri anlatmada, kendine özgü bir dil kullandı. Çocukluk ve gençlik anılarını, ince ve alaylı üslûbu, özellikle konuşmalarda gösterdiği üstün başarı ile dile getirdi.

Başlıca eserleri
Tom Savvyer’in Maceraları, Mississipi’de Yaşam, Küçük Prens ve Sokak Çocuğu, Huckleberry Finn’in Maceraları, Kral Arthur’un Sarayında Bir Amerikalı, Esrarengiz Yabancı, Çalınan Taç

Temmuz 10th, 2008
Swıft, jonathan
Posted by admin in Yabancı Yazarlar
Doğum ve Ölüm Tarihleri 1667-1745
İngiliz roman yazarıdır. Dublin’de doğdu. İrlanda’ya yerleşmiş bir ingiliz ailenin oğludur. Yedi yıl kolejde okudu. Daha sonra katip olarak çalışmaya başladı. Öğrenimini tamamladıktan sonra, yergi türündeki eserlerini vermeye başladı.

Bir kiliseye rahip olarak girdi. Yüksek mevkilere çıkamadığı için
Sivastopol Savaşı nedeniyle, “Sivastopol” adlı eserini yazdı. Askerlikten ayrılarak uzun bir geziye çıktı. Rusya’ya dönüşünde, J.J. Rousseau’nun eğitim anlayışına uygun, örnek bir köy okulu açtı. Yeniden köyüne yerleşti ve bu kez kendini tümüyle edebiyata verdi.

Eserlerinde insanlığın çeşitli sorunlarına değinen Tolstoy’un dünya çapında bir sanat ve fikir değeri vardır. Eserlerinde, ülkesinin toplumsal, siyasal çalkantılarını, halkının yaradılışını, yaşayışını büyük bir ustalıkla yansıtmıştır.

Başlıca eserleri
Teknenin Masalı, Örf ve Adetlerde Yenilik, Dilin Geliştirilmesi İçin Bir Tasarı

Temmuz 10th, 2008
Stendhal
Posted by admin in Yabancı Yazarlar
Doğum ve Ölüm Tarihi 1783-1842
Büyük Fransız romancılarındandır. Grenoble’da doğdu. Küçük yaşta annesini kaybetti ve onu, babasının yakınları büyüttü. Sevgiden yoksun büyüdüğü için, duygusallığı daha da arttı. Sevgi ve nefret, aşırı şekiller aldı.

Stendhal, fen kolunu birincilikle bitirdikten sonra, bir süre memur olarak çalıştı. Asker oldu. Rahatsızlığı nedeniyle ordudan ayrıldı. Paris’te sanat hayatına atıldı. Almanya’ya gittiği sırada, çok sevdiği bir kasaba olan Stendhal adını kendine takma ad olarak aldı. Edebi incelemeler, müzik ustaları üzerine araştırmalar ve romanlar yazmaya başladı. 1830′da İtalya’da konsolos oldu.

Paris’te öldü.Stendhal üslûp sahibi, romanda tahlile çok yer veren, ruh hallerinin gözleminde büyük başarı gösteren, mantık yapısı çok kuvvetli bir yazardır. Derin bir psikologdur.

Başlıca eserleri
Kırmızı ve Siyah, Parma Manastırı, Racine ve Shakespeare, Roma’da Gezintiler.

Temmuz 10th, 2008
Steınbeck, john
Posted by admin in Yabancı Yazarlar
Doğum ve Ölüm Tarihi 1902-1968
Amerikalı roman ve öykü yazarıdır. Kaliforniya’nın Salinas bölgesinde doğdu. Üniversitede okudu. New York’ta gazetecilik yaptığı sıralarda yazmaya başladı. İlk romanı “Altın Kupa”dır. Ününü yayan eseri 1937′de yazdığı “Fareler ve İnsanlar’dır. Bu eser piyesroman diye anılan konuşmalı şekilde yazılmıştır.

Eserlerinde natüralist bir gerçekçilik, hayal gücüne dayanan bir gözlem kudreti, insancıl bir alaycılık vardır. Günümüzde dünyanın, en çok okunan, 234 Şairler ve Yazarlar beğenilen romancılarının başında gelmektedir. Eserlerinde insanları çok iyi incelemiştir. 1962 yılında Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanmıştır.
Altın Kupa, Cennetin Doğusu, Bilinmeyen Bir Tanrıya, Yukarı Mahalle, Bitmeyen Kavga, Al Midilli, Fareler ve insanlar, Gazap Üzümleri, Ay Battı, Sardalya Sokağı, Aşk Otobüsü, İnci, Alev, Cennet Yolu, Uğurlu Perşembe

TÜRK YAZARLAR

ÜNLÜ TÜRK YAZARLARI

FAZIL HÜSNÜ DAĞLARCA

İstanbul'da doğdu. Harp Okulu'nu bitirdi. On beş yıl görev
yaptıktan sonra ordudan ayrıldı. Çalışma Bakanlığı'nda iş
müfettişliği yaptı.
Dağlarca, kendisinin konularına göre 'ayrı yaklaşımlar',
'bağımsızlık savaşı', 'toplum', 'karşı duvar dergileri', 'yeryüzü',
'uzay', 'çocuklarda' diye yedi bölüme ayırdığı yapıtlarında
şunları dile getirir: Çocuk duygularından, çevresinden
başlayarak evrene ve tanrıya kadar uzanan duyarlık,
toplumsal boyutlu duygu ve düşünceler, sömürgenliğe karşı
yeryüzü yurttaşlığı, destansı söyleyişli ulusal duyarlık ve
övünç, çocuklarla ilgili temalar... Bütün bu yeni bakış, arayış
ve deyişlerle; değişik duyarlığı ve içtenliğiyle adını 'Yirminci
Yüzyıl Türk Edebiyatı Tarihi'nin doruğuna yazdıracak olan
Dağlarca, özgün ve ölümsüz bir şair olarak yaşayacaktır
REŞAT NURİ GÜNTEKİN
1889'da İstanbul'da doğdu. İlköğrenimini Çanakkale'de yaptı. Çanakkale İdadisi'nde, Mekteb-i Sultani'de (Galatasaray Lisesi) ve İzmir'de bir Fransız okulunda okudu. 1912'da Edebiyat Fakültesi'ni bitirdi. 1916-1919 arasında İstanbul'da Vefa ve Erenköy Liselerinde öğretmenlik yaptı. 1931'e kadar çeşitli liselerde Türkçe, Fransızca, Edebiyat, Felsefe ve Pedagoji dersleri verdi. Ardından Milli Eğitim Bakanlığı müfettişi oldu. 1939'a kadar Anadolu'yu dolaştı. 1939-1943 arasında Çanakkale milletvekili, 1950'da Paris Kültür Ataşesi ve Türkiye'nin UNESCO temsilcisiydi. 1954'de emekli oldu, İstanbul Şehir Tiyatroları Edebi Kurul üyeliğine seçildi. 1956 Aralık'ında tedavi için gittiği Londra'da kanserden öldü.

ORHAN PAMUK
Doğum tarihi 1952. Her yapıtında değişik bir yapı, teknik ve üslup kullanmasıyla tanınan roman yazarı.

Robert kolejini bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesindeki mimarlık öğrenimini yarıda bırakarak girdiği İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsünü 1976'da bitirdi. 1977-1979 arasında aynı enstitüde yüksek lisans çalışması yaptı. 1979'da Milliyet yayınları roman yarışmasında birincilik ödülünü Mehmet Eroğlu ile paylaştı. 1983'te Cevdet Bey ve Oğulları romanı ile Orhan kemal roman armağanını kazandı. Yapıtta 2. Abdülhamit Döneminden 1970'e değin Türk burjuvazisinin evrimini ve toplumsal değişmeleri tarihsel ayrıntıları içinde ele alıyordu. 1984'te Sessiz Ev'le Madaralı Roman ödülünü kazandı. Daha karmaşık bir teknik ile kaleme aldığı bu yapıtında da gene Cumhuriyet Dönemi öncesi ve sonrası bir ailenin geçirdiği değimleri yansıtıyordu. Düşle gerçeğin birbirine karıştığı bir üslupta kaleme alınmış olan Beyaz Kale'de ise, 17. yüzyılda korsanlara tutsak düşen bir Venedikli ile onu köle olarak satın alan bir Türk'ün ilişkileri çerçevesinde doğu ve batı uygarlıklarını karşılaştırdı.bir arayış öyküsü etrafında geçen Kara Kitap romanında ise Türk edebiyatının en çok tartışılan ismi oldu. Ömer Kavur'un yönettiği gizli yüz(1990) adlı filmin özgün senaryosu da Orhan Pamuk'a aittir. Ayrıca 1995 yılında Yeni Hayat, 1999'da Beyaz Kale, 2002'de de Kar isimli romanları yayınlandı.

Cahit Sıtkı TARANCI
( 1910 - 1956)
Diyarbakır'da doğdu, İlk öğrenimini aynı şehirde yaptı. Orta öğrenimi için İstanbul'a gönderilerek, Kadıköy Fransız Saint Joseph Lisesi'ne yazıldı. Burada dört yıl okuduktan sonra Galatasaray Lisesi'ne geçti. Mülkiye Mektebi'ne girdi. Buradaki öğrenimini tamamlamadan paris'e gitti. İkinci Dünya Savaşı'nın çıkması üzerine yurda döndü. Anadolu Ajansı ve Çalışma Bakanlığı'nda çevirmen olarak çalıştı. 1954'te ağır bir hastalığa yakalandı. Türkiye'de tedavisi sonuç vermeyince Viyana'ya götürüldü. 13 Ekim 1956'da orada bir hastanede öldü. Ankara'da toprağa verildi.
"Sanat için sanat" ilkesine bağlı kaldı. Ona göre şiir, kelimelerle güzel şekiller kurma sanatıdır. Vezin ve kafiyeden kopmamış; ama ölçülü veya serbest, her türlü şiirin güzel olabileceği inancını taşımıştır. Açık ve sade bir üslubu vardır. Çoğu gerçeğe bağlı olan mecazları, derin, karışık ve şaşırtıcı değildir. Uzak çağrışımlara ve hayal oyunlarına pek itibar etmemiştir. Zaman zaman bazı imaj ve sembollere başvurmuştur. Şiirlerinde en çok yaşama sevinci ve ölüm temalarına yer vermiş, nedense hep ölümün üstüne gitmiştir. Ayrıca yitik aşklar, mutlu sevdalar, yalnızlık, yaşadığı bohem hayatın buruklukları, çocukluk özlemi de şiirlerine konu olmuştur.

PEYAMİ SAFA
Peyami Safa Istanbulda 1899 yılında dogdu. Servet-i Fünün sairlerinden Ismail Safanın ogludur. İki yasında iken ,Sivasda sürgünde bulunan babasını kaybetti (1901).Dokuz yasında iken sağ elinin ekleminde kemik hastalığının baslaması,13 yasında ikende hayatını kazanmak zorunda kalması yüzünden düzenli okul ögrenimi göremedi ,kendi kendini yetistirdi.Birinci dünya savası yıllarında ögretmenlik yaptı.(1914-1918) Bu yıllarda biryandan da edebiyatla ilgileniyordu.Biri yerli ve Kopanlıklar Kıralı adlı (1913) diğeri ceviri ve Üc Kardes adlı(1918) birer hikayelik iki kücük kitap cıkardı,Fagfur (1918) v.b. gibi sanat dergilerinde hikaye cevirileri ve makaleleri yayımlandı.Savas sonunda ,kardesinin isteğiyle memurluktan ayrılıp basın hayatına atıldı. Çıkardıkları Yirminci Asır adlı bir aksam gazetesinde Asrın Hikayeleri genel baslığı adı altında halk için gazete hikayeleri yazdı. İlk otuz kırktanesi imzasız yayımlanan bu hikayeler o zaman cok begenildi ;yazar devrin ileri gelen bazı sanatcıları ( Yakup Kadri Karaosmanoglu ,Yahya Kemal Beyatlı,Omer Seyfettin v.b.) tarafından tesvik edildi.O tarihten sonra yalnız gazetelerde calıstı fıkra ,makale ve roman yazarı olarak genis bir üne ulastı.Bu arada Kultur Haftası (1936)ve Turk Düsüncesi (1953-1960) adlı ikide dergi cıkardı Ikıncı Dunya Savası yıllarında kendini Fasizm akımına kaptırdı ;savas sonrasında calıstıgı parti gazetelerine göre ikide bir agız degistirerek siyasal bir dengesizlik icinde bocaladıgı, genellikle gerici bir takım görüslerin savunuculugunu yaptı.Atatürk ün saglıgında Türk Inkılabına Bakıslar(1938) adlı bir kitap yazmısken Atatürk ün ölümünden sonra devrin düsmanı bir yol tutu. Oglu Merve Safa'yı kaybettikten 3ay sonra 15 haziran 1961 de Istanbul da öldü.

ÖMER ZÜLFÜ LİVANELİ

20 Haziran 1946 tarihinde Ilgın'da doğdu. Asıl adı Ömer Zülfü Livaneli'dir. Bağlama çalmayı çocukluğunda öğrendi.

1972'de İsveç'e yerleşti. 1974-1975 yıllarında Stockholm'de müzik öğrenimi gördü. Aynı yıllarda bağlama eşliğinde doldurduğu politik ağırlıklı uzunçalardan sonra giderek Batı çalgılarıyla geleneksel çalgıları bir arada kullanarak düzenlemeler yaptı.

Önce Maria Faranduri, daha sonra Mikis Theodorakis'le çeşitli ülkelerde konserler verdi, plaklar doldurdu. 300 bestesinin birçoğu değişik sanatçılar tarafından yorumlanan Livaneli bugüne dek yaklaşık 25 kaset/plak/CD hazırladı. Bunlar Türkiye, Yunanistan, çeşitli Avrupa ülkeleri ve ABD'de çıktı. "Otobüs", "Sürü", "Hazal", "Yılanı Öldürseler", "Yol", "Sis" en bilinenleri olan yaklaşık 30 filmin müziğini yaptı.

1995 yılından beri UNESCO kültür elçisi görevini sürdüren Livaneli, "Yer Demir Gök Bakır", (1987), "Sis", (1988) gibi filmleri yönetti ve çeşitli ödüller aldı.

"Diktatör İle Palyaço", (1993), "Sosyalizm Öldü mü", (1994), "Orta Zekalılar Cenneti", "Arafat'ta Bir Çocuk", (1998), "Livaneli Besteleri-Nota" (1998), "Bir Kedi Bir Adam Bir Ölüm", (2001), "Engereğin Gözündeki Kamaşma,"(2001) adlı kitapları yayımlanan, filmleri ve müzik çalışmalarıyla "Altın Palmiye", "En İyi Müzisyen" gibi birçok ödül alan Livaneli günlük bir gazetede yazarlık yapmaktadır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp