Arapça Kitap İndir

Arapça Kitap İndir : Ahiret Günü Abdulkadir Rahbavi (Beka), Akaid Kitaplığı (230 kitap) Derleme (DarulKitap), Allah'ın Varlığı ve Tevhidin Hakikati Yusuf el-Kardavi (İhtar), Asrın Getirdiği Tereddütler M.Fethullah Gülen (Nil), Ateizm ve Eleştirisi A.Topaloğlu (Diyanet Vakfı), Cebir ve Kader Problemi Mevdudi (Hilal), Cinler ve Korunma Yolları es-Suheybani (Guraba), Kabir Alemi İbni Hacer el-Askalani (Tevhid).

Lugatu't-dat veya Lugatu'l-Arabiyye. Her ikisi de birbirinin yerine kullanılabilen iki kavram. Lugatu'l-Arabiyye denilince herkesin aklına hemen Arapça gelir. Lugatu't-dat ise ancak Arapça ile haşır neşir olanların aklına gelebilir. Arapça'ya Lugatu't-dat denilmesinin sebebine gelince, dat harfinin Arapça'dan başka hiç bir dilde bulunmamasıdır.
Arapça, Hami-Sami Dil Ailesi'nin Sami koluna mensup bir dildir. Arap Yarımadası ve Kuzey Afrika'da halkın çoğunluğunca, Türkiye ve İran'da ise Arap azınlıklarca kullanılmaktadır.

Kuran-ı Kerim'in Arapça olması nedeniyle Arap dili İslâm dininde özel bir değere sahiptir. Arap dili alfabesi 28 harften oluşur. Bu harfleri oluşturan temel şekil sayısı ise 17'dir. Arap yazısı sağdan sola doğru akış sergiler. Harflerin tamamı sessizdir. Harflerin seslenmesini sağlayan işaretler (dini metinler ve şiirler dışında pek kullanılmazlar) hareke ismini alırlar. Arap harfleri kelimenin başında ortasında ve sonunda bulunmalarına göre kısmi değişiklikler gösterirler. Arap alfabesi tarihte ve günümüzde sadece Arapların kullandığı bir alfabe olmamış,

Özellikle İslam'ın başka ırklar tarafından da kabul edilmesiyle Türkler ve İranlılar tarafından da kullanılmıştır. Günümüzde de Arap ülkeleri dışında İran, Pakistan, Afganistan gibi ülkelerde kullanılmaya devam etmektedir. Ancak alfabenin Arapça dışında kullanılan dillerde bulunan farklı sesler için temel şekiller üzerinde bazı küçük değişiklikler yapılmıştır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp