Talya Altın Çilek

Talya Altın Çilek 60 Kapsül
Kullanım Şekli :
Kutu 60 adet kapsül içerir. Sabah 1 adet ve akşam 1 adet olmak üzere günde 2 kez kullanılması tavsiye edilir. 1 kutu düzenli olarak kullanıldığında 1 ay yetecek kadar kapsül muhteva etmektedir. Sabah ve akşam öğünlerinden 30 dakika önce önce bol su ile ile alınmalıdır.


İçeriği :
- Altın Çilek Özü
- Biberiye Yaprağı
- Keten Tohumu
- Funda Yaprağı
- L-Carnitine
- Zencefil
- Buğday Ruşeymi
- Bitkisel Kaynaklı Jelatin Kapsül

Buğday Ruşeymi nedir?

Lif değeri yüksek, tokluk hissi veren, lezzetli bir besindir.
"Buğdayın ruşeymi" dünyada "wheat germ" denilen, ülkemizde ise buğday taneciğinin en tepesindeki "cücük" olarak bilinen doğal E vitaminidir. Buğdayın kalbi ve hayat kaynağıdır. Vitamin E, folik asit, fosfor, thiamin, çinko, demir ve magnezyum gibi birçok besin kaynağı içerir. 1000 kg buğdaydan ancak 1 kg RU-SHEIM elde edilebilir. Physalis, Yer kirazı, İnka Eriği veya ALTIN ÇİLEK Patlıcangiller (Solanaceae) familyasına mensup, ılıman ve astropik bölgelerde yetişen ve birçok türü olan bir meyve cinsidir. Ortası kahverengi olan sarı çiçeklere sahip bir bitkidir. Aynı ismi taşıyan meyvesi ise olgunlaştıktan sonra sarımtrak rengini almaktadır. Altın Çilek büyüme aşamasında suya normalden fazla gereksinim duyar. Bitki olarak çok kırılgan ve hassas bir yapıya sahiptir. Physalis‘in acutifolia, alkekengi, angulata, angustifolia, arenicola, carpenteri gibi başlıca çeşitleri bulunmaktadır.
Yaklaşık olarak 30-40 cm yüksekliğe erişen Altın Çilek bitkisinin meyveleri bilye büyüklüğünde ve turuncumsudur. Dokusu domatesi andırır. Meyvesi kâğıdımsı bir kabuğa sarılıdır. Meyveler vitamin açısından zengindir, hoş bir kokusu vardır. Ham meyveler ekşidir, güneşte olgunlaştığında sarı-turuncu renge dönerler ve tatlanırlar.
Muhteviyatında neler var? 100 gr Taze Yer Kirazı
Besin
Değer
Protein
0.054 g
Yağ
0.16 g
Lif
4.9 g
Kalsiyum
8.0 mg
Fosfor
55.3 mg
Demir
1.23 mg
Karoten
1.613 mg
Vit. B1
0.101 mg
Vit. B2
0.032 mg
Vit. B3
173 mg

Kullanım Alanları nelerdir?

Meyveleri taze olarak ta tüketilebilen meyvenin kullanım alanı oldukça geniştir. Sahip olduğu bol aroma ve mayhoş tadından dolayı meyvesi pastacılık ve marmelat yapımında kullanılır.
Bunun yanında taze olarak tüketilebileceği gibi meyve salatalarında, tatlılarda, turtalarda da kullanılmaktadır. Reçeli son derece lezzetlidir. Çikolata sosu ile mükemmel bir tada ulaşır. Krema ve dondurma ile birlikteliği de çok lezizdir. Sos yapımında da kullanılabilir. Son yıllarda Avrupa‘da konferans ve iş toplantılarının ikram meyvesi olarak (Fondü) popülerlik kazanmıştır.
Altın Çilek bitkisinin meyvesi aynı zamanda kurutularak da pazarlanabilmektedir. Kurutulmuş yer kirazı yüksek oranda lif ihtiva etmektedir. Dünyada 50 milyon dolarlık bir pastaya sahip, Mısır Kraliçesi "Cleopatra'nın Hazinesi" olarak adlandırılan yerkirazı, dünyada lüks tüketim alanında en çok tercih edilen meyveler arasında yer alıyor. Yer kirazı, C, B1, B2, B3, Keroten gibi bir takım vitamin ve mineraller açısından zengin bir meyvedir. Potasyum içeriği bakımından zengin meyvelerden biridir. Yine önemli miktarlarda vitamin B içerir. Daha olgun meyvelerin daha yüksek miktarlarda beta karoten ihtiva ettiği bilinmektedir. Besin değerlerinin çok yüksek olması ve içeriğindeki kalsiyum nedeni ile özellikle okul öncesi çocukların beslenmesinde tavsiye edilir. Egzotik Altın Çilek Meyvesi‘nin anavatanı Güney Amerika‘dır. Bunun dışında bazı Afrika, Avrupa ve Asya ülkelerinde de kültürü yapılmaktadır. Toplamda 70‘in üzerinde türü olan Physalis bitkisinin ticari olarak en fazla kabul gören ve taze olarak meyveleri tüketilebilen türü Physalis Peruviana‘dır. Bu tür aynı zamanda Cape Gooseberry olarak da adlandırılmaktadır.
Bu cins Altın Çilek ülkemizde ise “Pelerinli Bektaşi Üzümü” , “Kaz Üzümü” ve “Yer Kirazı” isimleri ile bilinmektedir. 50x110-120cm aralıklarla dikimi yapılır, kimyasal gübreyi sevmeyen bir bitkidir Mersin civarında astropik ve ılıman bölgelerde yetiştirildiği bilinmektedir. Bir kök Altın Çilek (Yerkirazı) ortalama yıl boyunca 2.5 - 3 kg arası meyve vermektedir. Haziran - Temmuz aylarında açan sarı renkli çiçekler yaz sonuna doğru portakal rengine dönüşür. 2 - 3 santimlik kozalak gibi dilim dilim görünüşü aslında içinde bir sürpriz saklamaktadır. Çiçeğin dış kabuğu sonbaharda kurumaya başlar. Damar gibi ağ doku, yusyuvarlak portakal renkli bir meyveyi adeta kafes içine alır. Günümüz peyzaj mimarisinde de kullanılabilecek özellikte bir bitkidir. Kurumuş çiçekler bitkinin en dibinden temizlenip, kış dekorasyonunda aranjmanlarda kullanılabilir. Yer kirazı bitkisi, daima yeşil kalan; orman gülü, pitosporum, porsuk gibi bitkilerle beraber dikildiği zaman çok daha fazla görsellik sunar. Kök gelişimi az olduğu için, büyümede sorun çıkarmaz. BİLİMSEL SINIFLANDIRMA Alem : Plantea Bölüm : Magnoliophyta Sınıf : Magnoliopsida Takım : Solanales Familya : Solanaceae Cins : Physalis, Perivuana Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir? Meyveler kaliks adı verilen doğal koruyucu kabuğu altında olduğundan ve meyve içi bu yüzden görünmediğinden seçim kriteri çok basit bir yöntemle yapılır. Meyve basketi el ile tartılır.
Şayet çok hafif ise meyve suyunu kaybetmiş demektir. Meyve yiyecek olgunluğa ulaştığında turuncu renkte iri bir kiraz görünümündedir. Dışardan bakıldığında altın sarısı parlak renkli olanlar tercih edilmelidir. Nasıl Muhafaza Edilmelidir? Taze Yer Kirazı, 7 ºC de %70 - %80 nem oranında muhafaza edilmelidir. Çok hassas bir meyve olmamakla beraber bütün taze meyveler gibi alındıktan sonra birkaç gün içersinde tüketilmesi tavsiye edilir. Uygun koşullarda dış kabuğu ile muhafaza edildiğinde 2 haftadan fazla bir süre tazeliğini korur. Yıkandıktan hemen sonra tüketilmelidir. Meyvenin kaliksi çıkarılırsa dayanma süresinde azalma olacağından kaliksle muhafaza edilmelidir. Sadece meyveleri değil aynı zamanda kökleri ve yeşil kısımlarıda bazı ilaçların yapımında kullanılmaktadır. Bitkinin köklerinde ve yeşil kısmında 8 ayrı alkoloid bulunur. Elde edilen alkoloidler, bitkisel kökenli ilaçların yapımında kullanılmak üzere sanayide değerlendirilirler. Altın Çilek Bakımı ve üretilmesi Kurutulmuş Altın Çilek Meyvesi Altın Çilek tohumundan üretilebilir. Yetiştirilmesi kolay ve zahmetsizdir. Hasat örtü altında yıla yayılı olarak dışarda ise Ağustos-Eylül-Ekim aylarında yapılmaktadır. Bitki uygun koşullarda çok yayılmacı olduğundan dolayı kimi bölgelerde zararlı ot olarak da görülmektedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp