Ihlamur Yaprağı Çayı Nasıl Zayıflatır

Ihlamur Yaprağı Çayı Nasıl Zayıflatır :

Ihlamur Yaprağı Zayıflamak İçin Çay Olarak Kullanılmaktadır. Zayıflamak İçin Sabah Aç Karnına İçilen Ihlamur Bu Konuda Fayda Sağlamaktadır.

Mide şikayeti olanlar ıhlamuru tek başına kaynatıp içerse hazmı kolaylaştırır. Bunun yanı sıra ıhlamurun içine biraz kekik, nane ve rezene katıp kaynatıp içerseniz hem mide yanmalarına, hem de kusma türü rahatsızlıklara iyi gelir. Cildinizde leke mi var? Hemen ıhlamuru suda kaynatıp sıvı sümüksü bir hal alıncaya kadar bekletin. Sonra bu sıvıyı lekelere sürün faydasını göreceksiniz. Yine aynı şekilde elde edeceğiniz ıhlamurla kırışıklıklara masaj yaparsanız iyi sonuç alacaksınız.

Strese karşı ıhlamur çayı iyi gelir. İçine çok az karanfil atarsanız hem güzel bir tat elde etmiş olursunuz, hem de sizi sakinleştiren etkisini arttırırsınız. Grip ve nezle olunca ıhlamuru hiç eksik etmeyin. Bilinmelidir ki, bu tür hastalıklarda ıhlamur sadece terlemeyi sağlayarak değil, aynı zamanda vücudun direncini de artırarak tedaviye yardımcı olur.

Göz çapaklanmalarında ıhlamuru kaynatın ve süzün. Pamuk yardımı ile gözlerinize kompres yapın. Hem çapaklanmaları önleyecektir, hem de gözünüzü dinlendirecektir. Gözlerinize kompres yaparken gözünüzü kapatmayı unutmayın. Ihlamuru kaynatıp elde ettiğiniz su ile ara sıra saçlarınızı yıkayarak saçlarınızın beslenip kuvvetlenmesini sağlayabilirsiniz. Bu işlemden sonra saçınızı durulamayı ihmal etmeyin. Bunların yanında ıhlamur kan dolaşımını düzenler.

Kabızlıkta da ıhlamurdan yararlanabilirsiniz. Kramplar için de ıhlamurun iyi bir ilaç olduğunu unutmamalısınız. Sabah aç karnına içilmeye devam edilen ıhlamur zayıflamak isteyenlere bu hususta yardımcı olacaktır. Ihlamurun migren için de birebir olduğu bilinir. Ancak ıhlamuru uzun süre ve fazla miktarda kullandığınızda kalbinize zarar verebileceğini unutmamalısınız.

Zayıflatıcı niteliğe sahip zayıflama çayları gelişi güzel içilmemeli. Zayıflama için seçilen çayın özellikleri ve içilme şekli çok önemli. Bu çaylar gerektiği gibi içildiğinde gerçekten zayıflatabiliyor.

Bitki çayları en sık kullandığımız bitkisel ürünlerden. Ancak bitki çaylarını yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Çayların tedavi edici etkisini artırabilirsiniz.

  • İlaç yapımında da kullanılan bitkiler, doğal şifa kaynakları.
  • Bitki çayı hazırlarken özellikle taze kaynamış klorsuz su kullanılmalı.
  • Suyunuzu kaynattıktan sonra bir-iki dakika dinlendirin.
  • Porselen bir demliğe önce, çayını yapacağınız bitkiyi koyun ve üzerine gerekli miktarda su ekleyin.
  • Genellikle 1 tatlı kaşığı kuru veya bir avuç taze ot için dörtte bir litre su kullanmak gerekir.
  • Çayın demlenmesi için 2-5 dakika yeterlidir.
  • Kök bitkilerden çay yapacağınız zaman (zencefil, ıhlamur yaprağı gibi) aynı miktarda su ve bitkiyi birlikte cezveye koyup kaynatma yoluyla çayınızı yapabilirsiniz.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp