Çoban Çantası Ve Faydaları

Çoban Çantası Ve Faydaları :

Kullanılması
- Araştırmalara göre Çobançantası otu veya ekstresi, tentürü veya natürel ilacı her türlü kanamaya; burun kanaması, kan tükürme, bağırsak kanaması, basur kanaması (Metorraji), uzun ve çok adet görme (Menorraji) ve mesane kanamasına karşı kullanılır.
- Komisyon E‘nin 18/09/1986 tarih ve 173 nolu ve de 13/03/1990 tarih ve 50 nolu Monografi bildirisine göre Çobançantası otu veya drogları hafif rahim kanaması (Metorraji), uzun ve çok adet görme (Menorraji) ve burun kanamasına karşı kullanılır. Haricen ise derideki yaralanma sonucu oluşan kanamaya karşı kullanılır.
- Homeopati‘ye göre Çobançantası otu tentürü başta; doğum sonrası veya düşük sonrası kanamalar, rahim kanaması (Metorraji), adetin uzun sürmesi veya çok olması (Menorraji), burun kanaması, basur kanaması, myom ve idrar yolları rahatsızlıklarına karşı kullanılır.
- Halk arasında başta; her türlü kanama; burun kanaması, basur kanaması, mesane kanaması, rahim kanaması, alçak tansiyon ve yüksek tansiyona karşı kullanılır. Dr. Jürgen‘s kas eriesini önlediğini beyan etmiştir fakat bununla ilgili klinik araştırmalar yapılmamıştır.

Birleşimi
- N‘li bileşikler (azot içeren) bunlar Proteinler ve Aminoasitler olup takriben %25-35 arasındadır.
- Aminoasitlere; Prolin, Valin, Ornithin α ve 8-Aminobutrikasit
- Kolinler; Cholin %1, Asetilkolin (Acetilcholin), Tyramin ve Histamin
- Henüz açık formülü keşfedilmemiş bir Polipeptit içerdiği de bilinmektedir.
- Organik asit türevleri; Chlorogenasit, Vanilinasit, Syringaasit ve Fumorasit içerir.
- Flavonitler; Rutin ve Diosmin
- Minerallerden; Potasyum, Sodyum ve Kalsiyum
- Ayrıca Tanin, Reçine, C-vitamini ve az miktarda Eterik yağ içerir.

Araştırmalar
- K.Kuroda ve K.Takagi 1968 ve 1969‘da yaptıkları bir düzine araştırma sonucunda Çobançantası otu ekstresinin kan basıncını düşürdüğünü tespit etmişlerdir. (H.H.B.IV.657)
- Wagner ve Wiesenauer 1995‘te Çobançantası otu ekstresi ile yaptıkları araştırmalarda Çobançantası otunun birleşiminde bir Pektin içerdiği ve bu Polipeptidin her türlü kanamayı önlediğini tespit etmişlerdir fakat bu Polipeptidin açık formülü henüz açıklanamamıştır. (TP:32)
- Ben şahsen basurdan 1980 yılında ameliyat oldum fakat her yıl Nisan ve Mayıs aylarında tekrar rahatsız oluyordum. Mayıs 1985‘te Çobançantası otunun Basuru iyileştirdiğini okudum ve hem Çobançantası otunun çayını içtim, hem de taharetlenerek bu rahatsızlıktan kurtuldum.
- Böbrek kumları: Çoban çantası kaynatılıp balla tatlandırılarak 1′er çay bardağı içilir.
- Böbrek iltihabı: Çoban çantası,hatmi ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
- Yara iyileştirici: Çoban çantası haşlanıp yaralara lapa olarak vurulur.
- Aybaşı düzenleyici: Çoban çantası,ayrık otu köküyle beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
- Basur ( hemoroid ): Çoban çantasıkaynatılıp günde 3-5 kere pansuman yapılır.
- Kabızlık (peklik): Çoban çantası kaynatılıp balla tatlandırılarak yemeklerden sonra içilir.
- Burun kanaması: Çoban çantası kaynatılıp buruna çekilir.
- Rahatlatıcı: Çoban çantası kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Uyarılar
Çobançantasının bilinen bir yan etkisi yoktur. Gebelik sürecinde kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Çay Hazırlamak
Bir tatlı kaşığı dolusu bitki, orta boy bir su bardağı dolusu (200gr) kaynar suyla demlenir (kaynatılmaz), 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Yukarıda özel olarak belirtilen dozlar dışında genel olarak günde 2-3 bardak yeni demlenmiş çay, aç karnına veya öğün aralarında soğutulmadan içilir.

Buğu (Buhar) Kompresi
İki avuç dolusu ince kıyılmış taze bitki, içine su kaynayan bir kabın üstündeki süzgece koyulur ve kapağı kapatılır. Buğuda yumuşayan bitkiler bir bezin arasına yerleştirilerek, hasta bölgeye uygulanır.

Çobançantası Tentürü
Bir cam şişeye veya kavanoza 50 gr ince kıyılmış kuru bitki koyulur, üstüne 1,2 litre (6 orta boy su bardağı) kanyak, votka, 35 derecelik etil alkol veya elma sirkesi (%4-6) ilave edilir (Hangisini tercih ediyorsanız). Kavanozda en az 3-4 parmaklık çalkalama alanı kalmalıdır. 14 gün boyunca hergün çalkalanarak güneşte veya sıcak bir ortamda bekletilir. Süre sonunda birkaç defa ince, temiz bir tülbent veya ince bir süzgeç yardımı ile süzülerek, koyu rekli şişelerde saklanır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp