Çoban Çantası Zararları

Çoban Çantası Zararları :

- Damarları daraltarak kanamayı durdurucu etkisi iç ve dış kanamaları durdurmakta oldukça faydalı olan Çoban Çantası yaralardaki, burun, mide, bağırsaklardaki kanamaları durdurmaya yardımcı olmasının yanında aşırı gelen adet kanamalarını da azaltıcı etkiye sahiptir.
- Basur kanamalarında da oturma banyosu iyi gelir. Varis, karaciğer ve damar şişliklerinde oldukça faydalıdır. İdrar arttırıcıdır. Kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olur. Yüksek ve düşük tansiyon şikayetlerinde faydalıdır. Kas gevşekliğine karşı etkilidir.
- Böbrek sorunu nedeniyle kişinin bedeni sıvı tutuyorsa, çobançantası hafif bir şekilde idrar söktürür. Yara, burun, diş ve dişeti kanamalarına karşı iyileştirici ve kanı kesici etkileri vardır. Kadınların aybaşı dönemlerinde aşırı kan gelişini önler.
- Cildin erken yaşlanmasını önler. Vücuttaki her türlü iç ve dış kanamalarında, varis ve hemoroide çok faydalıdır. Ağrılara iyi gelir. Kas erimesine iyi gelir. Emzikli annelerin göğüs sertleşmesi ve ağrısında, taze çobançantası kaynatılır, göğüsler buharına tutulur.
- Kanamaları önleyici, damarları büzücü ve kuvvetlendirici, tansiyon ayarlayıcı (yüksek tansiyonu düşürücü, alçak tansiyonu yük-seltici), bağırsakları harekete geçirici (peristaltik), hafif müshil yapıcı, hafif idrar söktürücü, antiseptik (mikropları öldürücü) ve rahim kaslarını harekete geçiricidir.
- Çobançantası otu toplanır, yıkanır, ince kıyılır bir şişeye 20 gr doldurulur ve üzerine 80 ml %70‘lik alkol doldurulur ve iki günde bir çalkalanır. Güneş ışınlarından uzakta 4-6 hafta muhafaza edildikten sonra süzülerek Homeopati‘de<> ismi ile anılan tentür elde edilir. Bu tentürden günde 3-5 defa 10-15 damla 4-6 hafta süre ile alınır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp