Çoban Çantası Faydaları İbrahim Saraçoğlu

Çoban Çantası Faydaları İbrahim Saraçoğlu :

İbrahim Saraçoğlu katıldığı televizyon programlarınds çoban çantasının birçok yararından bahsetti. Bu yararların başında böbrek sorunu nedeniyle kişinin bedeni sıvı tutuyorsa, çoban çantası hafif bir şekilde idrar söktürür. Yara, burun, diş ve dişeti kanamalarına karşı iyileştirici ve kanı kesici etkileri vardır. Kadınların aybaşı dönemlerinde aşırı kan gelişini önler. Cildin erken yaşlanmasını önler. Vücuttaki her türlü iç ve dış kanamalarında, varis ve hemoroide çok faydalıdır. Ağrılara iyi gelir. Kas erimesine iyi gelir. Emzikli annelerin göğüs sertleşmesi ve ağrısında, taze çobançantası kaynatılır, göğüsler buharına tutulur.

Çoban Çantası Kullanım Şekli ve Dozu: Bir litre sıcak suya 20 gram çobançantası konur. 20 dakika kadar kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 2 veya 4 fincan içilir.

Burun, mide, bagirsak, ve düzensiz döl yatagi (rahim) kanamalarinda kanamalari durdurmada faydalidir. Adet kanamalariasiri olanlar ay döneminden 8 - 10 gün öncesinden baslayarak çayını içmelidirler. Döl yatagı kanamalarinda kanama problemi bitince çay içimine son verilmelidir. Ayrıca ergenlikteki adet kanamalarının düzenlenmesinde de faydası vardır. Atkuyruğu ile birlikte böbrek kanamalarinda da önerilir. Kan dolasiminidüzenleme etkisi olan, hem tansiyonu düsürebilen hem de yükselterek normallestiren ender bitkilerden biridir. Yüzeysel kas yapısı hastaliklarinin ve iç organ kasları gevsekliğinin tedavisinde, kas fitiklarinda, kas erimelerinde çok önemli bir yardimcidir. Rahatsizlik veren bölgeler tentürü ile ovalanir ve arslan pençesi ile karistirilmis çayı içilir. Peklik verici özelliği vardır. İshali kesmede yararli olur.

Çoban Çantası Yan Etkileri
Bilinen bir yan etkisi yoktur. Hamilelik Çoban çantası , şiddetli adet kanamalarında, alışılmış tarihten 8-10 gün önceden başlayarak, günde 2 bardak bitki çayı içilir. Bu çay, ergenlik çağındaki adet kanamalarını düzenlemek için de kullanılır. Menopoz dönemindeki her kadın, 4 hafta boyunca günde 2 bardak içmeli, 3 hafta ara verdikten sonra devre devre yinelemelidir. Bebek emziren genç anneler, memeleri şiştiğinde bir süzgecin içinde buğuda pişirdikleri bitkiyi iki bez arasına yerleştirerek, kompres biçiminde uygulayabilirler. Çoban çantası ve kırkkilitotu eşit karışımından hazırlanan ve günde 2 bardak içilen çay da, böbrek kanamalarında özellikle önerilir. Ama çoban çantası (Ökseotu gibi), kan dolaşımını da düzenleyen bir bitkidir ve alçak tansiyonda olduğu kadar yüksek tansiyonda da önerilir. Ökseotu çayı gece boyunca soğuk suda bekletilerek demlendiği halde, çobançantası çayı haşlanarak demlenir. Tansiyon normale dönene kadar, günde 2 bardak çay içilebilir.

Çoban çantası yine öksürükotu gibi, Dölyatağı (Rahim) kanamalarında da etkili bir iyileştirme gücüne sahiptir. Bu tür hastalıklarda da çay, rahatsızlık sona erdiğinde bırakılmalıdır. Bu çok değerli bitki, yüzeysel kas yapısı hastalıklarının ve iç organ kasları gevşekliğinin tedavisinde çok önemli bir yardımcıdır. Eğer kas erimelerinde hiçbir çare bulunamıyorsa, bu bitki kullanılabilir. Aşağıda tarif edildiği şekilde hazırlanan çobançantası tentürü ile hasta organ günde birkaç kere ovulur ve içten de, günde 4 bardak Arslan Pençesi Çayı içilir.

Çoban Çantasının Faydalarını Şöyle Özetlemek Mümkündür

- Böbrek Kumları: Çoban çantası kaynatılıp balla tatlandırılarak 1′er çay bardağı içilir.

- Böbrek İltihabı: Çoban çantası,hatmi ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

- Yara İyileştirici: Çoban çantası haşlanıp yaralara lapa olarak vurulur.

- Aybaşı Düzenleyici: Çoban çantası,ayrık otu köküyle beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

- Basur (Hemoroid): Çoban çantasıkaynatılıp günde 3-5 kere pansuman yapılır.

- Kabızlık (Peklik): Çoban çantası kaynatılıp balla tatlandırılarak yemeklerden sonra içilir.

- Burun Kanaması: Çoban çantası kaynatılıp buruna çekilir.

- Rahatlatıcı: Çoban çantası kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Uyarılar: Çoban çantasının bilinen bir yan etkisi yoktur. Gebelik sürecinde kullanılmaması tavsiye edilmektedir.süresinde kullanilmamalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp