Çoban Çantası Meyvesi

Çoban Çantası Meyvesi :

Çiçekleri Oldukça Küçük Ve Her Biri Kremsi Beyaz Renkte 4 Adet Kalp Şeklinde 2-3 Mm Büyüklüğündeki Taç Yapraklardan Meydana Gelir. Her Türlü Kanamaya; Burun Kanaması, Kan Tükürme, Bağırsak Kanaması, Basur Kanaması (Metorraji), Uzun Ve Çok Adet Görme (Menorraji) Ve Mesane Kanamasına Karşı Kullanılır.

- Hafif bir idrar söktürücüdür. Böbrek sorunu nedeniyle kişinin bedeni sıvı tutuyorsa, bu durumda çobançantası ilk akla gelebilecek deva olur.
- Taşıdığı doku ve damar büzücü nitelikleri nedeniyle diyareye; ayrıca yara, burun, diş ve dişeti kanamalarına karşı iyileştirici ve kanı kesici etkileri vardır.
- Kadınların aybaşı döneminde aşırı kan gelişini önler.
- Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre, cildin erken yaşlanmasını önlediği ileri sürülmektedir.

Bütün bu durumlarda çobançantasının bedene yararlı etkisini sağlamak üzere, ilkbahar başından sonbaharın ortalarına kadar bitkinin topraküstü kesimleri kesilip toplanır. Gölge ve havadar bir yerde özenle kurutulur. 1-2 tatlı kaşığı kurumuş ot karışımı üzerine 1 bardak kaynar su dökülüp 10 dakika süreyle demlendirilerek bir infüzyon hazırlanır. Bu infüzyondan günde üç kez birer bardak içilir. Kadınların aybaşında aşın kan kaybı durumu varsa, infüzyon, aybaşı akıntısı başlamadan önce ve o dönem boyunca her iki-üç saatte bir alınır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp