Anason Rezene

Anason Rezene :

Anason bitkisi ile ilgili doğal öneriler ve bilgileri aşağıdaki yazılan makalemizde açıklayıcı olarak bulabilirsiniz. ilginiz için şimdiden teşekkürler...


Rezene

Latince adı Foeniculum vulgare olan rezene ülkemizde raziyane, mayana olarak da bilinir. Kendine has bir kokusu vardır. Rezene bitkisinin kökeni Akdeniz ve Batı asyadır.

Anasona benzeyen aroması, anasonunda da bulunan anetol maddesinden gelir. Aroma benzerliği gibi tohumları da birbirine benzediği için bazen anasonla karıştırılabilir.

Kurutulmuş, kıyılmış olgun meyvası ve bundan hazırlanan etkili dozda preparatlar kullanılır.

Rezene yağı kurutulmuş olgun rezene meyvalarından su buharı destilasyonu ile edilir.
Anason

Latince adı Pimpinella anisum olan anason bitkisi kökeni tam olarak bilinmese de anavatanının doğu akdeniz olduğu düşünülmektedir. Anason bitkisinin kullanılan kısmı tohumlarıdır. Birçok ülkede kültürü yapılır. İspanya, Türkiye ve Balkanlar en çok anason üretimi yapan ülkelerdir.

Kurutulmuş olgun meyvaları ve bundan hazırlanan etkili dozda preparatlar kullanılır. Anason yağı, anason meyvelerinden su buharı destilasyonu ile elde edilir.

Bileşiminde anethol, anis aldehit, estragol, terpineol ve linalool bulunur. Ülkemizde Antalya, Balıkesir, Aydın Burdur, İzmir de yetiştirilmektedir. Anasonun kokusu içinde yeralan anethol adı verilen yağdan kaynaklanır. Ülkemizde 20′nin üzerinde Pimpinella türü yabani şekilde yetişmektedir.


Faydaları

Mide ve bağırsak gazlarını gidermede,

Hazım kolaylaştırmada,

İştah açmada,

Emzikli bayanlarda süt bezlerinin faaliyetini arttırmada,

Ağrı kesmede,

Kan dolaşımının düzenlemede,

Yorgunluğu gidermede,

Modern tıp tedavisine ek olarak kullanılabilecek bitkisel gıda takviyesidir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp