Suna Dumankaya Tüylenme

Suna Dumankaya Tüylenme :

Tüy sorunu olan kadınlar bir ay süresince öğlenleri ve akşamları yemeklerden 10 dakika kadar önce bir tutam taze nane tüketmeliler. Tüy probleminin seyrine göre bu tüy kürünü kullanmaya devam edilebilir.

Tüylenme: Tüylenme birçok kadın için önemli bir sorundur. Vücutta genetik nedenli olmayan tüylenme patolojik olarak kabul edilebilir. Genelde bu tip tüylenmede altta yatan bir hormon bozukluğu vardır.

Hormonsal Probleme Bağlı Tüylenme: Hormonsal nedenli tüylenmeler genelde ilk göbek çevresinde gözlenir. Daha sonraki aşama göğüs arası ve meme ucudur. Hormonsal sorun daha da ağırlaşır ya da uzun sürerse yüz ve boyunda tüylenme gözlenir. Daha ağır durumlarda ise tüylenme sırt ve omuzda gözlenir. Hormon bozukluğunun nedenleri çoktur iyi bir araştırma ile ortaya konmalı ve tedavi edilmelidir.

Genetik Nedenlere Dayalı Tüylenme: Genetik sebeplerle oluşan tüylenme evrimsel süreçten ve atalarımızdan bize kalan bir mirastır. Çoğu zaman bu rahatsız edici tüyler alt bacakta gözlenir. Üst bacak bölgesinde ise oldukça azdır. Yukarı doğru çıkıldıkça azalır ve incelir. Kalça bölgesinde tüylenme nadiren gözlenir.

Lazer Epilasyon Yöntemi Seçimi: Genetik nedenli tüylenmelerde diode veya alexandrite lazer epilasyon yöntemlerini önermekteyiz. Alexandrite lazerlerin sadece açık cilt tipinde uygulanabileceğini ve yüz bölgesinde hiç önermediğimizi tekrarlamak isterim.Hormonsal nedene bağlı tüylenmelerde ise diode lazerleri önermekteyiz. Diode lazerler özellikle yüz bölgesinde çok etkili ve vazgeçilmez lazerlerdir.

Tüylenme Konusunu Özetlersek: Vücuttaki olmaması gereken bölgelerde tüy ya da kıllarda artış olmasıdır. Tüylerdeki bu artış ve kozmetik olarak rahatsızlık verecek düzeye gelmesine hirsutizm denilir. Hirsutizm vellüs denen yumuşak kılların terminal kıl denilen kalın kıllara dönüşümü sonucunda oluşan durumdur.Daha ağır tüylenme şekli virilizmdir. Bu durumda hormonal bozukluk ağır ve aşırıdır. Erkek tipi saç dökülmesi, saçta kalınlaşma, kellik, klitoriste büyüme, vücut yapısında erkeksi değişim gözlenebilir. Daha çok ağır hormonal bozukluklarda ve bazı hormon üreten tümörlerde gözlenir.Tüylenme nedenlerinin hormonsal olduğu düşünülürse mutlaka bir kadın hastalıkları uzmanından fikir alınmalıdır. Tiroid ve hipofiz hormonlarındaki bozukluluklarda tüylenme nedeni olabilir. Gerekirse endokrinoloji uzmanlarından da bu konuda görüş alınıp multidisipliner bir yaklaşımla tedavi düzenlenir. Tedavi ile birlikte lazer epilasyona başlamanın hiçbir sakıncası yoktur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp