Prof. Dr. Adnan Saraçoğlu İle Taze Söğüt Yaprağı Kürü

Prof. Dr. Adnan Saraçoğlu İle Taze Söğüt Yaprağı Kürü : Ziyaretime gelen bir arkadaşımın el parmağına yapıştırdığı yara bandını gördüğümde, “Geçmiş olsun, parmağınızı mı kestiniz?” diye sordum. “Hayır, uzun zamandan beri beni rahatsız eden siğilim vardı, hekime gittim ve eczaneden bu bandı verdiler” dedi. O güne kadar siğil tedavisinde yara bandı kullanıldığını bilmiyordum. Merak edip, tanıdık bir eczacıyı aradım ve kendisinden bilgi aldım. Siğilin üzerine yapıştırılan bantın içeriğinde salisilik asit varmış. “Modern tıbbın bu konuda başka hangi tedavi yöntemleri var?” diye sorduğumda, “Modern tıpta siğilin birçok tedavi yöntemi vardır.

Basitçe ağızdan alınan bir ilaçla veya iğne vurularak tedavi imkânı henüz yok. Siğilin bulunduğu bölgeye dışardan sürülen asitli ilaç, yakma ve dondurma yöntemleri vardır. Cerrahi olarak da çıkarma yöntemi vardır. Cerrahi yöntem pek tercih edilmemektedir. Siğili dirençli olan hastalarda lazer uygulamaları yeni başladı ve pahalı bir yöntem.” şeklinde cevap verdi.Değerli okuyucu, siğil virütik bir hastalıktır. Siğil derinin üst tabakasının virüs enfeksiyonu sonucu aşırı gelişmesi neticesinde ortaya çıkar.

Kanser değildir. Siğile sebep olan virüs Human Papilloma Virüsüdür (HPV). Siğiller genellikle deri rengindedir, dokununca yüzeyleri pürüzlüdür, fakat bazen düz ve pürüzsüz yüzeyli olabilirler. Siğilin kendiliğinden iyileşebilme veya tekrar etme ihtimali de vardır. Genellikle parmaklarda, tırnakların kenarında ve el sırtlarında görülürler. Derideki küçük bir sıyrıktan virüs girebilir. Siğillerin üzerinde kan damarlarından oluşmuş siyah noktacıklar bulunabilir.

Salisilik asidin siğil tedavisinde kullanıldığını duyunca, bu konuda doğal olarak neler yapılabileceğini düşünmeye başladım. Doğada birçok bitkide salisilik asit vardı. Salisilik asit içeren bazı bitkiler hem çok zehirli hem de tahriş gücüçok yüksekti. Doğru bitki hangisi veya hangileri olabilirdi?

Ayrıca, bitki zehirli olmasa dahi, acaba içerdiği salisilik asit faydalı olabilecek miydi? Çünkü bitki sadece salisilik asit içermiyor, beraberinde yüzlerce değişik etkin ve fonksiyonel madde bulunduruyor. Beraberinde bulunan tüm bu etkin maddeler, acaba içerdiği salisilik asidin siğil üzerinde etkili olmasına fırsat verecek mi? Veya salisilik asidin dışında kalan etkin maddeler siğili olumsuz etkiler mi? İşte her zamanki gibi, bir zinciri oluşturan halkalar misali sorular zinciri üzerinde çalışmaya başladım. Yaklaşık üç yıllık bir çalışma sonucunda en doğru bitkinin söğüt yaprağı olduğunu buldum.

Şüphesiz ki, 3 yıl boyunca sürekli söğüt yaprağı üzerine çalışmadım. Aynı anda çok sayıda bitkiyi araştırmakta ve incelemekteyim. Söğüt yaprağı üzerine, geçen 3 yıl içerisinde herhalde toplam 50-70 saat çalışmışımdır.Söğüt yaprağının kimyası çok fazla karışık olmamasına rağmen, beni en fazla etkileyen şey 4 tane etkin maddenin aynı anda bulunabilmesi idi. Söğüt yaprağında bulunan salicase, vimalin, 5-hydroxy pipecolik asit, ve salicin maddelerinin aynı anda bulunması Allah’ın bizlere sunduğu sonsuz lütuflardan bir tanesidir. Bu nasıl bir düzendir ki, bu etkin maddeler, sadece ve sadece söğüdün yaprağında bir arada bulunabiliyor. Bu düzenin programı onun genomunda gizlidir. Her canlının genomu farklıdır. Allah, söğüdün genomunu öyle programlamış.

KÜR 1 SİĞİLLERE KARŞI SÖĞÜT YAPRAĞININ UYGULANIŞI

Söğüt yaprağını, tahta havanda ezerek veya parmaklarınızla kırarak iyice eziniz ve siğili tamamen kapatacak şekilde üzerine en az yarım saat etki ettiriniz. Bir hafta boyunca 3-4 kez veya daha sık tekrar ediniz. Birçok hastada ilk günden itibaren siğilin sönmeye (küçülmeye) başladığı gözlenebilmektedir.

KÜR 2 SİĞİLLERE KARŞI SÜTLEĞEN BİTKİSİNİN UYGULANIŞI

Taze sütleğen bitkisinin yaprağından çıkan süt siğilin üzerine damlatılır. Bir hafta boyunca 3-4 kez uygulanır.

KÜR 3 SİĞİLLERE KARŞI İNCİR YAPRAĞI SÜTÜNÜN UYGULANIŞI

İncir yaprağı koparıldığında çıkan sütü siğil üzerine etki ettirilir. Haftada 3-4 kez uygulanabilir. Tüm kürler her defasında taze hazırlanmalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp