Prof. Dr. Adnan Saraçoğlu İle Taze Portakal Yaprağı

Prof. Dr. Adnan Saraçoğlu İle Taze Portakal Yaprağı : Taze portakal yaprağı kronik kabızlık şikâyetlerine karşı mükemmel bir yardımcıdır. Portakal yaprağının kurutulmuşu amaca uygun değildir. Taze portakal yaprağı bağırsakların perisaltik hareketlerini tetikler. Perisaltik hareketler esnasında bağırsak florası veya mukozası üzerinde etkili değildir. Örneğin, kabızlığa karşı kullanılan sinameki bitkisi, bağırsaklarda hem perisaltik hareketleri tetikler, hem de kaydırıcı mukozanın dışarı atılmasında etkilidir. Sinameki kürü terk edildiğinde kabızlık daha şiddetli tekrar eder. Çünkü sinameki bitkisi kaydırıcı bağırsak mukozasını da bir miktar dışkıyla beraber dışarı attığından, terk edildiğinde kabızlık tekrar eder. Her defasında, kullanılan sinameki daha fazla mukozayı dışarı attığından bağırsağın iç duvarında bulunan mukoza giderek azalarak dışkının kayması zorlaşır ve kabızlığın kronikleşmesi vazgeçilmez olur.

Portakal yaprağında bulunan apigenin-rahmno-glucoside ve kafein beraberliği bağırsağa doğrudan perisaltik hareketleri kazandırır. Bu iki etkin maddenin aynı ortamda bulunması mukozal yapıyı aktive etmemesi anlamına gelir ki, bu da mukozanın stabilitesi demektir. Yaprağın içeriğinde bulunan diosme- tin-rhamno-glucoside ise, bağırsaklara daha çok vertikal kasılma hareketi kazandırır.Portakal yaprağı, rutin etkin maddesi bakımından öylesine zengindir ki, ortalama 8500 ppm içerir. Rutin, portakalın kabuklarında ortalama olarak 5500 ppm civarında bulunur.

Yaklaşık altı yıl önce portakal yaprağıyla ilgili çalışmalarımı tamamlamıştım. O günden bugüne çok sayıda kabızlık şikâyeti olanlara yardımcı ve destekleyici olarak portakal yaprağı kürünü önerdim. Bunlardan birkaç kişi öylesine şiddetli kabızlık şikâyetinden yakınıyordu ki, 10-15 gün hiç tuvalate çıkamadıklarını vesonunda hastanaye gidip yardım almak zorunda kaldıklarını, eğer 4-5 günde bir kez tuvalate çıkarlarsa hallerinden memnun olduklarını anlatıyorlardı. Kullanmadıkları ilaç, denemedikleri yöntem kalmamış, hepsi başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Portakal yaprağı kürü onlar için bir kurtuluş olmuştu. Değerli okuyucu, her ne kadar portakal yaprağı oldukça etkiliyse de, faydasını görmemiş olanlar da vardı.

Sinameki ne zaman kullanılmalıdır? Seyahatlerde hijyenik tuvalet şartlarının bulunamaması veya dışkılama ihtiyacı geldiğinde tuvalet imkânı bulunamaması nedeniyle kişi dışkılama ihtiyacını tutmak zorunda kalabilir. Bu nedenle kabızlık baş gösterebilir. Böyle bir durumda bir-iki kez sinameki çayı içmek iyi bir çözüm getirebilir. Ancak, sinameki çayı kesinlikle alışkanlık haline getirilmemeli ve uzun müddet (bir haftadan fazla da) kullanılmamalıdır.Değerli okuyucu, “Bitkisel Sağlık Rehberi” adlı kitabımda kabızlığa karşı pırasa kürünü de önermekteyim. Pırasa kürü orta şiddette kabızlığa karşı mükemmel bir yardımcıdır.

KÜR 1 KABIZLIĞA KARŞI TAZE PORTAKAL YAPRAĞI

Yaklaşık 150 mİ (1 su bardağı) klorsuz suda 7-8 adet taze portakal yaprağını 10-12 dakika kısık ateşte kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocaktan indiriniz ve ılınmasını bekleyiniz. Ilındıktan sonra kahvaltıdan en erken 1 saat sonra içiniz. 4 gün boyunca günde bir kez içilir ve kür sonlandırılır. İhtiyaca göre kür tekrar edilebilir.Not: Hekiminizin önerdiği ilaçlar varsa, mutlaka kullanınız. Bu bitkiye karşı alerjiniz olup olmadığını öğreniniz. Bu kitaptaki tüm bitkisel kürler ancak ve ancak yetişkinler içindir. Burada okuduğunuz bilgilerin, yardımcı ve destekleyici olduğunu göz ardı etmeyiniz. Hekiminize danışmadan buradaki bilgilerle kendi kendinize kesinlikle teşhis koymayınız ve uygulamayınız. Unutmayınız ki hastalık yoktur, hasta vardır. Her hastalığın seyri insandan insana değişir. Teşhisi koyacak olan ancak bir hekimdir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp