İbrahim Saraçoğlu Ülseratif Kolit

İbrahim Saraçoğlu Ülseratif Kolit :

İnflamatuvar bağırsak hastalıkları, nedenleri henüz tam olarak bilinmeyen, çevresel ve kalıtsal faktörlerin birlikte rol oynadığı, sıklıkla genç yaşlarda ortaya çıkan hastalıkları kapsar. Bu hastalıklardan birisi de ülseratif kolittir. Ateş, karın ağrısı, ishal, kanama gibi bulgularla ortaya çıkan ülseratif kolitte kalın bağırsağın iç yüzündeki tabaka iltihaplanmıştır.

Kalın bağırsağın çeşitli yerleri tutulmakla birlikte, en sık rektum (anüse en yakın kısım) tutulur. Hastalığın şiddeti kişiden kişiye değişir. Ülseratif kolitin alevlenme ve iyileşme dönemleri vardır. Bulaşıcı değildir. İnsandan insana ya da ortak eşyaların kullanımıyla bulaşması gibi bir durum söz konusu değildir.Genelde 20′li yaşlarda ortaya çıkan ülseratif kolit mutlaka ciddiye alınmalıdır ve tedavi edilmelidir. Kalın bağırsakta yaralar meydana getirerek kanama ve vücut sıvılarında kayıba yol açar.


Ülserit Kolitin Nedenleri

Ülseratif kolitin nedeni henüz tam olarak bilinmemektedir. Bu hastalıkta, genetik ve çevresel faktörlerin birlikte rol oynadığı düşünülmektedir. Ailesinde ülseratif kolit olan bir çocukta bu hastalığın görülme ihtimali, sağlıklı ailelerin çocuklarına göre daha fazladır. Çevresel faktörler arasında ise sigara ve alkol tüketiminin oldukça etkili olduğu düşünülüyor. Ayrıca aspirin, antibiyotik, doğum kontrol hapları hastalığın daha da şiddetlenmesine yol açabilir. Bu ilaçlar kullanılırken doktora danışılmalıdır.Stres, hamilelik hastalığın şiddetlenmesine neden olabilir. Bazı enfeksiyonlar, kalın bağırsakta bağışıklık sistemi hücrelerinin aşırı reaksiyon göstermesi ülseratif kolitin meydana gelmesinde etkili olduğu düşünülmektedir fakat dediğimiz gibi nedeni kesin olarak bilinmemektedir.

Ülseratif Kolit İçin Bitkisel Formül:
Sabah kahvaltısından 15-20 dakika önce 8-9 tane karanfil çiğnenmeden oda sıcaklığında bir su yardımıyla yutulur. Aynı günün öğle öğününden 2 saat sonra 8-9 adet karanfil 1-2 yudum oda sıcaklığındaki suyla yutulur. Ilık su veya sıcak suya ilave edilerek içilmemelidir. Bu belirtilen küre en fazla bir hafta devam edin. 1 ay sonra şikâyetlere bağlı olarak haftada birkaç kez bu kür uygulanır. Kullanılacak karanfilleri yutmadan önce ortadan ikiye bölüp suyla yutmak daha etkili bir sonuç verecektir. Ancak havanda ezerek daha faydalı olur türünden düşünceleri kafanızdan silin. Havanda döverseniz bu kürün etkisi yok olacaktır.

Yorumlar

  • Sev** Bal*
    7 yıl önce
    Pirinç içine karadut, ayva, mersin ilave ederek yenir. Taze meyve suları faydalıdır. Sarımsak, Kuşburnu ve salep bağırsakların çalışmasına faydalıdır. Aklar ot kolitte faydalıdır. Ayva kompostosu içilir. Böğürtlen kolite karşı faydalıdır. 20–30 gr böğürtlen yaprağı yarım litre suda kaynatılır ve bu sudan günde birkaç bardak içilir. Kökü suda kaynatıldıktan sonra 20- 30 dakika suda demlenir. Sonra suyu içilir. Çay çiğnenir. Defne koline karşı faydalıdır. Defneyaprağının çayı günde 1- 2 bardak içilir. Ebegümeci bağırsak iltihapları için faydalıdır. Sabahları aç karna yenen bir elma bağırsakları çalıştırır. Gül hatmi bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır. Havuç bağırsak bozukluklarına iyi gelir. Hindiba bağırsakları yumuşatır. Hurma bağırsakları çalıştırır. Ihlamur bağırsak spazmına faydalıdır. Ispanak bağırsakların iyi çalışmasını sağlar. İğde bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır. Kuru incir sabahları ıslatılarak yenirse bağırsak faaliyetlerini arttırıcı etki gösterir. Kakao bağırsak rahatsızlıkları için faydalıdır. Karayemiş mide bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır. Kuru kayısı bağırsak tembelliklerini giderir. Keçiboynuzu kolite karşı iyi gelir. Kekik: bağırsak iltihapları için faydalıdır. 40- 50 gr Kekik 1 lt suda haşlanıp çayı içilirse mide sularını arttırır ve iştah açar. Kestane bağırsak iltihaplarına iyi gelir. Kuşburnu bağırsaklara yumuşatıcı etki gösterir. Kuş üzümü bağırsakları yumuşatıcı etki gösterir. Mahlep bağırsak ağrısında faydalıdır. Marul yenmelidir. Mercan köşk bağırsak ağrısında faydalıdır. Mercimek bağırsaklara hazım sistemine yumuşaklık verme etkisi vardır. Meşe palamudu bağırsak hastalıklarına faydası vardır. Muz bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır. Papatya bağırsakları çalıştırır. Portakalın posalarını süzmeden içilirse bağırsaklar için daha faydalıdır. Semizotu suyu içilir. Sinirli ot çayı içilir. Soğan bağırsaklardaki mikropları temizler. Sumak bağırsak rahatsızlıkları için faydalıdır. Turp bağırsak iltihapları için faydalıdır. Üzüm çekirdeği sindirimi hızlandırıcı etkisi vardır. Bağırsakların düzenli çalışmasında etkisi vardır. Karışım: Bağırsak rahatsızlıkları için 100 gr çam sakızı, 150 gr kadar içinde bal mumu olan bal ile hazırlanan karışımdan günde nohut tanesi kadar alınır ve yenir.
  • Sem* Alg**
    7 yıl önce
    rektumda ülserat kolitim var salofalk lavaman ve asacol tablet kullanıyum ne önerirsiniz
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Şikayetinizle ilgili önerdiğimiz bitkisel gıda takviyelerini linkten inceleyebilirsiniz . Daha detaylı bilgi için bize ulaşın : 224 2 3 4 5 6 7 8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp