İbrahim Saraçoğlu Şeker Hastalığı Tedavisi

İbrahim Saraçoğlu Şeker Hastalığı Tedavisi :

Diyabet - Şeker Hastalığı Nedir?

Diabet, diğer adıyla şeker hastalığı, sık görülür ve ciddî sonuçlara yol açar. Pankreasın ürettiği insülinin yetersizliği veya etkisizliğinden kaynaklanır. İnsülin olmayınca, besinlerle aldığımız şeker ve diğer besin unsurları, ihtiyaç duyan hücrelere giremez.

Böylelikle, hücreler şekersizlik çekerken, kanda şeker normal değerlerin üstüne çıkar. Kanda şekerin çok artması, zehir etkisi yaratır ve vücudun tüm hücrelerini tahrip eder.


Şeker ve İnsülin


Vücut, sürekli olarak kanda bir miktar şekere (glukoza) ihtiyaç duyar. İnsülin kan dolaşımındaki glukozu hücrelere taşımakla görevlidir. İnsülin pankreas tarafından üretilen bir hormondur. Hücrelerdeki glukoz, günlük yaşamımızı devam ettirmeyi sağlayacak enerji kaynağıdır. Şeker hastalığı nasıl meydana gelir.

Diyabet, başta karbonhidratlar olmak üzere protein ve yağ metabolizmasını ilgilendiren bir metabolizma hastalığıdır ve kendisini kan şekerinin sürekli yüksek olması ile gösterir. Diyabet hastalarındaki temel metabolik bozukluk, kan yoluyla taşınan glükozun (şekerin) hücrelerin içine girememesidir.

Normal koşullarda besinlerden elde edilen veya karaciğerdeki depolardan kana salınan glükoz pankraeas tarafından salgılanan İNSÜLİN hormonunun yardımıyla hücre içine girer ve orada yakılarak enrjiye dönüşür. Hücrelerin üzerinde değişik maddelerin girmesine izin verilen "kapılar" vardır.

Bu kapılar normalde kilitlidirler ve uygun "anahtar" varlığında açılırlar. Diyabet, hücrelerin üzerindeki glükoz "kapısının" açılamaması durumudur. Bu örnekten ilerlersek diyabet, anahtar işlevi gören İNSÜLİN hormonu yetersizliğine ve/veya insülinin etkilediği reseptörlerin (hücre kapısındaki kilidin) bozukluğuna bağlı gelişmektedir.

Şeker Hastalığı Belirtileri

  • Sık sık idrara çıkma
  • Aşırı susama
  • Bulanık görme
  • Halsizlik,bitkinlik
  • Beklenmedik kilo kaybı
  • Acıkma hissidir
  • Mide bulantısı
  • Kusma
  • Nefes kokusu
  • Sık idrar yolu enfeksiyonu
  • Adetten kesilme
  • Kuru ve kaşıntılı deri
  • Yaraların geç iyileşmesi


Sık sık idrara çıkma (poliüri) hissi vardır. Çünkü kan şekeri yükseldiğinde böbrekler ememedikleri fazla şekeri atmak için çalışırlar. Genellikle kan glukozu 180 mg a ulaştığında idrarda glukoz atılmaya başlar (glikozüri). Uzun zamandır şeker hastası olanlarda bu seviye çok daha fazla yükselmeden idrarda glukoz çıkmayabilir.

İdrarla atılan şeker beraberinde suyun da atılımını sağlar. Böylece oluşan sıvı kaybı ile aşırı susama (polidipsi) hissi oluşur. Bu belirti çoğu zaman hastalar tarafından sadece ağız kuruluğu olarak hissedilir.

Bulanık görmede bu susuzluk periodları esnasında gözdeki glukoz ve su seviyelerindeki değişikliğe bağlıdır.

Hücreler yakıt maddeleri olan glukozu yeterince alamadıkları için halsizlik ve bitkinlik oluşur. Bu kayıp yakıtı yerine koyabilmek için vücutta biriken yağlar yakılmaya başlar ve kilo kaybı ile birlikte aşırı acıkma hissi oluşur. Yağ hücreleri bozularak ketonlara dönüşür ve bu ketonlar idrarla atılır. (ketonüri)Kan şekeri yükselince deri enfeksiyonlarında artış olur.Şeker bakterilerin üremesi için uygun ortam oluşturur.

Yüksek glukoz düzeyleri sinir harabiyetine sebep olarak geceleri ayak ağrıları ve kramplara sebep olabilir. İnatçı hiperglisemi uzun vadede kalp-damar hastalıkları, böbrek hastalıkları ve görme bozuklukları gibi diabet komplikasyonlarına da sebep olabilir.


Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Şeker Hastalığına Karşı Yeni Bir Kür Önerdi


Önemli Uyarı: Hipoglisemi hastalığı olanların (kanşekeri düşük olanların) çörekotu kürünü uygulamaları sakıncalıdır. Uygulamadan önce mutlaka kanşekeri ölçümü yapılmalıdır.

Şeker Hastalığı - Diyabet için Çörek Otu Kürü

3 çay kaşığı çörekotunu havanda iyice ezdikten sonra 1 yemek kaşığı yoğurtla karıştırarak tüketebilirsiniz.

Günde en fazla 2 kez (sabah-akşam) kullanılabilir. Her ikisi arasında en az 6 saat zaman geçmeli.

Çörek otu kürü en az 15 gün en fazla 1 ay uygulanmalıdır.

Yorumlar

  • Kı**** Ece* *
    7 yıl önce
    merhaba benim oglum 7yaşında tıp 1 diyebet hastası bana uygun bir kür verirmisiniz teşekkürler
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Şeker hastalığının tedavisinde. Şeker tadının alınmasını engellediğinden, aşırı şeker tüketiminden kaynaklanan hastalıklar. İnce bağırsakta şeker moleküllerinin emilimini önleyen şekerin metabolik etkisini azaltmada en önemli bileşenler aşağıdaki linktedir. Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8
  • 6 yıl önce
    Şekerim 6.1 yaşıma göre fazlaymış Yaşım 38 her sabah aç karına Çörek otu yağı içiyum bir tatlı kaşığı sizce doğrumu yapıyum. ayrıca diyetisyen diyet listesi verdi.yapmaya çalışıyum elimden geldiğince.
    • Şifalı Bitkilerim
      6 yıl önce
      her markanın kullanımı farklıdır. ya üzerindeki gibi kullanın , yada aldığınız yere danışın lütfen. şimdi size bilgi vermeye kalksam yanlış olur. markası ve dozu farklıdır. sizi yanlış yönlendirmek istemem. yinede ilginize teşekkür eder iyi günler dileriz.. Bilgi Hattı: 0224 234 56 78
  • Naz*** Gü***
    6 yıl önce
    seker hastasıyım glıf ve betanm tablet kulanıyum caresı nedır
    • Şifalı Bitkilerim
      6 yıl önce
      Vücudun şeker yakmasında ortaya çıkan bozukluğun neden olduğu bir hastalıktır. Tıp dilinde diabet denir. Pankreas, kandaki şeker miktarını kontrol eden ve adına insülin denilen bir madde salgılar. Pankreas bu görevini yerine getirmezse, kandaki fazla şeker, karaciğere depo edilir. Tedavide izlediğimiz yol için linke tıklayınız. Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8
  • Şe*** Bal*****
    6 yıl önce
    merhaba ben 10 aydır tip 1 dıyabet hastasıyım benım hastalığımın sebebi 20''''lık dişten kaynaklanan enfeksıyondan dolayı hasta oldum acaba bu enfeksiyonu temızlemek için bir kür var mı?
    • Şifalı Bitkilerim
      6 yıl önce
      En sık rastlanan tekrarlayan ağız yaraları uçuk ve aftöz ülserdir.Bu durum genellikle ağrılıdır ve bu enfeksiyonu geçiren hastalarda sessiz ve sinsi bir şekilde bekler ve stres, ateş, travma, hormonal değişiklikler ve güneş ışığına maruz kalma gibi durumlarda aktif hale geçer.Kuşburnu virüs öldürücü özelliğiyle aftler üzerinde endikedir.Bunun için size kuşburnu karışımlı setimizi önerebiliriz.Setimizi incelemek için lütfen linkimizi tıklayınız. . Geçmiş olsun Bilgi Hattı: 0224 234 5678
  • Yun** öz*****
    6 yıl önce
    çörek otu kürünü 1 ay kullanıp ara verdıkten sonra tekrar kullanmaya baslıcakmıyız
    • Şifalı Bitkilerim
      6 yıl önce
      öncelikle ilginize teşekkür ederiz. fakat uzmanlarımız sitemizde satışı olan ürünlerle ilgili detaylı bilgi vermektedir. amacımız daha kaliteli hizmet sunmaktır. tekrar teşekkürler.
  • Nil** TAB**
    6 yıl önce
    mrb benim babam diyabet şeker hastası şeker gözüne vurdu ve bi gözü ameliyatlı şu an kan şekerini düşüremiyuz ilaç tedavisi uygulandığı halde ve bu yüksek şeker diğer gözünün sıkca kanama yapmasına neden oluy ne yapmamız lazım yardımcı olursanız çok sevinirim.
    • Şifalı Bitkilerim
      6 yıl önce
      Vücudun şeker yakmasında ortaya çıkan bozukluğun neden olduğu bir hastalıktır. Tıp dilinde diabet denir. Pankreas, kandaki şeker miktarını kontrol eden ve adına insülin denilen bir madde salgılar. Pankreas bu görevini yerine getirmezse, kandaki fazla şeker, karaciğere depo edilir. Tedavide izlediğimiz yol için linke tıklayınız. Geçmiş olsun. Bilgi Hattı: 0224 234 56 78

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp