İbrahim Saraçoğlu Ökse Otu

İbrahim Saraçoğlu Ökse Otu :

Ökse otu yurdumuzun her bölgesinde bulunur. Bazı bölgelerimizde ise bulunduğu ağacın ismiyle çam otu, armut otu, alıç otu vb diye bilinir. Bir çok ağaçta yetiştiği için o ağacın özelliklerinide taşır. Kuşlar meyvesinin yapışkan kısmını severek yerler, meyvesinin içindeki küçük tohumlar gagalarını temizlerken veya dışkıları vasıtasıyla ağaçların yarıklarına girer orada büyür. Ülkemizde çok bulunmasına rağmen diğer bitkiler gibi değeri bilinmiyor.

Bazı köylerde süt artırıcı özelliği olduğundan süt veren koyunlara yedirilir. Avrupada bazı hekimler ökse otundaki bir maddeden yapılan iscador ekstresini kanserli hastalarına yıllardır kullanıyorlar. Ökse otunu toplarken ve kullanırken çok dikkat edilmelidir. Boncuk şeklinde olan tohumları kesinlikle dahilen kullanılmamalıdır. Doğada on iki ay bulunmasına rağmen Ekim ayı başından aralık ayının ortalarına kadar mart ve nisan ayında toplanır gölge ve havadar yerlerde kurutulur toz haline getirilir cam kaplarda kapalı yerlerde saklanır akşam yatmadan önce bir çay bardağı soğuk (su mutlaka soğuk olmalıdır)suyun içine bir çay kaşığı tozu atılır sabah süzülüp soğuk şekilde içilir. (Damıtılmışı bulunursa daha iyi olur)

Ökse Otu Hangi Hastalıklarda Kullanılırdı?
Ökse otu pankreas üzerinde çok etkilidir. Pankreas bozukluğundan ileri gelen bütün hastalıklarda belirtilen ölçülerde uzun süre kullanılabilir. Halk arasında afakan, hafakan, yürek kakkınlığı diye bilinen hastalığa karşı kullanılan bitkilerin başında gelir. Aşırı üzüntü stres, şok korku hallerinden sonra ilk etkilenen organımız pankreastır. Bir şeyden korktuğumuzda veya üzüldüğümüzde şuramdan bişey kalktı deriz pankreasın bulunduğu yeri gösteririz.

Ayrıca zayıf bağışıklık, kan basıncı bozukluğu, kulak çınlaması, vertigo, adet düzensizlikleri, damar sertliği, felç riski, hormon bozuklukları, tansiyon, kadınlarda kısırlık, şeker, isteri, epilepsi(sara), hipokındriyazis (hastalık hastalığı), ailesinde şeker ve kalp rahatsızlığı olanlar kalp hastalığı ve şeker hastalığı riski bulunanlar senede bir ay ökse otunu belirtilen şekilde kullanabilirler. Tohumlarından elde edilen yağ yara ve yanıklara haricen kullanılırdı.

Yorumlar

  • Zey*** öz*******
    7 yıl önce
    afakan tedavisinde ökse otunu nasılkullanacağım
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Kullanım detayları incelediğiniz sayfadadır. ilginize teşekkürler

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp