İbrahim Saraçoğlu Fibromiyalji

İbrahim Saraçoğlu Fibromiyalji :

Her şeyden önce, hayatınızdan stresi çıkartmanız gerektiğini belirten uzmanlar, bunun yanısıra, haftada en az dört gün spor yapmanızı da öneriyorlar. Spor salonuna gitmekte sorunlar yaşayabilecek olan bayanlar için, yürüyüş de, bisiklete binmek ve hatta koşmak da işe yarayabiliyor.

Aynı zamanda bol bol dinlenmeniz gerektiğini belirten uzmanlar, tatil yapmanızı ve bunun yanında kendinize de zaman ayırmanız gerektiğini belirtiyorlar. Cinsel hayatınızın düzenli ve dengeli olması ile, sağlıklı beslenme de, fibromiyalji hastalığına yakalanmak istemeyenlerin yapmaları gereken şeyler arasında sayılabiliyor.

Fibromiyalji hastalığının tedavisinde üç aşama izleniyor. Bu aşamalardan ilki, ağrıların giderilmesi ve uykunun düzene sokulması için yapılması gereken ilaç tedavisi. Bir diğeri, kasları germek ve kardiyovasküler uyumu sağlamak için yapılması gereken egzersizler.

Bir Diğer Tedavi Yöntemi; kas spazmını önlemeye yönelik gevşeme egzersizleri iken, son tedavi yönteminde ise, hastaların, hastalıklarını anlamalarına yardımcı olan eğitim ve bilinçlendirme programlarına katılmalarıdır.

Yapılan tüm bu tedaviler ile, fibromiyalji hastalığından kurtulan kişiler, hastalığın tedavi edilmesinin artından, yaşam kalitelerini ve yaşam şekillerini değiştirirlerse, hastalıktan kurtulma şansları oldukça yüksek. Ancak günümüzde stressiz yaşanmayacağını belirten doktorlar, fibromiyalji hastalığının dönem dönem tekrarlayabileceğine dikkatleri çekerek, bu nedenle de, kişilerin dönem dönem, fizyoterapistlerin gözetimine alınmaları gerektiğinin özellikle altını çiziyorlar.

Fibromiyalji hastalığına nelerin sebep olabileceği yönünde yorumlarda bulunan uzmanlar, sebebin tam olarak bilinmediğini, ancak, yanlış duruş, vücudun belirli bölümlerinde ağrıya neden olabilecek yanlış davranışlar, düşme ve çarpmalar, yaralanmalar gibi sebeplerin, fibromiyaljiye neden olabileceği noktasında birleşiyorlar.

Fibromiyalji hastalığı için röntgen ya da filmler ile tanı koyabilmenin zor olduğunu belirten uzman doktorlar, vücutta üç aydan uzun bir süre yaygın olarak yaşanan ağrıların fibromiyalji tanısı için yeterli olabileceğini belirterek, bir de hassas noktalardan bahsediyorlar. İnsan vücudunda bulunan hassas noktalar, üzerlerine 4 kilogramlık ağırlık konulduğunda ağrıyan noktalar. Eğer bu 18 hassas noktanın en az 11′inde ağrı yaşanıyorsa, fibromiyalji tanısını siz bile kendi kendinize koyabilirsiniz demektir.

Peki Bu Hassas Noktalar Hangileridir?

Başın arka bölümü, boynun ön ve alt bölümleri, sırtta bulunan trapez kasın ortası, kürek kemiğinde bulunan çıkıntı, ikinci kaburgadan öne uzanan nokta, her iki dirseğin de dış yanları, uylukların, üst, dış ve yan bölgeleri, her iki kalçanın da üst ve dış yanları, her iki dizin de iç yan kısımları.Fibromiyalji hastalığına yakalanmaması gerektiğini bildiğimiz tüm bayanların, dikkatli olmaları gerektiğini önemle ve ısrarla belirtmek isteriz. Fibromiyalji hastalığı kronik bir hastalıktır; ve siz onu bıraksanız da o sizi öyle kolay terk etmeyecektir.

Yorumlar

  • fibromiyalji ilerleyen yıllarda iltihaplı romatizmaya dönüşebilir mi?
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Her ikiside kas ve yumuşak doku sorunudur. birbirini tetikleyen ve etkileyen faktörlerdir. önlem almanızı öneririz.
  • Sai* Kor****
    7 yıl önce
    fibromiyalji için doğal ürünler üç yıldır çok şiddetli ağrılarım ar
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Özellikle sırt, boyun, omuzlar ve kalçalarda belirgin olmak üzere yaygın kas-eklem ağrısı, yorgunluk, sabah tutukluğu ile karekterize kronik(süregen) bir kas iskelet sistemi hastalığıdır. hastalığınıza uygun bitkisel ürün için tıklayınız.. geçmiş olsun. irtibat no: 0224 2 3 4 5 6 7 8
  • MUS**** ALB*****
    6 yıl önce
    Fibromiylaji hastalıgına hacamat yaptırmak ıyı gelır mi? ense ve sırt agrılarıma hacamat yaptırdım cok cok ıyı geldı ama uykusuzluguum var kronık ygunluk hıssı de cabası.kafama hacamatla şükür baş agrılarım tamamen gecti.kronık ygunlum ıcın ne önerırsınız.
    • Şifalı Bitkilerim
      6 yıl önce
      fibromiyalji hastalığına hacamat iyi gelir. Bir çoğumuz yorgunluk , sabah kalkamama, baş ağrısı gibi şikayetler yaşarız. Bu sorunlar eğer uzun süre devam ediyorsa, kronik yorgunluk sendromu hastalığı olarak adlandırılır. Yapılan çalışmalarda KYS vücutta bulunan kronik viral enfeksiyonlar ve besin intoleranslarının sebep olduğu bilinmektedir. Linki inceleyiniz. Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8
  • Sev** ço***
    6 yıl önce
    Selamunaleykum hocam.28 yasindayim fibromiyalji hastaligina 4 yil önce teshis konuldu.kaburgamdan iğne yapti doktum 2 gün felç gibi yattim. Kendime dikkat ettim stresten uzak kalmaya calistim.bi sekilde azaldi iste.Rabbim vermis vu hastaligi sikayet etmek istemiyum ama. Suan stres icerisindeyim tekrar yenilendi ve coğaldi agrilarim.ailem inanmiy sanki vücudum şişmiş gibi hergun agriy.kismet olursa evlenicem.bu evliligimide etkilicek.lütfen yardim edin.Önce Allaha sonra size güveniyum.
    • Şifalı Bitkilerim
      6 yıl önce
      Özellikle sırt, boyun, omuzlar ve kalçalarda belirgin olmak üzere yaygın kas-eklem ağrısı, yorgunluk, sabah tutukluğu ile karekterize kronik(süregen) bir kas iskelet sistemi hastalığıdır. hastalığınıza uygun bitkisel ürün için tıklayınız.. Bilgi Hattı: 0224 234 56 78
  • Fat** Tem*****
    5 yıl önce
    Merhaba ben 22 yasindayim 3 yildir fibromiyalji tanisi konuldu .Kaslarim surekli agriy ve dugumleniylar.Bisey yaptigim zaman hamlasmis gibi oluyum ve tutukluk basliyo vucudumun heryerinde.Sizce ne yapmaliyim hayat enerjimi aliy benden tukenmis gibi oluyum.Kasilan kaslarim daha cok aci veriy bana bu yuzden yureyemiyum .Agriyi en cok bacaklarimda hissediyum.kronik agrilarin daha cok artacagini duymustum.kroniklesme seviyesi ne zaman baslar?İlginiz için teşekkur ederim
    • Şifalı Bitkilerim
      5 yıl önce
      Özellikle sırt, boyun, omuzlar ve kalçalarda belirgin olmak üzere yaygın kas-eklem ağrısı, yorgunluk, sabah tutukluğu ile karekterize kronik(süregen) bir kas iskelet sistemi hastalığıdır. hastalığınıza uygun bitkisel ürün için tıklayınız.. Bilgi Hattı : 0224 234 56 78

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp