Zonguldak Göğüs Hastalıkları Hastanesi

Zonguldak Göğüs Hastalıkları Hastanesi : Zonguldak Göğüs Hastalıkları Hastanesi Ve Göğüs Cerrahisi, Bu Hastanenin Sahip Olduğu Genel Özellikler Ve Sunulan Hizmetler, Konumu, Ulaşım Bilgileri, Doktorları Hakkında Detaylı Bilgiler Aşağıda Açıklanmıştır.

ZONGULDAK UZUNMEHMET GÖĞÜS VE MESLEK HASTALIKLARI HASTANESİ

Hastanemiz 1939 yılında Türkiye Taş Kömürleri Kurumuna bağlı olarak “ Amele Birliği Hastanesi ” adı altında genel sağlık hizmeti sunmak üzere planlanmış ve hizmete açılmıştır. 1977 yılına kadar bu şekilde faaliyetini sürdürmüş olup, aynı yıl Sosyal Sigortalar Kurumuna devredilmiştir. Bu süreçte Sosyal Sigortalar Kurumu Zonguldak Bölge Hastanesine bağlı olarak hastanemizde Göğüs Hastalıkları ve İntaniye Servisleri istihdam edilmiştir.

1990 yılında Sosyal Sigortalar Kurumunca Zonguldak- Bartın- Karabük sigortalılarının maden tozuna bağlı meslek hastalıkları yönünden değerlendirilme yetkisi de hastanemize verilmiştir. Hastanemiz 1995 yılında Sosyal Sigortalar Kurumu Zonguldak Hastanesinden ayrılarak “ Sosyal Sigortalar Kurumu Zonguldak Göğüs ve Meslek Hastalıkları” adı altında müstakil dal hastanesi olarak faaliyetini sürdürmüştür. Şubat 2005 tarihinde 5283 Sayılı Kanun kapsamında Sağlık Bakanlığına devir olunarak “ Zonguldak Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi” adını almış olup, halen faaliyetini sürdürmektedir. (Mithat Paşa Mah. Sağlık Sok: No:35 ZONGULDAK)
TEL : 0372 251 43 61 - 65
FAX : 0372 253 70 25
WEB : www.uzunmehmet.gov.tr
MAIL : [email protected]

Başhekim
Dr. Vildan KAÇAR
Başhekim Yardımcıları
Dr. Metin ÇELİKİZ
Dr. Özlem Eroğlu SUCU

MİSYON

Kurum politikaları çerçevesinde bireyin hemşirelik bakım gereksinimlerini hasta bakım standartları, mesleki bilgi ve deneyimleri doğrultusunda tespit edip hemşirelik kültürünü içselleştiren; hasta haklarını, kendi hak ve sorumluluklarını bilen kaliteli, nitelikli, yenilikçi ve sürekli kendini geliştiren profesyonel hemşirelik modeliyle bakım uygulamalarını yürütmektir.

VİZYON

Hemşirelik hizmetlerinde sürekli kalite geliştirmeyi hedefleyen, kanıta dayalı hemşirelik uygulamalarını temel alarak bilimsellikten ödün vermeyen, hasta ve çalışan güvenliğini benimsemiş, ekip anlayışı kavramıyla bütünleşmiş, otonomi sahibi hemşireler olmaktır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp